• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Reisdocumenten & Invoerbepalingen Zweden

Geldig paspoort of identiteitsbewijs, geen visum nodig
|

Voor een reis naar Zweden heb je een geldig paspoort of geldige identiteitskaart nodig. Een visum is niet nodig. Let op kinderen moeten een eigen reisdocument hebben.

Als je met eigen auto of ander vervoer (camper, motor) een reis naar Zweden maakt, heb je buiten het rijbewijs, kentekenbewijs en een verzekeringsbewijs geen andere extra papieren nodig. Heb je eventueel een caravan of aanhanger dan dient deze ook verzekerd te moeten zijn.

Invoerbepalingen Zweden

 

Alcohol
Je mag naar Zweden alcoholische dranken vanuit een ander EU-land invoeren, dit is moet volgens de volgende regels:

  • Je bent 20 jaar of ouder
  • De drank moet bedoeld zijn voor eigen gebruik of familie
  • Je vervoert de drank zelf naar Zweden

De Europese richtlijnen eigengebruik alcohol

  • 10 liter sterke drank (boven 22%)
  • 20 liter likeurwijnen, zoals sherry of port (tussen 15% en 22%)
  • 90 liter wijn
  • 110 liter bier

Tabakswaren

Je mag tabak belastingvrij naar Zweden brengen wanneer je vanuit een ander EU-land reist. Het tabak dient dan wel voor jezelf of voor je gezin te zijn). Je moet ten minste 18 jaar zijn om tabak naar Zweden te mogen brengen.

 

Huisdieren

De regels in Zweden omtrent het meebrengen van huisdieren (honden/katten) naar Zweden zijn bedoeld om de verspreiding van hondsdolheid. De regels zijn opgesteld door de Europese Unie. Honden en katten die binnen de EU reizen, moeten een microchip hebben en zijn ingeënt tegen hondsdolheid.

 

Medicijnen

Voor het meebrengen van medicijnen moet je kunnen aantonen dat de medicijnen voor persoonlijk gebruik zijn. Dit kan je aantonen door bijvoorbeeld de apotheeksticker met je naam erop of een kopie van het recept mee te nemen.

Ditzelfde geldt voor huisdieren, mocht je huisdier een geneesmiddel nodig hebben. Dan dien je aan te kunnen tonen dat het is voorgeschreven door een dierenarts.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: Noorwegen / Zweden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Door de invloed van de golfstroom heeft Zweden een veel milder klimaat dan de meeste gebieden die in dit deel van Europa zijn gelegen. De temperaturen in de zomer zijn te vergelijken met de temperaturen in Nederland, alleen is het weer een stuk minder wisselvallig in Zweden. De winters in Zweden zijn koud, de gemiddelde temperatuur ligt in de winter tussen de 0 en -10 graden.
In Zweden heb je niet te maken met tijdsverschil.
De natuur in Zweden is op zichzelf al een reden om een reis naar Zweden te maken, denk aan de meren, ruige kustlijnen en dennebossen. Houd je van actieve vakanties dan is Zweden daar de ideale bestemming voor. Denk aan wandelen, zwemmen in de meren, kajakken over de meren.
In Zweden betaal je met de Zweedse kroon. Deze wordt aangeduid met SEK. Lees hier meer over de munteenheid in Zweden
De beste maanden om naar Zweden af te reizen zijn de maanden mei t/m september. Lees hier meer over de beste reistijd van Zweden
Voor een reis naar Zweden dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge