• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Laatste nieuws omtrent Corona

Welke invloed heeft het Coronavirus op reizen naar de bestemmingen van Creating Stories?
|

Op deze pagina houden we je zoveel mogelijk up-to-date over het coronavirus met betrekking tot reizen naar onze bestemmingen.

16 september, 09:00 uur.

 

Tijdens de persconferentie van 3 juni is aangekondigd dat reizen naar andere landen weer mag. Een zeer positieve ontwikkeling, wat ons hoop geeft voor de toekomst!

 

Vanaf 15 juni is reizen naar de meeste Europese landen / Schengenzone weer mogelijk, afhankelijk van het reisadvies. Het reisadvies wordt dan, afhankelijk van de bestemming, aangepast naar kleurcode geel. Dit houdt in dat vakantiereizen mogelijk zijn, maar let op er zijn wel risico’s. Belangrijke voorwaarden voor een geel reisadvies zijn dat een land de grens heeft geopend voor Nederlanders, er geen sprake is van verplichte quarantaine bij aankomst in dat land en dat het coronavirus voldoende onder controle is. Zolang dat niet het geval is, blijft het reisadvies van het land oranje: alleen noodzakelijke reizen.

 

Reizen naar veel andere landen buiten Europa mag voorlopig nog niet. We adviseren je te allen tijden de adviezen van Buitenlandse zaken / Nederland Wereldwijd in de gaten te houden. De situatie kan snel veranderen. Bij een nieuwe uitbraak kunnen landen strenge maatregelen nemen, zoals afsluiten van gebieden en het sluiten van grenzen.

Onze bestemmingen

Let op! Vanaf 15 juni zijn de beperkingen afhankelijk van het advies vanuit Nederland en de landen die zelf besluiten de belemmeringen voor Nederlandse toeristen op te heffen. Bestemmingen buiten Europa / Schengenzone zullen voorlopig nog niet toegevoegd worden.

Valt onder de voorwaarden van Verenigde Staten. Houd dan ook de toelichting bij deze bestemming in de gaten.

Reizigers die naar Alaska reizen moeten 72 uur voor vertrek naar Alaska resultaten kunnen aantonen dat ze negatief getest zijn op het COVID-19 virus.

Of reizigers kunnen resultaten aantonen waaruit blijkt dat ze vijf dagen voor vertrek naar Alaska negatief getest zijn om het COVID-19 virus, mits ze bij aankomt in Alaska een tweede PCR-test krijgen en de interacties minimaliseren totdat ze het tweede testresultaat ontvangen.

Er zullen een aantal testen beschikbaar zijn op de luchthavens van Alaska. Reizigers die zich pas in Alaska voor de eerste keer laten testen of zich vijf dagen voor vertrek naar Alaska hebben laten testen, zullen op eigen kosten in quarantaine moeten wachten op de testresultaten. Testen zijn niet gegarandeerd beschikbaar voor alle reizigers en het kan enkele uren tot 4 dagen duren voordat je het resultaat hebt. De staat moedigt reizigers dus aan om je vóór de reis te laten testen.

Argentinië heeft aangekondigd dat ze vanaf dinsdag 17 maart geen Europese toeristen binnenlaten, waaronder dus ook geen Nederlanders. Alleen Argentijnen en vaste inwoners mogen het land binnenkomen. Argentinië gaat vanaf 20 maart in lockdown vanwege het coronavirus. Alleen bezoeken aan supermarkt en apotheek zijn nog toegestaan. Alleen bepaalde beroepsgroepen (medici bv) mogen nog de straat op. Alle internationale vluchten naar Argentinië zijn in ieder geval tot 20 september niet toegestaan. Dit geldt ook voor de binnenlandse vluchten.

Vanaf 20 maart 21:00 uur (lokale tijd), sluit Australië zijn grenzen voor alle reizigers die naar Australië komen (met uitzondering van inwoners en burgers). Cruiseschepen uit buitenlandse haven kunnen niet aanmeren

In Australië zijn 23 maart diverse vergaande maatregelen aangekondigd om het coronavirus tegen te gaan. De premier (Morrison) kondigt de sluiting van de horeca, gebedshuizen en sportlocaties aan. Deze maatregel geldt voor de komende zes maanden, maar zal iedere maand worden geëvalueerd. De verschillende staten van Australië sluiten de grenzen voor onderling personenverkeer, een strenge maatregel die sinds de stichting van de federatie Australië niet eerder is genomen.

