Ierland en Noord-Ierland zijn gelegen in het noordwesten van Europa. Binnen twee uur kan je al in deze landen zijn. Het eiland is te bereiken met het vliegtuig of met de veerboot.

Met het vliegtuig
Met het vliegtuig kan je in minder dan 2 uur in Ierland zijn. Vanuit Nederland gaan er rechtstreekse vluchten naar de volgende bestemmingen in Ierland: Dublin, Belfast en Cork. De vluchten worden uitgevoerd door KLM, Aer Lingus of Ryanair.

Met de veerboot
Het is mogelijk om vanuit Nederland met eigen auto naar Ierland te reizen. Tussen Nederland en Ierland zelf is geen directe veerdienst, maar het is mogelijk om via Groot-Brittannië naar Ierland te reizen. Wil je wel met een directe veerboot naar Ierland reizen dan is dit mogelijk vanuit Frankrijk.

Veerboot naar Ierland vanuit Nederland via Groot-Brittannië
Elke dag vertrekken er een of twee veerboten, de Stena Line, vanuit Hoek van Holland naar Harwich, Groot-Brittannië. Vanuit Groot-Brittannië vertrekken er verschillende veerdiensten naar zowel Ierland als Noord-Ierland.

Routes vanuit Groot-Brittannië naar Ierland en Noord-Ierland

  • Fishguard (Zuid-Wales) – Rosslare (zuidoosten van Ierland)
  • Holyhead – Dublin Port (Ierland)
  • Liverpool – Belfast (Noord-Ierland)
  • Cairnryan (Schotland) – Belast (Noord-Ierland)

Door de afstand vanuit Harwich en de strengere controles in Groot-Brittannië is het aan te raden om een extra overnachting in te plannen, zo ben je er zeker van dat je de aansluiting niet mist.

Veerdienst tussen Frankrijk en Ierland
Drie keer per week vertrekt er vanuit Cherbourgh een veerboot naar Rosslare in Ierland. In minder dan 18 uur ben je met deze veerboot van Frankrijk naar Ierland.