Finland kan worden bereikt per vliegtuig, met de veerboot met eigen vervoer of met eigen vervoer zonder overtocht.

Met de veerboot

Het is mogelijk om per veerboot naar Finland te reizen. Houd er wel rekening mee dat dit een lange reis is. Vanuit Rostock in Duitsland gaan er diverse veerboten naar de Finse hoofdstaf Helsinki. De overtochten duren tussen de 24 en 40 uur, sommige rederijen maken namelijk een stop in Talinn (Estland).

Per vliegtuig

Het is ook mogelijk om per vliegtuig naar Finland. Vaak kiezen de meeste reizigers vanuit Nederland of België hiervoor. Vanaf Schiphol vertrekken er vliegtuigen naar verschillende bestemmingen in Finland. De belangrijkste vliegvelden in Finland zijn Helsinki – Vantaa, Turku en Tampere.

Met de auto

Het is mogelijk om met de auto naar Finland te rijden. Je kunt verschillende routes nemen. Een van de routes is via Duitsland, Polen en de Baltische Staten. De afstand is ongeveer 2.260 km. Je bent dan ongeveer 3 dagen onderweg.

Autorijden in Finland

In Finland is het een stuk rustiger dan in Nederland, files of verkeersopstoppingen zijn dan ook vrij zeldzaam in Finland. De algemene snelheid in Finland is 50 km/u in de bebouwde kom en buiten de bebouwde kom is deze 80 km/u. Voor beide snelheid limieten gelden, zolang er niets anders staat aangegeven. Op de hoofdwegen geldt een maximale snelheid van 100 km/u en op de snelweg is deze 120 km/u. In de wintermaanden wordt de snelheid op alle wegen verlaagd tot 80 km/u, het is ook verplicht om met winterbanden te rijden. Reis je met je eigen auto naar Finland dan dien je een gevarendriehoek en veiligheidshesje bij je te hebben. Daarnaast is het wettelijk verplicht om altijd, of het nu zomer of winter, donker of licht is, met de koplampen aan te rijden.