Voor je expeditie cruise naar het Noord- of Zuidpoolgebied is het fijn om ondanks de barre weersomstandigheden buiten een comfortabele plek te hebben in het schip. Daarom zijn er verschillende types van hutten aan boord beschikbaar voor ieder wat wils. Hieronder staan ze beschreven op basis van comfortniveau.

Uiteraard hangt het altijd af van de beschikbaarheid of jouw gewenste hut te reserveren is. Ieder expeditieschip heeft dan ook een andere variatie in hutten. Het ene schip is wat luxer dan het andere en qua inrichting kan het ook verschillen.

Om meer te weten te komen welke expeditie schepen gebruikt worden voor de noord- en zuidpool reizen klik dan hier. Hieronder staan alle huttypes benoemd per expeditie schip die aangeboden worden.

m/v Ortelius

4-persoons hut met patrijspoort

Deze hut beschikt over 2 patrijspoorten en is geschikt voor 4 personen die slapen in 2 stapelbedden. Verder zit er een privé douche en toilet in, is er een bureau met stoel beschikbaar en een flatscreen TV. Er is voldoende bergruimte in de kamer voor ieders spullen en een haardroger aanwezig. Telefoon en wifi kunnen als extra’s worden bijgeboekt.

3-persoons hut met patrijspoort

De 3-persoons hut met patrijspoort bestaat uit 2 patrijspoorten en 1 stapelbed en een apart bed. Ook hier heb je een privé douche en toilet, haardroger en een bureau met stoel en flatscreen TV. Verder is hier voldoende bergruimte en kun je telefoon en wifi als extra’s bijboeken.

2-persoons hut met patrijspoort

Voor 2 personen is deze hut te reserveren waar 2 aparte bedden gebruikt worden. Hier zijn 2 patrijspoorten, een privé douche en toilet, bureau met stoel en flatscreen TV. Ook is hier een haardroger aanwezig en voldoende bergruimte voor ieders spullen. Je kunt telefoon en wifi als extra’s bijboeken.

2-persoons hut met raam

Deze hut beschikt over 2 aparte bedden met 2 ramen. Verder heeft het een privé douche en toilet inclusief haardroger. Maar ook een bureau met stoel en flatscreen TV. Er is voldoende bergruimte en als extra’s is het mogelijk om telefoon en wifi bij te boeken.

2-persoons deluxe hut

Deze deluxe hut is wat groter als de vorige en beschikt over 3 ramen in plaats van 2 om meer zicht te hebben naar buiten. Daarnaast heeft de hut 2 lage bedden, een eigen douche en toilet inclusief haardroger. Er is een bureau met stoel, kleine sofa, flatscreen TV en ruime opbergruimte aanwezig. Maar ook is er een koelkast en koffie en thee apparaat om gebruik van te maken. Als extra’s kan er telefoon en wifi bijgeboekt worden.

Superior

Dit is de meest luxe hut van het expeditieschip geschikt voor twee personen. De hut heeft minimaal 2 ramen en een 1 2-persoons bed en een 1 éénpersoons (bank) bed. Daarnaast is er een privé douche en toilet inclusief haardroger. Ook staat er een bureau met stoel en flatscreen TV en is er voldoende bergruimte. Als laatste is er nog een koelkast en koffie en thee zetter aanwezig. Telefoon en wifi zijn als extra’s bij te boeken.

m/v Plancius

4-persoons hut met patrijspoort

Deze hut beschikt over 1 patrijspoort, 2 stapelbedden en een privé douche en toilet inclusief haardroger. Daarnaast is er een bureau met stoel en flatscreen TV maar ook voldoende bergruimte voor de spullen. De hut is voornamelijk geschikt voor families met kinderen of passagiers die geen aparte hut of luxere hut kunnen vereisen. Als extra’s is het mogelijk om telefoon en wifi bij te boeken.

3-persoons hut met patrijspoort

De hut heeft 1 patrijspoort, 1 stapelbed en 2 aparte bedden. Er is een privé douche en toilet aanwezig inclusief haardroger. Ook beschikt de hut over bureau met stoel en flatscreen TV. Er is hier voldoende bergruimte voor ieders spullen. Als extra’s is telefoon en wifi bij te boeken. De hut is voornamelijk geschikt voor families met kinderen of passagiers die geen aparte hut of luxere hut kunnen vereisen.

2-persoons hut met patrijspoort

Deze 2-persoons hut beschikt over 1 patrijspoort en 2 aparte bedden. Ook heeft het een privé douche en toilet inclusief haardroger. Er is tevens een bureau met stoel en flatscreen TV aanwezig en er is voldoende bergruimte voor de spullen. Als extra’s kan telefoon en wifi bijgeboekt worden.

2-persoons hut met raam

Deze hut beschikt over 1 raam en 2 aparte bedden met privé douche en toilet inclusief haardroger. Daarnaast is er een bureau met stoel en flatscreen TV aanwezig en is er voldoende bergruimte voor de spullen.

2-persoons deluxe hut

Deze deluxe hut is wat luxer als de vorige en beschikt over 2 ramen en 2 aparte bedden. Daarnaast heeft het een privé douche en toilet inclusief haardroger. Ook staat er een bureau met stoel en flatscreen TV en is er voldoende bergruimte om spullen op te bergen. Telefoon en wifi kunnen als extra’s bijgeboekt worden. Deze cabines zijn hoek hutten en is ruimer dan de normale 2-persoons hut met raam.

