Halland is een provincie in Zuid-Zweden en ligt aan de westkust. In dit deel van Zweden zijn veel fiets mogelijkheden, maar het is ook mogelijk om te surfen.

Halland maakt tot 1645 deel uit van Denemarken, dit deel zou eerst voor maar 30 jaar worden overgedragen aan Zweden. Een verdrag dat in 1658 werd getekend zorgde ervoor dat Halland permanent van Zweden werd.

Het zand wat je op de stranden in Halland komt oorspronkelijk uit de bergen van Noorwegen. Tijdens de ijstijd werden de rotsblokken uit de bergen door het binnenlandse ijs tot zand vermaalt.

HALMSTAD

De grootste stad in Halland is Halmstad. Deze plek is een uitstekende plek om de rest van de regio te ontdekken. Er zijn hier voldoende wandelpaden of fietspaden om de omgeving te ontdekken. In Halmstad bevindt zich ook het startpunt van de allereerste nationale fietsroute van Zweden, Kattegattleden. In 2018 werd deze fietsroute uitgeroepen tot Europese Fietsroute van het jaar. De route is 390 km komt langs de kunstlandschappen van Halland.

STRANDEN

In Halland zijn verschillende stranden te vinden. We zetten een aantal stranden op een rijtje die zeker een bezoek waard zijn: