Door Alaska reizen is reizen langs de hoogste bergen, de grootste gletsjers en de diepste fjorden. De wegen zijn verlaten en sommige dorpjes bestaan slechts uit één of enkele gebouw(en).

Naar Alaska

Met het vliegtuig

Honderden luchtvaartmaatschappijen vliegen naar de vijf grotere steden in Alaska waaronder Alaska Airlines, KLM, Delta en United Airlines. Er vliegen echter geen directe vluchten vanaf Nederland naar Alaska.

Bagageregels

Wanneer er met economy class wordt gevlogen met de luchtvaartmaatschappij Alaska Airlines, gelden de volgende bagageregels; 1 stuk ruimbagage van 157 cm met een maximaal gewicht van 23 kg, 1 stuk handbagage van 61x43x25 cm met een maximaal gewicht van 10 kilo. Let erop dat het per luchtvaartmaatschappij kan verschillen.

Vervoer in Alaska

De beste manier van vervoer door Alaska is afhankelijk van hetgeen je wilt bezichtigen. Om de eilanden en kustlijnen te verkennen is een boot of drijfvliegtuig geschikt, op het vasteland is een huurauto meer geschikt en voor het Verre Noorden is een vlucht met een bos vliegtuig weer handiger.

Vliegtuig

Om de ver afgelegen regio’s van Alaska te bezoeken is de keuze voor vervoer heel anders. Hier is het handiger om een bosvliegtuig te charteren om sneller op plaats van bestemming te komen dan met een huurauto. De noordkust van Alaska bij de Beaufortzee bezoeken is bereikbaar per auto maar dan ben je enkele dagen onderweg terwijl het met het bosvliegtuig twee uur duurt.

Huurauto

Het is aan te raden om een 4×4 te huren wanneer je per huurauto wilt rondreizen door de vele grindwegen die bij hevige regen soms slecht begaanbaar kunnen zijn. Mocht je jezelf beperken tot de hoofdwegen dan volstaat natuurlijk een gewone huurauto. Per camper is ook mogelijk maar dan beperk je jezelf tot de doorgaande wegen.

Trein

Een optie die veel mensen over het hoofd zien is om een deel van Alaska per trein te verkennen. Terwijl je heerlijk ontspannen het geweldige landschap aan je voorbij laat trekken, kun je flinke afstanden afleggen. Wel is het spoortraject beperkt, maar het is een prachtervaring om een deel van Alaska per trein te verkennen.

Boot of cruiseschip

De regio Inside Passage is het best per boot of cruiseschip te bezoeken waarmee je tussen de kleinere en grotere eilanden vaart. Daarnaast is het per boot mogelijk een gletsjerexcursie te ondernemen bij het Kenai Peninsula of de kustlijn van het Chugach Nationaal Bos te verkennen.