• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Bereikbaarheid & vervoer Zweden

Auto, veerboot, vliegtuig
|

Zweden is gelegen in Noord-Europa en ligt tussen Noorwegen en Finland in. Het land kan worden bereikt per vliegtuig, met de veerboot met eigen vervoer of met eigen vervoer zonder overtocht.

Met de veerboot en eigen vervoer naar Zweden

Ga je met de boot en eigen vervoer naar Zweden dan kun je gebruik maken van diverse bootverbindingen. Er zijn verschillende mogelijkheden: met de boot vanuit Duitsland, vanuit Duitsland via Denemarken en vanuit Denemarken.

 • Kiel – Göteborg met Stena Line, duur 14, 5 uur
 • Rostock – Trelleborg met Stena Line, duur 5,5-7,5 uur
 • Rostock – Trelleborg met Stena Line, duur: 6-7 uur
 • Sassnitz – Trelleborg met Stena Line, duur: 4,5 uur
 • Travemünde – Trelleborg met TT-Line, duur 7-10 uur
 • Puttgarden – Rødby en Helsingør – Helsingborg met Scandlines, duur 45 min/20 min
 • Puttgarden – Rødby en Öresundburg met Scandlines, duur 45 min
 • Rostock – Gedser en Helsingør – Helsingborg met
 • Scandlines, duur: 2 uur/20 min
 • Rostock – Gedser en Oresundbrug met Scandlines, duur: 2 uur
 • Helsingør – Helsingborg met Scandlines, duur: 20 min
 • Fredrikshavn – Göteborg met Stena Line, duur: 3,5 uur
 • Grenå – Varberg met Stena Line, duur: 3,5 – 5,5 uur

Met eigen vervoer zonder veerboot

Wil je niet met de veerboot naar Zweden reizen, dan is het ook mogelijk om vanuit Nederland of België naar Zweden te rijden. Deze route gaat via verschillende bruggen. Toch is er maar één mogelijkheid om via een autoweg Zweden te bereiken en dat is via de Öresundbrug. Deze brug werd geopend in 2000 en mede door de brug is het reizen vanuit Nederland of België een stuk makkelijker geworden. De brug is 16 km lang en verbindt Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken met Mälmo in Zweden. De afstand tussen Utrecht en Mälmo is 935 km. Over de brug gaat ook een spoorlijn, deze bevindt zich onder de autoweg. Voor de bruggen die je tegenkomt dien je wel tol te betalen, maar deze betaal je op het moment dat je de brug overgaat.

Met het vliegtuig

Vanuit Nederland of België kun je naar verschillende plekken in Zweden vliegen. De meeste vluchten gaan naar het grootste vliegveld van het land, Arlanda vlakbij de hoofdstad Stockholm. De vluchten worden uitgevoerd door SAS, KLM of Norwegian Airline.

Rijden in Zweden

De wegen in Zweden zijn over het algemeen in goede staat. Houd tijdens het rijden rekening met overstekend wild. Neem de borden waar een eland op staat ook echt serieus, het gebeurt regelmatig dat er of een eland of rendier wordt aangereden. Over het algemeen steken deze dieren over in de vroege ochtend of aan het begin van de avond, maar blijf altijd alert.

In Zweden is het dien je ten alle tijde zichtbaar te zijn. Je moet dus tenminste je dimlicht aan hebben wanneer je rijdt. Zorg ook altijd dat je een gordel om hebt en kinderen tot 7 jaar dienen in een kinderzitje te zitten.

 

Congestion Tax
Dit is een tolheffing die je tegenkomt rondom de steden Stockholm en Göteborg. De tol is wettelijke verplicht, ook voor Nederlanders en Belgen, je zult dus een factuur thuisgestuurd krijgen.

 

Snelheidslimieten (als niets anders staat aangegeven)

 • Binnen de bebouwde kom: 50 km per uur
 • Buiten de bebouwde kom: 70 km per uur
 • Auto (snel)weg: 90-110 km per uur
 • Auto + caravan: 80 km per uur

 

Alcohol
De promillagegrens voor alcohol is 0,2%, dit geldt ook voor toeristen. In Zweden zijn ze hier streng op en controleren ze ook regelmatig. Mocht je worden aangehouden met dan krijg je een boete of zelfs intrekking van het rijbewijs

 

Winterbanden
In de wintermaanden zijn de winterbanden verplicht, dit geldt ook voor auto’s met buitenlandse kentekens. Rijd je met spijkerbanden dan mag dit alleen tussen 1 oktober en 15 april. In sommige straten in verschillende gemeenten is het rijden met spijkerbanden niet toegestaan.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: Noorwegen / Zweden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Door de invloed van de golfstroom heeft Zweden een veel milder klimaat dan de meeste gebieden die in dit deel van Europa zijn gelegen. De temperaturen in de zomer zijn te vergelijken met de temperaturen in Nederland, alleen is het weer een stuk minder wisselvallig in Zweden. De winters in Zweden zijn koud, de gemiddelde temperatuur ligt in de winter tussen de 0 en -10 graden.
In Zweden heb je niet te maken met tijdsverschil.
De natuur in Zweden is op zichzelf al een reden om een reis naar Zweden te maken, denk aan de meren, ruige kustlijnen en dennebossen. Houd je van actieve vakanties dan is Zweden daar de ideale bestemming voor. Denk aan wandelen, zwemmen in de meren, kajakken over de meren.
In Zweden betaal je met de Zweedse kroon. Deze wordt aangeduid met SEK. Lees hier meer over de munteenheid in Zweden
De beste maanden om naar Zweden af te reizen zijn de maanden mei t/m september. Lees hier meer over de beste reistijd van Zweden
Voor een reis naar Zweden dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge