• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Bereikbaarheid & Vervoer Finland

Met het vliegtuig, veerboot of auto
|

Finland kan worden bereikt per vliegtuig, met de veerboot met eigen vervoer of met eigen vervoer zonder overtocht.

Met de veerboot

Het is mogelijk om per veerboot naar Finland te reizen. Houd er wel rekening mee dat dit een lange reis is. Vanuit Rostock in Duitsland gaan er diverse veerboten naar de Finse hoofdstaf Helsinki. De overtochten duren tussen de 24 en 40 uur, sommige rederijen maken namelijk een stop in Talinn (Estland).

Per vliegtuig

Het is ook mogelijk om per vliegtuig naar Finland. Vaak kiezen de meeste reizigers vanuit Nederland of België hiervoor. Vanaf Schiphol vertrekken er vliegtuigen naar verschillende bestemmingen in Finland. De belangrijkste vliegvelden in Finland zijn Helsiniki – Vantaa, Turku en Tampere.

Met de auto

Het is mogelijk om met de auto naar Finland te rijden. Je kunt verschillende routes nemen. Een van de routes is via Duitsland, Polen en de Baltische Staten. De afstand is ongeveer 2.260 km. Je bent dan ongeveer 3 dagen onderweg.

Autorijden in Finland

In Finland is het een stuk rustiger dan in Nederland, files of verkeersopstoppingen zijn dan ook vrij zeldzaam in Finland. De algemene snelheid in Finland is 50 km/u in de bebouwde kom en buiten de bebouwde kom is deze 80 km/u. Voor beide snelheid limieten gelden, zolang er niets anders staat aangegeven. Op de hoofdwegen geldt een maximale snelheid van 100 km/u en op de snelweg is deze 120 km/u. In de wintermaanden wordt de snelheid op alle wegen verlaagd tot 80 km/u, het is ook verplicht om met winterbanden te rijden. Reis je met je eigen auto naar Finland dan dien je een gevarendriehoek en veiligheidshesje bij je te hebben. Daarnaast is het wettelijk verplicht om altijd, of het nu zomer of winter, donker of licht is, met de koplampen aan te rijden.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Het klimaat wat in Finland heerst is een gematigd klimaat, de zomers zijn warm en de winter zijn koud. De winters in Finland kenmeren zich door sneeuw. De zon laat zich niet veel zien in de winter. Lees hier meer over het weer en klimaat in Finland
In Finland heb je te maken met tijdsverschil. Het is in Finland 1 uur later dan in Nederland.
Alle seizoenen in Finland hebben iets moois te bieden. In de winter kun je in het noorden van het land genieten van het noorderlicht en in de zomer schijnt de middernachtzon. De vele meren en bossen bieden verschillende activiteiten.
De beste reistijd is de maand maart en de maanden juli tot en met augustus. Wil je graag Lapland gaan verkennen dan zijn hier de maanden eind februari en begin maart hier het meest geschikt voor. Lees hier meer over de beste reistijd van Finland
Voor een reis naar Finland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Finland

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge