In Centraal-Noorwegen, ook wel Tøndelag, is de natuur vrij gevarieerd. In de regio zijn zeven nationale parken. De hoogste berg in het gebied is de Rondeslottet (2178 meter). Vanuit Centraal-Noorwegen kan je bijna alle andere regio’s bereiken, het zuiden, oosten of het verre noorden.

Centraal-Noorwegen is een waar paradijs voor visliefhebbers. Eén van ’s werelds beste zalmrivieren is gelegen in de regio. Naast het vangen van verse zalm, kan je hier ook de kabeljauw, heilbot of schelvis vangen.

In het noordelijke deel van de regio ligt een schilderachtige kustroute, de Kystriksveien. Deze 650 km lange weg, loopt van de Helgeland kust naar Bødo, wat in Noord-Noorwegen ligt. De route kan je in twee dagen rijden. Het landschap onderweg behoort tot een van ’s werelds mooiste.

Trondheim

Trondheim is de op twee na grootste stad van Noorwegen. Van de 193.000 inwoners zijn er zo’n 30.000 student. Door het gezellige stadscentrum is het een populaire stad om te winkelen. In Trondheim zijn een aantal bezienswaardigheden die je kan bezoeken tijdens een bezoek aan de stad. De Nidaros Domkerk is een van de deze bezienswaardigheden. De domkerk is gebouwd op het graf van St. Olav en is de belangrijkste domkerk van Noorwegen. Ook kan je verschillende musea bezoeken. In veel eetgelegenheden in Trondheim worden lokale gerechten geserveerd en kan je een lokaal gebrouwen bier proberen.