Aanvankelijk verspreidde het virus zich relatief langzaam in Australië, maar de afgelopen dagen is het aantal besmettingen snel toegenomen. Meer informatie via Tourism Australia.

Vanaf 16 maart alleen noodzakelijke reizen mogelijk. Je dient verplicht 14 dagen in thuisisolatie te zitten bij aankomst. Internationale vluchten die aankomen in Canada zijn beperkt tot vier luchthavens: Toronto Pearson, Vancouver, Calgary en Montreal.
Luchtvaartmaatschappijen weigeren passagiers die COVID-19-symptomen vertonen. Meer informatie via ‘Canada Keep Exploring’, onderdeel van Destination Canada.

Sluit vanaf 18 maart de grenzen. Voor cruiseschepen geldt vanaf 15 maart een voorlopig aanmeerverbod, geldig t/m 30 september. Scholen, restaurants, pubs, theaters, bioscopen zijn gesloten. Alleen supermarkten, apotheken en medische centra zijn nog open. Meer informatie via het Chileens Ministerie van Volksgezondheid.

LET OP! HET REISADVIES VANUIT NEDERLAND NAAR DE FAERÖER IS ‘ALLEEN NOODZAKELIJK REIZEN’

De grenzen van de Faeröer eilanden gaan vanaf zaterdag 27 juni weer open voor landen uit de EU, het Schengengebied, evenals het Verenigd Koninkrijk. De landen waarvoor de grenzen opengaan dienen wel aan een aantal criteria te moeten voldoen. Om toegang te krijgen tot de Faeröer eilanden, moet een land minder dan 20 besmette personen per 100.000 inwoners per week hebben. Als een land eenmaal open is zal de drempel om de status te veranderen in “quarantaineland” 30 besmette personen per 100.000 inwoners zijn.

Dit beleid is bedoeld om het openen en het sluiten van de grenzen te voorkomen, vanwege de kleine schommelingen van week tot week. Er zullen ook eisen worden gesteld aan de testregimes van de landen. Het Statens Serum Institut Denemarken zal wekelijks een tabel opstellen met landen die respectievelijk geclassificeerd zijn als ‘open’ of ‘quarantaineland’.

Op de lijst die 25 juni is vrijgegeven, klik hier voor de lijst. Op basis van de opgestelde criteria is duidelijk dat een overgrote meerderheid van de landen in de EU, het Schengengebied en Verenigd Koninkrijk toegang hebben tot de Faeröer.

Bij alle reizigers wordt bij aankomst op de Faeröer een test afgenomen. Deze richtlijn blijft tot en met 14 augustus hetzelfde. Alle reizigers die op de Faeröer aankomen, moeten tot en met 14 augustus getest worden. Testen is gratis.

Sinds 7 augustus is het verplicht dat er een tweede test wordt afgenomen bij alle reizigers die naar de Faeröer afreizen. Deze test vindt plaats op de zesde dag van het verblijf.

Vanwege de testen worden er bij aankomst lange wachttijden verwacht. Iedereen die op de Faeröer aankomt, wordt geadviseerd om in quarantaine te gaan totdat ze de testresultaten hebben ontvangen. Deze worden normaal gesproken dezelfde avond of uiterlijk om 12:00 uur de volgende dag meegedeeld.

Als reiziger op de Faeröer wordt aangeraden om tijdens de reis en na aankomst voorzichtig te doen. Houd je aan de regels die op de Faeröer worden gehanteerd, zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen te wassen. Ook wordt aangeraden om op drukke plaatsen mondmaskers te dragen. De Faeröerse samenleving is klein en kwetsbaar en daarom is het van belang dat er uiterste voorzorgmaatregelen worden genomen om de verspreiding van infecties te voorkomen.

Reis je met de Smyril Line naar de Faeröer dan zal je getest worden in de haven van Hirtshals (Denemarken). Reizigers met de auto worden direct na het inchecken getest. Passagiers te voet zullen in de terminal worden getest. Tot 14 augustus zullen de testen gratis zijn. Na 14 augustus kost de test DKK 500 per persoon (ongeveer € 67). Meer informatie via Visit Faroe Island.

