De regio van Jämtland Härjedalen bestaat uit twee verschillende provincies, Jämtland en Härjedalen, maar omdat de omgeving en natuur veel op elkaar lijkt worden deze vaak samen genoemd.

De regio heeft het gehele jaar iets te bieden. In de zomermaanden kun je mooie wandelingen maken of fietsen, in de wintermaanden kun je gaan skiën of schaatsen. De schitterende berglandschappen heb ik in ieder geval voldoende te bieden.

Wandelen

Het landschap en de natuur van Jämtland Härjedalen nodigt je uit om te wandelen. In de regio loopt meer dan honderd km aan wandelpaden. De wandelingen gaan van korte wandelingen tot aan dagtochten. Een aanrader om te wandelen is in het Sonfjället nationaal park. In het park lopen verschillende wandelroutes, zowel voor de ervaren wandelaar al de beginnende wandelaar. Het nationaal park is een van de beste plekken in Zweden om beren te spotten.

Wintersport

In de regio van Jämtland Härjedalen zijn verschillende plaatsen waar je goed kan wintersporten. Zo zijn Åre en Vemdalen twee uitstekende skibestemmingen.