• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Feestdagen en evenementen Noorwegen

De belangrijkste data
|

In Noorwegen zijn er naast de internationale feestdagen ook een aantal nationale feestdagen. Hieronder vind je een lijst met de verschillende feestdagen van Noorwegen.

De feestdagen in Noorwegen

Het is altijd leuk een nationale feestdag mee te maken tijdens je reis. Hierdoor leer je meer over de Noorse cultuur. Zou je graag een feestdag mee willen maken, kijk dan op onderstaande lijst. Houd er wel rekening mee dat op sommige feestdagen en/of evenementen de winkels zijn gesloten en dat het openbaar vervoer misschien niet rijdt.

 

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag – Nyttårsdag
 • Maart/april: Palmzondag – Palmesøndag
 • Maart/april: Witte Donderdag – Skjærsdag
 • Maart/april: Goede vrijdag – Langfredag
 • Maart/april: Pasen – Påske
 • 1 mei: De dag van de arbeid
 • 8 mei: Bevrijdingsdag (1945)
 • 17 mei: De dag van de Grondwet (1814)
 • Mei/juni: Hemelvaartsdag – Kristi Himmelfartsdag
 • Mei/juni: Pinksteren – Pinse
 • 23 juni: Midzomerfeest
 • 29 juni: Sint Olav
 • 1e zondag in November: Allerheiligen – Allehelgensdag
 • 24 december: Kerstavond – Julaften (let op alle kantoren en winkels sluiten om 12:00 uur)
 • 25/26 december: Kerstmis – Jul
 • 31 december: Oudejaarsavond – Nyttårsaften

De dag van de Grondwet

De dag van de Grondwet is een nationale feestdag in Noorwegen. Op deze dag wordt herinnerd aan het ondertekenen van de grondwet op 17 mei in 1814.

 

Midzomerfeest

In Noorwegen wordt deze feestdag ook wel Sankthansaften of Jonsok genoemd. Tijdens het Midzomerfeest wordt de langste dag van het jaar gevierd. Op veel plekken in Noorwegen worden verschillende festiviteiten georganiseerd. Met als hoogtepunt het ontsteken van de vreugdevuren.

Noorwegen reizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Logo, nationaal toeristische route Sognefjellet, Noorwegen
Noorwegen
De Nationaal Toeristische Routes van Noorwegen
In totaal is er 2136 kilometer aan routes door heel Noorwegen, waarbij je langs nationale parken, hoge bergtoppen, watervallen en bergplateaus komt. Rijd tijdens je rondreis door Noorwegen langs een van de 18 nationaal toeristische routes.
Rendier in Jotumheimen Nationaal Park
Noorwegen
Nationale Parken van Noorwegen
Ben je op reis in Noorwegen dan is een bezoek aan een van de nationale parken altijd mogelijk. De nationale parken liggen namelijk verspreid over het gehele land. Zo’n 85% van de nationale parken in Noorwegen bestaan uit bergen. