In Alaska wordt net als in de andere staten van Amerika gewoon Engels gesproken. Daarnaast hebben de Joepiken (Inuit) in Alaska hun eigen taal die bestaat uit verschillende dialecten die slechts door enkelingen gesproken word. De Yupik talen hebben vier klinkers: ‘a’, ‘i’, ‘u’ en sjwa en 13-27 medeklinkers. Uiteraard kun je in Alaska prima terecht met Engels aangezien de lokale bevolking met elkaar communiceert in de Engelse taal en in sommige delen spreken ze zelfs Frans.

De Inuit in Alaska hebben een enorm lange lijst met honderden woorden voor verschillende soorten sneeuw. Hieronder een paar voorbeelden:

Nederlands Inuit taal
Poedersneeuw Tlapa
Sneeuw met modder Tlaying
Aangekoekte sneeuw Tlacringit

Smelkroes Alaska

Alaska, en met name de regio van Anchorage is een smeltkroes van culturen. De barre kou tijdens de lange winters is niet bepaald uitnodigend om je permanent te vestigen. Dit betekent dat er over het algemeen goed betaald wordt voor zwaar werk. En een goed salaris trekt wel mensen aan.

Deadliest Catch

We kennen allemaal Deadliest Catch, het tv-programma waarbij noeste vissers met hun kleine vissersschepen de torenhoge golven in de Golf van Alaska bedwingen. De vissers komen vaak uit de hele wereld om hier in korte tijd veel geld te verdienen.

Scheepvaartindustrie

De scheepvaartindustrie heeft in de loop der tijd gezorgd dat Anchorage een flinke stad is geworden. Het is de voornaamste haven om de enorme staat te voorzien van goederen uit de ‘bewoonde wereld’.

Anchorage is van oudsher ook een legerstad. De nabij gelegen Fort Richardson Army Base en de duizenden soldaten die de basis bevolken, zorgen dat er altijd bedrijvigheid is in en rond de stad.

Gaswinning

Vooral sinds er gasvelden werden ontdekt in de jaren 60, groeide de bevolking van Anchorage als kool en daarbij kwamen mensen uit de hele wereld naar deze Amerikaanse staat om geld te verdienen.

Taal in Alaska

Deze samensmelting van culturen maakt dat je in veel kustplaatsen niet vreemd moet opkijken als je ineens Frans of Italiaans hoort praten.