LET OP! HET REISADVIES VANUIT NEDERLAND NAAR GROENLAND IS ‘ALLEEN NOODZAKELIJK REIZEN’

Groenland valt onder de Deense regering. De Deense regering heeft besloten vanaf 13 maart geen toegang te verlenen aan reizigers. Vanaf 20 maart is het vliegverkeer van en naar Groenland stopgezet. Sinds 25 april 8:00 uur is binnenlands reizen weer toegestaan. Het internationale vliegverkeer is echter tot 1 juni niet toegestaan. Transport van acute ziektegevallen en goederen is hiervan uitgezonderd. Op 14 mei is er door de regering van Groenland een 3-stappen plan gepresenteerd voor de heropening van het land. Fase 1 begon op 15 juni. Op 21 juli is Fase 2 ingegaan deze fase is geldig tot 31 december 2020. Reizigers die toegang hebben tot het Koninkrijk Denemarken hebben ook toegang tot Groenland (zie lijst met landen die toegang hebben). Er is geen limiet meer voor het aantal personen dat naar Groenland mag komen. Vlak voordat je naar Groenland reist dien je een persoonlijk locatie formulier in te vullen (SUMUT). Maximaal 5 dagen voordat je naar Groenland afreist moet je een Corona test hebben afgenomen en de uitslag hebben ontvangen. Vóór vertrek moet het testresultaat negatief zijn.  Meer informatie via Visit Greenland.

Vanaf 19 augustus geldt er een ‘alleen noodzakelijk reizen’ advies vanuit Nederland voor IJsland. Dit is vanwege het dubbele testbeleid met verplichte 5-daagse quarantaine bij aankomst in IJsland. Na 6 oktober aanstaande zal dit beleid naar alle waarschijnlijkheid door de IJslandse overheid worden geëvalueerd. We hopen enorm dat er een versoepeling van het beleid gaat plaatsvinden en dat reizen naar IJsland weer mogelijk is!

Sinds 15 juni was het weer mogelijk om naar IJsland af te reizen. Vanaf 19 augustus zijn de maatregelen om naar IJsland af te reizen alleen strenger geworden. Alle aankomende passagiers kunnen kiezen om 14-dagen in quarantaine te gaan of een dubbele testprocedure in combinatie met een quarantaine van 5-6 dagen. In het document ‘Instructions for quarantine for visitors in Iceland’ staat meer informatie over de regels van de quarantaine.

De eerste test op het vliegveld is niet gratis. Je betaalt, wanneer je de pre-registratie invult, 9.000 ISK (ongeveer € 58) voor een enkele test. Vul je het pre-registratie formulier niet voor aankomst in dan kost de test 11.000 ISK (ongeveer € 70) voor een enkele test. Het is sowieso aan te raden om het pre-registratie formulier in te vullen voordat je naar IJsland reist, dan zijn de wachttijden ook korter. De tweede test is wel gratis.

De dubbele grensprocedure vereist dat alle passagiers die in IJsland aankomen, twee PCR-tests ondergaan: één bij aankomst en nog eens een 5-6 dagen later om het risico op verspreiding van een valse negatieve infectie te minimaliseren. Tijdens deze periode moeten alle aankomende passagiers in quarantaine blijven in het geval van een mogelijke infectie. Degenen die negatief testen in de tweede PCR-test hoeven niet langer speciale voorzorgsmaatregelen te nemen. Degene die positief testen, moeten zichzelf isoleren. Als alternatief kunnen aankomende passagiers ervoor kiezen om in quarantaine te blijven zonder tests te ondergaan. Kinderen geboren in 2005 en later zijn vrijgesteld van de dubbele grensonderzoeksprocedure.

IJsland accepteert geen test certificaat vanuit Nederland! Dus als je in Nederland getest bent dan dien je bij aankomst in IJsland alsnog een nieuwe test te ondergaan. Testresultaten zullen niet onmiddellijk zijn, maar in ieder geval binnen 24 uur.

Voor je aankomst in IJsland dien je een pre-registratieformulier in te vullen met contactinformatie, je overnachtingslocaties op IJsland en gezondheidsverklaring. Dit kun je invullen vanaf 72 uur voor aankomst op IJsland. Per SMS ontvang je vervolgens een barcode voor de PCR-test. Deze code kun je eventueel uitprinten om mee te nemen op reis.

Voor vluchten vanaf Schiphol dien je een gezondheidsverklaring thuis in te vullen en mee te brengen. Op Schiphol dien je 1,5 meter afstand van elkaar te houden en schrijven ze voor om een mondkapje te dragen bij check-in, tijdens security- en grensprocessen en bij het boarden. Check-in op de luchthaven verloopt verder zoals gewoonlijk. Vertrek je vanuit een andere luchthaven? Check dan voor vertrek online de regels van de desbetreffende luchthaven. Tijdens de vlucht zullen er geen maaltijden aangeboden worden en dien je een mondmasker te dragen.

