• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Nieuws

|

Een overzicht van onze nieuwsberichten van de afgelopen tijd. Wij houden je graag op de hoogte met het laatste nieuws over onze bestemmingen!

Nieuwsitems

Zonsondergang bij Vík, foto: Carla den Besten
IJsland
10 redenen om vanaf 15 juni naar IJsland te reizen

1. Zelfontplooiing op IJsland

In deze crisisperiode kom je als mens tot nieuwe inzichten en besef je al snel wat er voor jou echt toe doet in het leven. In IJsland kun je nog meer van jezelf ontdekken. Maak contact met de wonderschone en pure natuur van IJsland of ga spannende uitdagingen aan om jezelf nog beter te leren kennen. In de afgelopen quarantaineperiode (blijf zoveel mogelijk thuis) heb je je binnenshuis al veel al zelf verder kunnen ontdekken. Dus wat let je om dit vanaf 15 juni ook buiten in het wonderschone IJsland te ontdekken? Neem bijvoorbeeld deel aan de Laugavegur wandeling, maak een avontuurlijke autorondreis met een 4×4 voertuig door het robuuste binnenland of ontdek het wonderbaarlijke noorderlicht in de winter.  

2. IJsland dichtbij Nederland

IJsland is met zijn gunstige ligging ideaal, ten midden van de Atlantische Oceaan en in verbinding met de Verenigde Staten, Canada en Europa. IJsland ligt op circa 3 uurtjes vliegen van Nederland. Even helemaal ontsnappen aan het vaste land van Europa. Luchtvaartmaatschappijen doen er alles aan om reizigers zo snel en soepel mogelijk weer de lucht in te krijgen. En een van onze hypotheses over hoe ze dat precies gaan doen, is door het aanbieden van gereduceerde vliegtarieven.  

3. Minder toeristen

Er zal enige tijd overheen gaan voordat de toerisme weer is hersteld. De plekken die voorheen druk werden bezocht door toeristen, zijn nu vrijwel leeg. De krachtige watervallen, geothermische warmwaterbronnen, bijzondere architectuur en ongekend landschap zijn allemaal onveranderd. Het enige dat nu verandert is dat er veel minder mensen van genieten. In Nederland moet je erg opletten dat je niet binnen 1,5 meter van elkaar komt, tijdens je vakantie op IJsland hoef je je daar geen zorgen over te maken. Geniet van de diverse regio’s op IJsland.
Laatste nieuws omtrent Corona
16 september, 09:00 uur.   Tijdens de persconferentie van 3 juni is aangekondigd dat reizen naar andere landen weer mag. Een zeer positieve ontwikkeling, wat ons hoop geeft voor de toekomst!   Vanaf 15 juni is reizen naar de meeste Europese landen / Schengenzone weer mogelijk, afhankelijk van het reisadvies. Het reisadvies wordt dan, afhankelijk van de bestemming, aangepast naar kleurcode geel. Dit houdt in dat vakantiereizen mogelijk zijn, maar let op er zijn wel risico’s. Belangrijke voorwaarden voor een geel reisadvies zijn dat een land de grens heeft geopend voor Nederlanders, er geen sprake is van verplichte quarantaine bij aankomst in dat land en dat het coronavirus voldoende onder controle is. Zolang dat niet het geval is, blijft het reisadvies van het land oranje: alleen noodzakelijke reizen.   Reizen naar veel andere landen buiten Europa mag voorlopig nog niet. We adviseren je te allen tijden de adviezen van Buitenlandse zaken / Nederland Wereldwijd in de gaten te houden. De situatie kan snel veranderen. Bij een nieuwe uitbraak kunnen landen strenge maatregelen nemen, zoals afsluiten van gebieden en het sluiten van grenzen.
De herfst komt naar Canada
De Indian Summer is in feite een buitengewoon warme, droge periode in het najaar. Tijdens deze periode kleuren de bladeren van de esdoorns, waarmee Canada rijk gevuld is, sterk oranje en rood.   Deze prachtige kleuren worden veroorzaakt door de stoffen die van nature in de bladeren voorkomen, zoals carotenoïden, chlorofyl en anthocyanen.   Wil je meer weten over de Indian Summer? Klik dan hier.
Grand Canyon
Overname American Vacation door Creating Stories | IJslandspecialist
Beste reisliefhebbers,   Creating Stories | IJslandspecialist heeft per 29 november 2018 American Vacation en America Travel Guide overgenomen.   American Vacation heeft een indrukwekkende geschiedenis waarin het verzorgen van geweldige reizen naar de Verenigde Staten centraal staat. Wij van Creating Stories | IJslandspecialist zijn dan ook zeer blij dat wij American Vacation onder onze hoede kunnen nemen en daarmee onze bestemmingen en kennis kunnen uitbreiden.   Voor de klanten van American Vacation en America Travel Guide verandert er niets aan de dienstverlening van American Vacation en America Travel Guide, want de vertrouwde American Vacation en America Travel Guide medewerkers blijven de contactpersonen. Per 1 januari 2019 zullen American Vacation en America Travel Guide ook fysiek verhuizen naar de vestiging van Creating Stories | IJslandspecialist aan de Cypresbaan 17 in Capelle aan den IJssel. Op deze locatie zijn al onze klanten, op afspraak, van harte welkom om tijdens een heerlijk kopje koffie of thee hun reis of reisplannen te bespreken.   Wij zijn ervan overtuigd je nu en in de toekomst uitstekend te kunnen helpen naar je droombestemmingen.   Mocht je vragen hebben over het voorgaande, dan beantwoorden we die natuurlijk graag.   Creating Stories | IJslandspecialist – Canadareizen – American Vacation – America Travel Guide    
Transavia vliegtuig
Transavia naar IJsland
Transavia breidt hiermee haar vakantiebestemmingen uit en biedt een tijdelijk kennismakingstarief aan van € 39 p.p. per enkele reis exclusief bagage en stoelreservering. Ook bij Transavia geldt; hoe voller het vliegtuig, hoe duurder de laatst overgebleven tickets zijn. WOW Air schrapte afgelopen donderdag per direct al haar vluchten na een mislukte herfinanciering van het bedrijf. Lees hier meer.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Jolanda van Cappellen Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Via ons liveblog houden we je up-to-date over de corona-omstandigheden per bestemming. Naar het liveblog
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge