IJsland nieuws – Hoe zit het met mijn vlucht deze zomer? Het is een veel gestelde vraag. Het liefst zouden we iedereen willen vertellen, dat er niets aan de hand is met zijn of haar vlucht. Maar we weten het gewoon (nog) niet. Om wat meer inzicht te geven, houden we je hier in ieder geval zoveel mogelijk op de hoogte.

Maatregelen Schiphol voor de zomer van 2022

Helaas heeft de luchthaven Schiphol laten weten dat er door een tekort aan beveiligingspersoneel maatregelen nodig zijn om de situatie tijdens de zomerperiode (7 juli t/m 28 augustus) beheersbaar en veilig te houden voor passagiers en medewerkers. Schiphol heeft daarom besloten dat het aantal in Amsterdam opstappende passagiers moet worden verminderd.

Allereerst willen we vertellen, dat we in nauw contact zijn met de luchtvaartmaatschappijen en dat zij ons beloven ons in te lichten, zodra zij meer weten. Dat wil zeggen, zodra zij horen dat er vluchten geschrapt worden, nemen zij contact met ons op. In dit geval betekent, geen nieuws, goed nieuws. Helaas is op dit moment nog niet duidelijk op welke termijn Schiphol nog vluchten kan schrappen.

Op de website van Schiphol vind je informatie over de te verwachten drukte. Je kunt jouw reisdag en vluchtnummer invullen om te kijken of die dag een echte piekdag is en je vind er tips om deze dag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Gezien de enorme drukte en lange rijen, wordt reizigers vanaf heden geadviseerd om 4u voor vertrek op Schiphol te zijn.

ICELANDAIR

Vanaf heden zijn de Self Service Baggage Drop machines op Schiphol weer operationeel voor Icelandair. De machines zijn eveneens te vinden in Vertrekhal 1, bij balierij 2 en 3. Passagiers kunnen vanaf 24u voor vertrek online inchecken, en vanaf 4u voor vertrek de bagage inchecken via zo´n machine. De bemande check-in balie gaat vanaf 3u voor vertrek open.

Passagiers met bestemming de VS en Canada kunnen vanaf 24u voor vertrek online inchecken en hun COVID certificates uploaden.

Zodra deze COVID certificates door Icelandair gecontroleerd zijn, kunnen ze hun boardingpass krijgen en ook van de Self Service Baggage Drop machines gebruik maken.

Maar alleen als hun COVID certificates geupload zijn en gecontroleerd zijn, anders dienen deze passagiers alsnog naar een bemande check-in balie te gaan voor manuele controle.

Het advies voor deze passagiers is dan ook om vanaf 24u voor vertrek online in te checken en hun COVID certificates te uploaden.

TRANSAVIA

Transavia heeft op de website zelf een hele duidelijk informatiepagina, waar de actuele situatie wordt bijgehouden.

Actuele informatie Transavia

Ook voor Transavia geldt geen nieuws, goed nieuws. Je krijgt dus van ons niet een bericht dat je vlucht wel doorgaat, je krijgt alleen bericht wanneer de vlucht niet doorgaat. Gelukkig is dit tot op heden (27.6.2022) voor onze reizigers niet van toepassing.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Creating Stories

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.

De reisvoorwaarden hebben we netjes op een rij voor je gezet. Lees hier meer over de reisvoorwaarden.

Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist.

Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).

Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Het is mogelijk om een reis op maat te maken. Wij hebben namelijk veel ervaring met reizen op maat maken. Heb je zelf een reis in gedachten, maar vind je deze niet terug in ons aanbod? Geen probleem! Graag stellen wij voor jou een reis samen die aan je wensen voldoen. Bel of mail ons dus gerust.