Zodra je landt op IJsland moet je de barcode voor de PCR-test laten scannen. Je kunt ook ter plaatse nog het formulier invullen maar daarmee duurt het wel langer. We raden je dus aan dit voor vertrek te regelen.

Nog voordat je je bagage ophaalt wordt je getest, 1 maal een uitstrijkje via de neus en 1 maal via de keel. Er zijn momenteel 10 loketten in gebruik waar wordt getest. Het proces verloopt hierdoor vrij snel. Van landing tot verlaten van het vliegveld kun je circa 1 uur rekenen.

Op de volgende locaties kunnen reizigers zich voor een tweede keer laten testen:

 • Reykjavík
 • Suðurnes (HSS)
 • Selfoss (HSU)
 • Vestmannaeyjar (HSU)
 • Höfn Í Hornafirði (HSU)
 • Egilsstaðir (HSA)
 • Akureyri (HSN)
 • Ísafjörður (HVEST)
 • Borgarnes (HVE)
 • Stykkishólmur (HVE)

Negatieve test resultaten zullen worden verzonden via de Rakning C-19 app of per sms. Ontvang je binnen 24 uur geen bericht dan betekent dit dat de test negatief is. Is de uitslag van de test positief dan wordt er telefonisch contact met je opgenomen.

Het is van belang dat je naar de tweede test gaat op de dag dat is afgesproken. Kom je niet dan zal je een herinnering ontvangen van het contact tracing team.

Met de veerboot naar IJsland?

Je mag door Denemarken reizen om bij de haven van Hirtshals te komen. Vanaf de grens Duitsland-Denemarken is het nog circa 4 uur rijden tot Hirtshals. Let er op dat je op tijd aanwezig bent! De dubbele testprocedure geldt ook voor de reizigers met de Smyril Line.

Voordat je aan boord gaat van de MS Norröna wordt je in Hirtshals (Denemarken) getest op het COVID-19 virus. Een dag vóór vertrek krijg je een e-mail van de IJslandse autoriteiten. In de e-mail staat een link die je moet openen. Door het openen van de link bevestig je de registratie voor de test. Verder voer je bij deze registratie je creditcard gegevens, zodat de test direct voor deze creditcard in rekening wordt gebracht. De prijs voor de test is DKK 500 (ongeveer 67 euro). Kinderen geboren in 2005 of later zijn vrijgesteld van testen.

Met de Smyril Line naar IJsland met een tussenstop op de Faeröer eilanden (Let op: de Faeröer staat op Oranje vanuit Nederland)
Maak je onderweg een tussenstop op de Faeröer op weg naar IJsland dan geldt de volgende regel: de passagier moet een negatieve test van Smyril Line hebben, van een test die max. 7 dagen voor aankomst in IJsland is afgenomen.

Tussenstop op de Faeröer op de terugweg vanaf IJsland naar Denemarken (Let op: de Faeröer staat op Oranje vanuit Nederland)
Alle passagiers die vanaf IJsland de veerboot naar Denemarken nemen en onderweg een tussenstop op de Faeröer maken worden aan boord van de MS Norröna getest. De prijs voor de test is DKK 390 (ongeveer 52 euro) en moet bij de receptie aan boord van de MS Norröna worden betaald.

Met slechts drie bevestigde coronabesmettingen in mei, willen de IJslandse autoriteiten de tot dusver geboekte vooruitgang bij het beheersen van de COVID-19-pandemie voortzetten.

Inmiddels zijn vrijwel alle faciliteiten op IJsland weer geopend. Zo zijn zwembaden vanaf 18 mei weer geopend en sportscholen, bars en restaurants vanaf 25 mei. Veel hotels in IJsland zijn nooit volledig gesloten, maar een aantal van hen heeft alleen medische hulpverleners en andere pandemie-gerelateerde bezoekers ondergebracht. Nu IJsland de beperkingen begint op te heffen, bereiden meer hotels in het hele land zich voor op het verwelkomen van vakantiegangers. Om ieders veiligheid te garanderen, werken hotels volgens verbeterde schoonmaak- en veiligheidsrichtlijnen.

Gezichtsmaskers zijn verplicht in het openbaar vervoer en tijdens verschillende excursies. Je dient minimaal twee meter afstand van elkaar te houden en regelmatig je handen te wassen. De regel van twee meter klinkt misschien als een beperking, maar het stelt je in staat om prachtige foto’s te maken zonder andere toeristen in zicht!  Meer informatie via Icelandic Tourist Board.

