Met welke munteenheid je betaald in Ierland, is afhankelijk van waar je bent. In de Republiek Ierland wordt betaald met de euro. Verblijf je in Noord-Ierland dan is de Britse pond de officiële munteenheid.

Republiek Ierland
In de Republiek Ierland betaal je met de euro. De bankbiljetten bestaan uit € 5, €10, € 20, €50, € 100 en € 200. De munten zijn onderverdeeld in 5, 10, 20 en 50 cent, € 1 en € 2.

Noord-Ierland
In Noord-Ierland betaal je met de Britse pond. De bankbiljetten bestaan uit £ 5, £ 10, £ 20 en £ 50. De munten zijn onderverdeeld in 1p, 2p, 5,p, 20p, 50p, £ 1 en £ 2.

Betaalpassen en creditcards

Op het eiland van Ierland wordt bijna overal de Visa en de Mastercard geaccepteerd. American Express wordt op sommige plekken geaccepteerd.

In Ierland wordt gebruik gemaakt van een ‘chip en pin’-systeem voor de betaalkaart en de creditcard. Dit houdt in dat het niet gegarandeerd is dat de magnetische strip van je betaalpas of creditcard geaccepteerd worden in de winkels.

Net als in Nederland wordt het contactloos betalen steeds populairder in Ierland. Dit is mogelijk voor aankopen tot € 50 en £ 45.