Voor een reis naar Zweden heb je een geldig paspoort of geldige identiteitskaart nodig. Een visum is niet nodig. Let op kinderen moeten een eigen reisdocument hebben. Hier vind je alle praktische informatie voor een reis naar Zweden.

Als je met eigen auto of ander vervoer (camper, motor) een reis naar Zweden maakt, heb je buiten het rijbewijs, kentekenbewijs en een verzekeringsbewijs geen andere extra papieren nodig. Heb je eventueel een caravan of aanhanger dan dient deze ook verzekerd te moeten zijn.

INVOERBEPALINGEN ZWEDEN

Alcohol
Je mag naar Zweden alcoholische dranken vanuit een ander EU-land invoeren, dit is moet volgens de volgende regels:

  • Je bent 20 jaar of ouder
  • De drank moet bedoeld zijn voor eigen gebruik of familie
  • Je vervoert de drank zelf naar Zweden

De Europese richtlijnen eigengebruik alcohol

  • 10 liter sterke drank (boven 22%)
  • 20 liter likeurwijnen, zoals sherry of port (tussen 15% en 22%)
  • 90 liter wijn
  • 110 liter bier

Tabakswaren

Je mag tabak belastingvrij naar Zweden brengen wanneer je vanuit een ander EU-land reist. Het tabak dient dan wel voor jezelf of voor je gezin te zijn). Je moet ten minste 18 jaar zijn om tabak naar Zweden te mogen brengen.

Huisdieren

De regels in Zweden omtrent het meebrengen van huisdieren (honden/katten) naar Zweden zijn bedoeld om de verspreiding van hondsdolheid. De regels zijn opgesteld door de Europese Unie. Honden en katten die binnen de EU reizen, moeten een microchip hebben en zijn ingeënt tegen hondsdolheid.

Medicijnen

Voor het meebrengen van medicijnen moet je kunnen aantonen dat de medicijnen voor persoonlijk gebruik zijn. Dit kan je aantonen door bijvoorbeeld de apotheeksticker met je naam erop of een kopie van het recept mee te nemen. Ditzelfde geldt voor huisdieren, mocht je huisdier een geneesmiddel nodig hebben. Dan dien je aan te kunnen tonen dat het is voorgeschreven door een dierenarts.