• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Flora en Fauna Zweden

Rendieren
|

Zweden heeft veel verschillende flora en fauna te bieden. Het land is voor meer dan de helft bedekt door bossen, hierdoor hebben de dieren voldoende ruimte om te leven.

De helft van het land wordt bedekt door bos. De bossen in Zweden zijn grotendeels gevuld met dennen, sparren en lariksen. In het zuiden van Zweden staan vooral veel beuken, in het midden van Zweden is het de eik en ga je verder naar het noorden staan veel berken. In Dalarna daalt de boomgrens van 900 à 1000 meter boven zeeniveau tot ca. 500 meter boven zeeniveau aan de grens tussen Zweeds en Noors Lapland.

 

Naast alle bossen is bijna heel Zweden in de zomer bedekt met bloemen. De bloemen die je tegen kan komen zijn de klaprozen, korenbloemen, margrieten. In het land zijn ongeveer 2000 plantensoorten. In het wild kan je genieten van de bosbessen en frambozen. Door de kalksteengrond die de zonnewarmte goed vasthoudt op de eilanden Öland en Gotland komen hier beschutte plaatsen perzik, moerbij en walnoot voor.

Dieren

In Zweden komen verschillende diersoorten voor. In de bosrijke gebieden van Zweden leven veel elanden. In het noorden van Zweden in Lapland komen grote kuddes rendieren voor. In Zweden leven ook een aantal zeldzame dieren zoals de bruine beer, wolf, lynx en de veelvraat.

In Zweden komen veel verschillende vogelsoorten voor, meer dan 300. In de bossen leven de auerhoen, korhoen, spechten en uilen. Aan de zeekust komen veel verschillende soorten meeuwen, eenden en sterns voor. Bij de meren kan je de volgende vogels spotten: talingen, kiekendieven en talingen. Roofdieren komen ook voor in Zweden denk hierbij  aan de arenden, buizerds en de valken. Voor veel van de vogelsoorten die in het noorden leven, is Zweden een belangrijk broedgebied.

In de meren en rivieren leeft veel vis. In de wateren in het noorden van het land zijn dit de baars, snoek, zalm en forel. In de wateren langs de kust leeft de tonijn, haring, makreel en de kabeljauw.

Een groot aantal nationale parken en reservaten liggen verspreid over het land; het bekendste is het in Lapland gelegen Abisko Nationale Park.

Nationale Parken

Zweden beschikt over 29 officiële nationale parken, deze zijn verdeeld over 731.589 hectaren. Het nationale park Sarek, gelegen in Zweeds Lapland, is het eerste officieel geregistreerde nationale park, dit was in 1909. Het was naast het eerste nationale park in Zweden, ook het eerste nationale park in Europa.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: Noorwegen / Zweden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Door de invloed van de golfstroom heeft Zweden een veel milder klimaat dan de meeste gebieden die in dit deel van Europa zijn gelegen. De temperaturen in de zomer zijn te vergelijken met de temperaturen in Nederland, alleen is het weer een stuk minder wisselvallig in Zweden. De winters in Zweden zijn koud, de gemiddelde temperatuur ligt in de winter tussen de 0 en -10 graden.
In Zweden heb je niet te maken met tijdsverschil.
De natuur in Zweden is op zichzelf al een reden om een reis naar Zweden te maken, denk aan de meren, ruige kustlijnen en dennebossen. Houd je van actieve vakanties dan is Zweden daar de ideale bestemming voor. Denk aan wandelen, zwemmen in de meren, kajakken over de meren.
In Zweden betaal je met de Zweedse kroon. Deze wordt aangeduid met SEK. Lees hier meer over de munteenheid in Zweden
De beste maanden om naar Zweden af te reizen zijn de maanden mei t/m september. Lees hier meer over de beste reistijd van Zweden
Voor een reis naar Zweden dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge