Wat betreft reisdocumenten heb je met een EU/Schengenpaspoort geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen in Japan. Een geldig paspoort is voldoende (minimaal geldig voor de reisduur in Japan). Op deze pagina lees je alles over de reisdocumenten en invoerbepalingen Japan terug.

Reisdocumenten Japan

Bij aankomst in Japan krijg je een stempel met de tekst ‘temporary visitor (90 days)’ bij de douane. Let op: deze stempel heb je dus ook nodig voor het omwisselen van de Japan Rail Pass voucher. Ga je langer dan 90 dagen dan is een visum wel noodzakelijk, deze kun je van te voren aanvragen.

Wanneer je naar Japan reist moet je naast je reisdocumenten ook over voldoende financiële middelen beschikken om het verblijf in Japan te bekostigen. Daarnaast moet je ook kunnen aantonen dat je in het bezit bent van een vliegticket om Japan weer te verlaten.

Invoerbepalingen Japan

Invoerbepalingen zijn als volgt. Het is mogelijk om zonder invoerrechten te betalen 3 flessen alcoholhoudende dranken met een maximale inhoud van 760 cc per fles mee te nemen, 400 sigaretten of 100 sigaren of 500 gram tabak; 56,6 gr parfum; 2 horloges met een maximale waarde van 30.000 yen per stuk en andere ongebruikte artikelen tot een maximale waarde van 100.000 yen. Het is verboden om drugs, pornografie en vuurwapens in te voeren zonder geldige vergunning.