Als je op vakantie naar Alaska gaat, krijg je te maken met een andere valuta. Net zoals in de andere staten van de Verenigde Staten is de munteenheid in Alaska de Amerikaanse dollar (USD). De koers van de Amerikaanse dollar is net iets lager dan die van de euro (ongeveer 0,9 euro), dus je geldzaken in Alaska zijn eenvoudig te vergelijken.

Naast de bestaande biljetten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 dollar is er ook een biljet van 2 dollar waarvan weinig Amerikanen van het bestaan afweten doordat hij zo weinig in gebruik is.

Naast de biljetten zijn er ook nog de munten van 1 (penny), 5 (nickel), 10 (dime) en 25 (quarter) cent. Net zoals het 2 dollar biljet zijn er ook de 50 cent en de 1 dollar munten waar weinig Amerikanen vanaf weten.

Geldzaken in Alaska: boodschappen

Zeker wanneer je verder van de bewoonde wereld reist, kunnen de prijzen van boodschappen oplopen. Dit komt door de transportkosten die hoog zijn om de afgelegen gemeenschappen te voorzien van benodigdheden.

In Anchorage zelf zijn de prijzen het laagst. Als je met een camper op pad gaat, kan het verstandig zijn om in de stad een voorraadje houdbare etenswaren in te kopen. Ook met de aanschaf van een 12 volt extra koelkast kan je aanzienlijk besparen en je geldzaken in Alaska op orde houden. Het is altijd goedkoper om je boodschappen in de supermarkt te halen dan onderweg bij elk restaurantje stoppen.

Geld in Alaska: excursies

Veel mensen laten zich verleiden tot deelname aan dure excursies, zoals bijvoorbeeld een gletsjer experience. Veel goedkoper is het om een gletsjer die langs de weg ligt te bezoeken. Wellicht is een dergelijke ervaring iets minder spectaculair, maar het kan je zo een paar honderd dollar besparen.