Superior

De superior hut is geschikt voor 2 personen en beschikt over 2 ramen, 1 2-persoons bed en 1 bank bed. Het heeft een privé douche en toilet inclusief haardroger. Ook is er een bureau met stoel aanwezig en flatscreen TV. Wat deze hut nog meer heeft is een koelkast en koffie en thee zetter. Als laatste is er voldoende bergruimte om je spullen op te bergen. Telefoon en wifi kan als extra’s bijgeboekt worden.

m/v Hondius

4-persoons hut met patrijspoort

Deze 4-persoons hut beschikt over 2 patrijspoorten en 2 stapelbedden. Daarnaast staat er een kleine sofa, bureau met stoel en flatscreen TV. Het heeft een privé douche en toilet inclusief haardroger. Ook is er een kabinet en garderobe aanwezig en kan telefoon en wifi als extra’s bijgeboekt worden. De hut is voornamelijk geschikt voor families met kinderen of passagiers die geen aparte hut of luxere hut vereisen.

3-persoons hut met patrijspoort

Deze 3-persoons hut heeft 2 patrijspoorten, 1 stapelbed en 1 apart bed. In de kamer staat eveneens een kleine sofa, bureau met stoel en flatscreen TV. Ook heeft de hut een privé douche en toilet inclusief haardroger. Daarnaast is er een kabinet en garderobe aanwezig en kunnen telefoon en wifi als extra’s bijgeboekt worden. De hut is geschikt voor families met kinderen of passagiers die geen aparte hut of luxere hut vereisen.

2-persoons hut met patrijspoort

Deze 2-persoons hut heeft 2 patrijspoorten en 2 aparte bedden. Maar ook staat er een kleine sofa, bureau met stoel en flatscreen TV. De hut heeft een privé douche en toilet inclusief haardroger. Er is een kabinet en garderobe en telefoon en wifi kunnen als extra’s bijgeboekt worden.

2-persoons hut met raam

Deze 2-persoons hut beschikt over 1 raam en 2 aparte bedden. Er staan tevens een kleine sofa, bureau met stoel en flatscreen TV in de hut. Ook heeft de hut een privé douche en toilet inclusief haardroger. Er is een kabinet en garderobe aanwezig en telefoon en wifi zijn als extra’s bij te boeken.

2-persoons deluxe hut

Deze deluxe hut beschikt over 2 ramen en 2 aparte bedden. Ook is er een sofa, bureau met stoel en flatscreen TV aanwezig. Tevens beschikt de hut over een privé douche en toilet inclusief haardroger en badjas. Er is een kabinet en garderobe maar ook een koffie en thee zetapparaat. Telefoon en wifi zijn als extra’s bij te boeken.

Superior

Een nog luxere versie is deze superior hut die 2 ramen heeft en een 1 2-persoons bed. Ook staat er een sofa en bureau met stoel en flatscreen TV. De hut beschikt over een privé douche en toilet inclusief haardroger en badjas. Er is zowel een kabinet en garderobe als koffie en thee apparaat aanwezig. Telefoon en wifi kunnen als extra’s bijgeboekt worden.

Junior Suite

Voor degene die een nog luxere hut zouden willen is er de junior suite. Deze heeft 1 dubbel raam en een 1 tweepersoonsbed. De hut heeft een privé douche en toilet inclusief haardroger en badjas. Ook staat er een sofa en bureau met stoel en flatscreen. Daarnaast staat er een koelkast en koffie en thee apparaat. Om spullen op te bergen is er een kabinet en garderobe aanwezig. Telefoon en wifi zijn als extra’s bij te boeken.

Grand suite met privé balkon

De meest luxe hut van het schip is deze grand suite met privé balkon. De hut beschikt over 1 dubbel raam en een 1 tweepersoonsbed. Daarnaast staat er een sofa en bureau met stoel en flatscreen TV. Ook heeft de hut een privé douche en toilet inclusief haardroger en badjas. Er is een koelkast en koffie en thee apparaat aanwezig. Om je spullen op te bergen is er een kabinet en garderobe. Telefoon en wifi zijn als extra’s bij te boeken.

Spirit of Enderby

Hoofddek 2-persoons

Deze beschikt over 2 lage bedden met een patrijspoort. Daarnaast staat er een bureau, garderobe, kabinet en heb je een eigen wastafel. De douche en toilet worden gedeeld met andere hoofddek hutten.

Hoofddek 3-persoons

Deze hut is voor 3 personen en heeft 1 stapelbed en 1 bed apart en beschikt over 1 patrijspoort. Daarnaast heeft de hut een bureau, wastafel, garderobe en kabinet. De douche en toilet worden gedeeld met andere hoofddek hutten.

Superior

De superior hutten beschikken over 1 stapelbed, bureau, garderobe en kabinet. Daarnaast is er een privé douche, toilet en wastafel en heeft de hut een aantal ramen.

Superior Plus

Deze hut beschikt over 2 aparte bedden, een bureau, garderobe en kabinet. Daarnaast is er ook een privé douche, toilet en wastafel en heeft de hut een aantal ramen.

Mini Suite

De mini suite heeft een apart tweepersoonsbed en een 1-persoons bed bank in de woonkamer. Daarnaast is er ook een bureau, garderobe en kabinet. Ook heeft de suite een privé douche en toilet en zijn er ramen in de hut.

Heritage Suite

Dit is de meest luxe hut van het schip welke een grote lounge heeft en een apart tweepersoonsbed. Daarnaast is er ook een 1-persoons bed, bureau, garderobe en kabinet. De hut beschikt over een privé douche en toilet. Voor een goed uitzicht zijn er 2 grote ramen.