De beste reistijd om naar Ierland af te reizen is in de maanden mei en september. In deze maanden is de meeste kans op zonnig, helder en droog weer. Maar ieder seizoen in Ierland biedt zo zijn eigen charmes om naar het land af te reizen.

Winter Ierland
De temperaturen in de winter in Ierland zijn niet extreem. De gemiddelde temperaturen liggen tussen de 4 en 6 graden. Sneeuwen zal het niet zo snel doen. Gebeurt dit wel dan zal de sneeuw niet lang blijven liggen. Alleen in de Ierse bergen zal de sneeuw iets langer blijven liggen.

Lente in Ierland
De lente is de beste periode om naar Ierland af te reizen wanneer je de natuur weer tot leven wilt zien komen. De bloemen die langzaam beginnen te groeien en de lammetjes die door de wei springen. De temperaturen in de lente in Ierland liggen tussen de 8 en 12 graden. In april nemen de zonuren iets meer toe, wat er toe leidt dat de temperaturen iets hoger worden en het rond de 15 graden kan worden.

Zomers in Ierland
De zomerdagen in Ierland zijn lang, vaak wordt het pas laat in de avond rond een uur of elf donker. Hierdoor heb je genoeg tijd om het land te gaan ontdekken. De gemiddelde temperaturen in de zomer liggen tussen de 16 en 20 graden.

Herfst in Ierland
Het klimaat in de herfst is gematigd en mild. De temperaturen zijn gemiddeld tussen de 14 en 18 graden. De bomen kleuren in de kleuren die we kennen van de herfst. De temperaturen zijn ideaal om een mooie herfstwandeling te maken.