Gezien de noordelijke ligging mag je er vanuit gaan dat de temperaturen op Spitsbergen over het algemeen vrij laag zijn. Doordat de eilandengroep is omgeven door de zee, kan het weer snel omslaan en is het verstandig om goed voorbereid op expeditie te gaan. Wij hebben voor jou een complete paklijst voor Spitsbergen samengesteld.

Paklijst voor Spitsbergen: kleding

Wanneer je naar deze afgelegen streken reist, is het belangrijk de juiste kleding in laagjes te dragen. Het weer kan namelijk snel omslaan en de temperatuur kan van -30°C naar -1°C stijgen binnen een dag. Om mee te beginnen is thermo-ondergoed een goede basis, daarna is het makkelijk om een shirt met korte mouwen eroverheen te dragen waarover je een trui, vest en trainingsbroek aandoet.

 

Als laatste laag is het makkelijk om een wintersport pak eroverheen aan te doen. Wat betreft schoenen is het noodzakelijk om op Sorel boots te lopen om bij temperaturen van -45°C je voeten en onderbenen warm te houden. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat een (bivak)muts, sjaal, wintersportbril (goggles) en handschoenen gedragen moeten worden tijdens een reis vlakbij de noordpool.

 

ELEKTRICITEIT

Op Spitsbergen worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland die het type C en F hebben. Het stopcontact heeft 230 Volt en 50 Hertz, dus hoef je verder ook niks speciaals mee te nemen wanneer je naar Spitsbergen afreist.

 

OVERIG

Elektronica Verzorgingsartikelen Documenten Reisartikelen
Camera / GoPro 

Telefoon / laptop

Opladers / accu’s

Geheugenkaarten

Oordopjes

Koptelefoon

Powerbank

Zaklamp

Horloge

Ipod

Verrekijker

Tandenborstel 

Tandpasta

Shampoo

Make up

Haarborstel

Handdoek

Deodorant

EHBO set

Nagelschaartje

Condooms

Medicijnen

Paracetamol

Contactlenzen / bril

Föhn

Parfum

Spiegeltje

Inlegkruisjes

Scheerartikelen

Zonnebrandcrème (niet op waterbasis)

Paspoort + kopie 

Ticket

Zorgpas

Kopie verzekeringspolis

Creditcard

Pinpas

Contant geld (NOK)

Rijbewijs

ID kaart

 

 

Kleine rugzak 

Backpack

Toilettas

Compressiezak

Heuptas / money belt

Offline kaart downloaden

Leesvoer

Pen

Hoed

Reisnaaiset

Sloffen

Zonnebril

Waterdichte cameratas

Plastic zak voor kleding