VULKAANUITBARSTING IJSLAND VERWACHT

Op 10 november werden al de eerste voorzorgsmaatregelen genomen in verband met de hevigheid van de aardbevingen op het schiereiland Reykjanes. De Blue Lagoon heeft haar deuren voor de komende week gesloten en inmiddels is het stadje Grindavík geheel ontruimd. We zullen in dit nieuwsbericht verschillende links plaatsen om de ontwikkelingen zo goed mogelijk te blijven volgen.

Op de website IJSLAND ENZO vind je in het Nederlands een zeer gedetailleerde verslaggeving van wat er zich momenteel afspeelt op IJsland. Onze eigen Paul houdt al tientallen jaren lang alles bij over IJsland. Je vindt er veel informatie en foto’s van de huidige situatie.

LAATSTE NIEUWS VULKAANUITBARSTING IJSLAND

Klik op de afbeelding:

vulkaanuitbarsting IJsland november 2023

 

Naar ons Liveblog IJsland

Aardbevingen IJsland

Is IJsland veilig?

De potentiële nieuwe vulkaanuitbarsting IJsland vormt geen gevaar voor reizigers. De IJslandse autoriteiten houden de situatie nauwlettend in de gaten.

Kan ik naar IJsland vliegen?

Ja, dat kan. Momenteel zijn er geen aanwijzingen dat de nieuwe vulkaanuitbarsting IJsland gevolgen zal hebben voor vluchten van en naar IJsland.

Laatste nieuws uit IJsland

  • De nieuws site van IJsland houdt ook in het Engels een live blog bij. Hier vind je de belangrijkste informatie: RÚV – NIEUWS
  • Voor officiële berichtgeving betreffende veiligheid: www.safetravel.is

Header foto: RÚV – Kristrún Eyjólfsdóttir

Meer informatie over vulkanen op IJsland

IJsland
De meest actieve vulkanen op IJsland
IJsland staat bekend om zijn gevarieerde landschappen met geisers, vulkanen, gletsjers, fjorden en kloven. De soms bizarre landschapsvormen zijn het gevolg van vele duizenden jaren seismische en vulkanische activiteit. De meest actieve vulkanen op IJsland hebben de voornaamste bijdrage geleverd aan hoe het landschap zich in de loop der tijd heeft gevormd. Op IJsland zijn er zo’n 140 vul
IJsland
Aardbevingen op IJsland
Aardbevingen op IJsland zijn aan de orde van de dag. Elke week zijn er zo’n 500 kleinere en grotere aardschokken. Aangezien de tektonische platen van het Amerikaanse en het Euraziatische continent hier uiteen drijven en IJsland exact op de breuklijn ligt, vindt hier continu seismische activiteit plaats. IJsland ligt op het noordelijke deel van de Mid-Atlantische Rug, een unieke plek waa
IJsland
De vulkanische Westman-eilanden van IJsland
Bekend als “the Land of Fire & Ice” is IJsland natuurlijk een walhalla voor liefhebbers van geologie. De op zo’n 10 kilometer van de zuidkust gelegen Westman-eilanden, ook wel Vestmannaeyjar, vormen een vulkanische archipel. Een dagtocht naar deze eilandengroep is dan ook absoluut een geweldige mogelijkheid om te zien hoe de vulkanische activiteit in dit gebied de bodem in de lo
IJsland
Naar de vulkaan Askja reizen
Askja reizen naar de vulkaan is natuurlijk een van de vele dingen die je moet doen als je op IJsland bent. Het is dan ook een van de meest populaire uitstapjes wanneer men bij het meer van Mývatn verblijft. In deze omgeving reis je door de meest extreme landschappen van IJsland, gevuld met de natuurlijke wonderen waarom IJsland meestal wordt bezocht. Dit zijn de maanlandschappen waar d
IJsland
Vatnajökull National Park
Vatnajökull nationaal park is niet alleen het grootste nationale park van IJsland, maar ook het op één na grootste van Europa. De enorme omvang van het park is te danken aan het feit dat in 2008 de parken Skaftafell en Jökulsárgljúfur werden samengevoegd met het Vatnajökull park. IJSLAND GLETSJERS IJsland is niet bijzonder rijk aan nationale parken: drie welgeteld, maar wel rijk aan

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Creating Stories

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.

De reisvoorwaarden hebben we netjes op een rij voor je gezet. Lees hier meer over de reisvoorwaarden.

Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist.

Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).

Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Het is mogelijk om een reis op maat te maken. Wij hebben namelijk veel ervaring met reizen op maat maken. Heb je zelf een reis in gedachten, maar vind je deze niet terug in ons aanbod? Geen probleem! Graag stellen wij voor jou een reis samen die aan je wensen voldoen. Bel of mail ons dus gerust.