Vanaf 19 maart 23:59 uur (lokale tijd), sluit Nieuw-Zeeland zijn grenzen voor alle reizigers die naar Nieuw-Zeeland komen (met uitzondering van inwoners en burgers).
Cruiseschepen mogen tot 30 juni niet aanmeren.

Momenteel is in Nieuw-Zeeland Level 1 van kracht. Er zijn op dit moment rond de 23 actieve Corona cases in Nieuw-Zeeland Ministry of Health.

De Noorse gezondheidsautoriteiten hanteren strikte regels. Vanaf 1 juni mogen de toeristen uit Noorwegen zelf weer naar Spitsbergen reizen. De Noorse autoriteiten hebben bekend gemaakt dat vanaf 15 augustus reizigers uit Nederland 10 dagen in quarantaine moeten na aankomst in Noorwegen, dit geldt dus ook voor Spitsbergen. Je moet kunnen aantonen op welke locatie je verblijft tijdens de quarantaine. Reizigers die dit niet kunnen aantonen, kan toegang worden geweigerd. Meer informatie via Visit Svalbard.

Geen toegang. Vanaf zaterdag 14 maart 04:59 uur gelden de door de Amerikaanse overheid getroffen maatregelen. Je kunt vanuit Nederland niet afreizen naar de Verenigde Staten, tenzij je een Amerikaans staatsburger bent. Dit verbod geldt op dit moment nog steeds. Vanaf 30 april zijn de maatregelen enigszins versoepelt door de president, echter is het inreisverbod nog altijd van toepassing. Meer informatie via ‘Centers of Disease Control and Prevention’.

Onze zuidpoolreizen vertrekken vanuit Argentinië of Nieuw-Zeeland. Houd dan ook de voorwaarden van deze landen aan.

Jouw reis via Creating Stories?

De wereld waarin wij reisliefhebbers zo graag op avontuur gaan, is ingrijpend veranderd in de afgelopen maanden. Die reis waar je al zo lang naar uitkeek moet (misschien) verplaatst worden en onbezorgd uitkijken naar je avontuur zit er nu even niet in. Dat is heftig, maar gezondheid en veiligheid gaan natuurlijk boven alles.

 

Ook wij van Creating Stories werken elke dag keihard om ervoor te zorgen dat we onze reizigers goed informeren, maar omdat er zoveel nieuws (en nepnieuws) de ronde doet, ontvang je de informatie helaas niet altijd zo snel als je graag zou willen en van ons ook gewend bent. Dat is absoluut geen onwil, maar er zijn vragen die we niet of nog niet kunnen beantwoorden, omdat we zelf ook afhankelijk zijn van antwoorden op vragen die wij gesteld hebben aan bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurders en hotels. Uiteraard doen we er wel alles aan om zo goed en zo tijdig als voor ons mogelijk is te communiceren.

 

Dat hebben we zo gedaan de afgelopen weken en dat blijven we doen middels deze blog en onze nieuwsbrief. Gelukkig ontvangen we heel veel mooie reacties van onze klanten, die veel begrip tonen voor de situatie, net als wij begrip tonen voor hun situatie en gevoelens.

 

De afgelopen maanden zijn we bezig geweest alle boekingen op basis van vertrekdatum na te lopen. Dat is enorm veel werk, want het is een flinke groep reizigers, maar we nemen echt op tijd contact op met iedereen.

 

Je kunt erop vertrouwen dat wij er alles aan doen om je bij te staan in deze onzekere periode, dat we je helpen zoals je dat van ons gewend bent en ons beste beentje voorzetten.
Wat wij nu van onze klanten vragen is vertrouwen. Vertrouwen dat we je informeren zodra er nieuws is dat betrekking heeft op jouw situatie en dat we daar dan ook naar handelen. Wij merken dat klanten onze persoonlijke manier van aanpak en informatievoorziening erg belangrijk vinden, dus dat zullen we zoveel mogelijk doen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, echter ook wij kunnen iets missen. Valt je dus iets op in het nieuws over onze bestemmingen en waarvan je denkt dat het interessant is voor andere reizigers, aarzel dan niet om dit via info@creatingstories.nl onder onze aandacht te brengen.

 

Deze situatie rond corona is inmiddels zeer omvangrijk, raakt de hele wereld en kost ook ons heel veel extra tijd, echter we blijven met evenveel enthousiasme aan het werk voor onze klanten.

 

In ieder geval willen we je alvast bedanken in het in ons gestelde vertrouwen.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Slobodan Ristic Specialisme: Nieuw Zeeland / Australie
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Via ons liveblog houden we je up-to-date over de corona-omstandigheden per bestemming. Naar het liveblog
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge