Dalarna een van de provincies in Midden-Zweden, de bergen van Dalarna grenzen aan het westen van Noorwegen.

De provincie is authentiek en staat bekend om het Dalarna paard. Dit deel van Zweden heeft iets minder dan 300.000 inwoners. De natuur in de provincie Dalarna loopt uiteen van bergtoppen, bossen, meren, rivieren en de hoogste waterval van Zweden ligt in dit deel. In Dalarna heb je altijd wel natuur om je heen!

Orsa Grönklitt

In de zowel de winter als in de zomer is Orsa een geschikte vakantiebestemming. Wanneer je in Orsa bent kan je een bezoek brengen aan het Orsa Rovdjurspark, een roofdierenpark. In dit park kan je wildlife van heel dichtbij spotten. In dit park leven verschillende dieren, zoals beren, ijsberen, veelvraten, wolven en nog veel meer dieren.

In de zomer heb je in de Orsa de mogelijkheid om mooie wandelingen te maken door de bergen. Voor elke wandelaar is er een geschikte wandeling. Of neem een duik in het Orsa meer of maak een mooie kanotocht door het meer. De meren die in het gebied van Orsa liggen hebben soms een klein zandstrandje.

In de winter is Orsa Grönklitt een populaire bestemming voor wintersport. Je kunt verschillende winterse activiteiten ondernemen, zoals skiën, langlaufen en hondensledetochten.

Idre en het hoger gelegen bergdorpje Idre Fjäll

Het dorpje Idre met de typische Zweedse rode huisjes, is gelegen aan het Idresjön. De rivieren Storån en Sörälven komen hier samen. Je kunt verschillende activiteiten in de natuur rondom Idre ondernemen, zoals wandelen, fietsen, zwemmen en kanovaren.

Idre Fjäll een hoger gelegen bergdorpje net boven het dorpje Idre. Voor zowel de zomer als de winter is Idre Fjäll een geschikte bestemming. In de zomer kun je onder begeleiding van een ervaren gids een berensafari doen. De kans om een beer te zien in erg klein, maar je kunt onderweg wel de voetafdrukken van een beer tegenkomen. Tijdens de safari leer je meer over de beren in Zweden, hun leefomgeving en de eigenschappen van een beer.

In Idre bevindt zich de meest zuidelijk gelegen nederzetting van de Sámi cultuur. Maak kennis met de manier van leven van de Sámi en je hebt een grote kans dat je een van de rendieren tegenkomt, deze zwerven namelijk vrij rond tussen de huisjes en heuvels. Het skigebied van Idre Fjäll behoort tot de grootste skigebieden van Zweden.