De opties voor accommodatie op Spitsbergen zijn niet zo uitgebreid. In Longyearbyen kun je overnachten in hotels, comfortabele guesthouses, appartement of in een tent op het campingterrein. Barentsburg en Pyramiden hebben tevens hotels en hostels.

Verder zijn veel van onze reizen naar Svalbard met een expeditiecruise, waarbij je aan boord overnacht. Bij boeking houden we zoveel mogelijk rekening met je hut-voorkeur. Indien de beschikbaarheid dit niet toelaat overleggen we dit uiteraard.

We zetten hieronder de keuzemogelijkheden voor accommodatie op Spitsbergen zelf even op een rijtje.

Guesthouses zijn voor reizigers met een budget de meest betaalbare optie. Ze voorzien in warme kamers, een gemeenschappelijke keuken en gedeelde badkamers.

Het leuke van het verblijf in de guesthouses, is dat deze een en al geschiedenis uitstralen, waardoor je een mooi inkijkje krijgt in de mijnindustrie van Spitsbergen.

Hotels op Spitsbergen bieden gasten de combinatie van service op hoog niveau en comfort. De hotels liggen in het centrum van Longyearbyen, in de nederzettingen Barentsburg en Pyramiden, en bij Isfjord Radio – een afgelegen locatie ver weg in de prachtige Isfjord.

Het huren van een appartement kan een zeer goede optie zijn voor diegenen die naar Spitsbergen reizen met een familie, de ideale accommodatie met wat meer privacy. Als je een appartement huurt, heb je een eigen keuken, woonkamer en kun je het leven bijna leven zoals je thuis zou doen.

Als je een outdoor-persoon bent, is kamperen in Spitsbergen perfect. Luister naar de Arctische stilte terwijl je in slaap valt en wordt wakker met het prachtige landschap direct naast je tent. Er is een camping dicht bij de luchthaven. Daarnaast kun je ook kamperen in de wildernis, maar let op de regels en voorschriften met betrekking tot je persoonlijke veiligheid, ijsberen, snel veranderende weersomstandigheden en cultureel erfgoed.