Nieuws IJsland – Op het schiereiland Reykjanes, in het zuidwesten van IJsland, is op 3 augustus een nieuwe vulkaan uitgebarsten.

Je zult het misschien al in het nieuws gezien of gehoord hebben, er is een nieuwe vulkaanuitbarsting op IJsland. Een zogenaamde spleeteruptie, vlakbij de plek waar in maart 2021 ook al een vergelijkbare uitbarsting was.

Uiteraard willen we jullie goed op de hoogte houden.

Onze collega Paul Kornaat is al tientallen jaren een grote IJsland liefhebber. Hij heeft een website IJSLAND-ENZO, waar ontzettend veel wetenswaardigheden over IJsland te vinden zijn. Hij houdt zeer actueel bij wat er gebeurd op IJsland.

ACTUEEL NIEUWS IJSLAND – OVER DE UITBARSTING OP IJSLAND-ENZO

Berichtgeving van de IJslandse overheid

De regering van IJsland heeft een aankondiging gedaan over de vulkaanuitbarsting in Geldingadalir:

  • Risico voor bevolkte gebieden en kritieke infrastructuur wordt als laag beschouwd
  • Geen verstoringen in de internationale luchtvaart
  • Vulkanische activiteit volgt op aanzienlijke seismische activiteit van de afgelopen dagen
  • De spleet bevindt zich dicht bij de plaats van een uitbarsting van een soortgelijk type vorig jaar.

Momenteel zijn er geen verstoringen van vluchten van en naar IJsland en blijven internationale vluchtcorridors open. De plaats van de uitbarsting ligt dicht bij de uitbarsting van vorig jaar, die ongeveer zes maanden duurde. Volgens het Icelandic Met Office is de exacte locatie van de spleet in Meradalir, ongeveer 1,5 km ten noorden van de berg Stóri-Hrútur. Het gebied ligt in het zuidwesten van IJsland, ongeveer 15 km van Keflavik International Airport en ongeveer 25 km van het grootstedelijk gebied van Reykjavík.

Nieuwe vulkaanuitbarsting op het schiereiland Reykjanes

De hoofdredacteur van de Reykjavík Grapevine, Valur Grettisson, was meteen ter plaatse. Hij vertelt op zijn eigen, altijd leuke en informatieve manier over de stand van zaken en het laatste nieuws IJsland. Het filmpje duurt wat langer, maar het is zeer de moeite waard.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Creating Stories

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.

De reisvoorwaarden hebben we netjes op een rij voor je gezet. Lees hier meer over de reisvoorwaarden.

Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist.

Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).

Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Het is mogelijk om een reis op maat te maken. Wij hebben namelijk veel ervaring met reizen op maat maken. Heb je zelf een reis in gedachten, maar vind je deze niet terug in ons aanbod? Geen probleem! Graag stellen wij voor jou een reis samen die aan je wensen voldoen. Bel of mail ons dus gerust.