• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Geldzaken en actuele koers Alaska

Valuta Alaska
|

Als je op vakantie naar Alaska gaat, krijg je te maken met een andere valuta. Net zoals in de andere staten van de Verenigde Staten is de munteenheid in Alaska de Amerikaanse dollar (USD). De koers van de Amerikaanse dollar is net iets lager dan die van de euro (ongeveer 0,9 euro), dus je geldzaken in Alaska zijn eenvoudig te vergelijken.

Naast de bestaande biljetten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 dollar is er ook een biljet van 2 dollar waarvan weinig Amerikanen van het bestaan afweten doordat hij zo weinig in gebruik is.

Naast de biljetten zijn er ook nog de munten van 1 (penny), 5 (nickel), 10 (dime) en 25 (quarter) cent. Net zoals het 2 dollar biljet zijn er ook de 50 cent en de 1 dollar munten waar weinig Amerikanen vanaf weten.

Geldzaken in Alaska: boodschappen

Zeker wanneer je verder van de bewoonde wereld reist, kunnen de prijzen van boodschappen oplopen. Dit komt door de transportkosten die hoog zijn om de afgelegen gemeenschappen te voorzien van benodigdheden.

In Anchorage zelf zijn de prijzen het laagst. Als je met een camper op pad gaat, kan het verstandig zijn om in de stad een voorraadje houdbare etenswaren in te kopen. Ook met de aanschaf van een 12 volt extra koelkast kan je aanzienlijk besparen en je geldzaken in Alaska op orde houden. Het is altijd goedkoper om je boodschappen in de supermarkt te halen dan onderweg bij elk restaurantje stoppen.

Geld in Alaska: excursies

Veel mensen laten zich verleiden tot deelname aan dure excursies, zoals bijvoorbeeld een gletsjer experience. Veel goedkoper is het om een gletsjer die langs de weg ligt te bezoeken. Wellicht is een dergelijke ervaring iets minder spectaculair, maar het kan je zo een paar honderd dollar besparen.

 

Alaskareizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Rijdend door Alaska
Canada | Alaska
Reisblog: Autorondreis door Yukon en Alaska 2017

In 2016 hebben we een rondreis door British Columbia en Alberta gemaakt. Voor 2017 besloten we naar de Yukon, de Northwest Territories en Alaska te gaan. Het is een fantastische en avontuurlijke reis geworden waar we nog lang aan terug zullen denken

Alaska railroad, Anchorage
Alaska
Absolute highlights van Alaska
Er zijn simpelweg teveel mooie en vooral gevarieerde plekken en bezienswaardigheden te zien. Toch proberen we om de mooiste bucketlistervaringen van Alaska voor je op een rijtje te zetten.
Mendenhall gletsjer
Alaska
Mendenhall Ice Caves, Juneau, Alaska
De Mendenhall gletsjer zelf is een 18 kilometer lange uitloper van het Juneau Icefield, dat in totaal 38 uitlopers heeft. Onder de gletsjer vind je de Mendenhall Ice Caves, ijsgrotten waardoor je onder de gletsjer kan lopen.
Petroglyph Beach State Historic Park
Alaska
Petroglyph Beach State Historic Park, Alaska

De duizenden ingekerfde rotstekeningen op de keien bevinden zich langs de kust en in de aangelegen rotsen. De locaties met de hoogste concentraties liggen langs belangrijke zalmstromen en vroegere woonplaatsen. De keien zijn het erfgoed van de indianen die hier al duizenden jaren leefden. Veel keien liggen onder water en zijn een geliefde plek voor duikers en snorkellaars.

Permafrost Tunnel Fox
Alaska
Permafrost Tunnel Fox, Alaska
U.S. Army Corps of Engineers bouwde deze tunnel ooit om mijn- en bouwtechnieken te bestuderen in permafrostomgevingen. Tegenwoordig is de tunnel een geweldige manier om te leren over de natuurgeschiedenis van Alaska. In deze tunnel begeef je je in een unieke omgeving waar het verleden letterlijk is bevroren in de tijd.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Alaska af te reizen is in de maanden mei t/m september. Tijdens deze periode ben je vrijwel verzekerd dat je leuke excursies kunt ondernemen. Door de noordelijke ligging van Alaska heb je gedurende deze maanden het meeste profijt van het aantal zonuren. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Alaska heb je een geldig paspoort nodig, die minstens drie maanden na terugkomst geldig moet zijn. Omdat Alaska bij de Verenigde Staten hoort dien je ook een ESTA aan te vragen. Lees hier meer over de reisdocumenten in Alaska.
Het weer in Alaska is vooral veelzijdig en verschilt nog al per regio. Ongeveer een derde van Alaska ligt boven de poolcirkel. De temperaturen in die gebieden zijn daar dan ook in de zomer een stuk koeler en in de winter ijskoud. In het zuiden langs de kust en in het westen heb je te maken met een zeeklimaat hier is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 20 graden en in de winter -15 graden. In het oosten en het midden van Alaska heb je te maken met een landklimaat en dus hogere temperaturen. In de zomer kan het 25 graden worden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Alaska.
Alaska behoort tot de Verenigde Staten hierdoor betaal je in Alaska met de Amerikaanse dollar. Lees hier meer over de munteenheid in Alaska
Ben jij een outdoor liefhebber en/of een avontuurlijk reiziger dan is een Alaska daar een perfecte bestemming voor. Met 20 nationale parken, 14 verschillende bergketens, meer dan 3 miljoen meren, een oppervlakte van ruim 1,7 miljoen vierkante kilometer en bijna 22 miljoen hectare nationaal bos, is Alaska gemakkelijk een van de wildste plaatsen in de VS – zo niet de hele wereld. Een reis naar Alaska biedt garantie op prachtige en extreme natuur, veel wilde dieren, gletsjers en vulkanen.
In Alaska heb je te maken met tijdsverschil. Er zijn twee verschillende tijdzones in Alaska. In het grootste deel van Alaska is het tijdens de wintertijd 10 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd 9 uur vroeger. Op de Aleoeten is het tijdens de wintertijd 11 vroeger dan in Nederland en tijdens de zomer tijd 10 uur vroeger.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge