De regio Inside Passage is het deel van Alaska dat ook wel de Panhandle genoemd wordt vanwege de handvatvorm die het heeft. Deze regio bestaat uit gematigde regenwouden, gletsjers, fjorden en kustgebergte en is een onwerkelijke omgeving.

Deze regio wordt vooral tijdens de zomermaanden druk bezocht. Grote cruiseschepen en Zodiacs met walvistochten varen tussen de vele eilandjes door van en naar de kuststeden die uitsluitend te bereiken zijn per boot of vliegtuig. Een bezoek aan deze regio zorgt ervoor dat je afhankelijk bent van vervoer al is het mogelijk om vrij te bewegen en de bezienswaardigheden te bezoeken per watertaxi, veerboot en drijfvliegtuig. Bezienswaardigheden zoals de schitterende gletsjers en enorme populaties van het mariene leven in Alaska zoals de walvissen, zeeleeuwen en zeehonden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

In tegenstelling tot wat menig mens denkt is Juneau de hoofdstad van Alaska en niet de grootste stad van de staat Anchorage. In deze regio van Alaska zijn de topattracties de hoofdstad Juneau, de stad Sitka waar de Russische invloed op de staat te zien is en Ketchikan waar je de totemcollecties van Alaska kunt bewonderen.