• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Geldzaken en actuele koers Zweden

Zweedse kroon
|

Het officiële betaalmiddel van Zweden is de Zweedse kroon. Hoewel Zweden lid is van de EU is het niet mogelijk om met de euro te betalen. De Zweedse kroon wordt aangegeven met SEK. Het munt geld is beschikbaar in: 1, 2, 5 en 10 kronen. Het papiergeld is beschikbaar in: 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 kronen.

In Zweden worden vrijwel alle pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) geaccepteerd. Het land beschikt over voldoende geldautomaten, als worden dit er sinds 2015 wel steeds minder. In Zweden wordt steeds minder gebruik gemaakt van contant geld. Houd er daarom rekening mee dat in sommige winkels en het openbaar vervoer contant geld niet meer word geaccepteerd.

Is Zweden duur of goedkoop

Het prijsniveau van Nederland en Zweden is bijna gelijk. Sommige spullen zijn duurder in Zweden dan hier, maar andere spullen zijn bijvoorbeeld weer een stuk duurder in Nederland dan in Zweden.

De alcoholprijs in Zweden ligt bijvoorbeeld hoger dan hier in Nederland. Dit zal je merken wanneer je in een restaurant of op een terrasje een glas of fles alcohol besteld. Voor een driegangendiner met iets te drinken erbij betaal je gemiddeld tussen de 25 – 50 euro.

Fooien

Bedieningsgeld en service zit bij een hotelrekening zit inbegrepen. Mocht je fooi willen geven in een hotel, dan is dit mogelijk maar er wordt niet op gerekend. In restaurants wordt wel gerekend op een fooi van 7 tot 10% op het totaal bedrag. Neem je een taxi dan verwachten de taxichauffeurs ook een fooi, deze ligt gelijk aan de fooi in een restaurant.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: Noorwegen / Zweden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Door de invloed van de golfstroom heeft Zweden een veel milder klimaat dan de meeste gebieden die in dit deel van Europa zijn gelegen. De temperaturen in de zomer zijn te vergelijken met de temperaturen in Nederland, alleen is het weer een stuk minder wisselvallig in Zweden. De winters in Zweden zijn koud, de gemiddelde temperatuur ligt in de winter tussen de 0 en -10 graden.
In Zweden heb je niet te maken met tijdsverschil.
De natuur in Zweden is op zichzelf al een reden om een reis naar Zweden te maken, denk aan de meren, ruige kustlijnen en dennebossen. Houd je van actieve vakanties dan is Zweden daar de ideale bestemming voor. Denk aan wandelen, zwemmen in de meren, kajakken over de meren.
In Zweden betaal je met de Zweedse kroon. Deze wordt aangeduid met SEK. Lees hier meer over de munteenheid in Zweden
De beste maanden om naar Zweden af te reizen zijn de maanden mei t/m september. Lees hier meer over de beste reistijd van Zweden
Voor een reis naar Zweden dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge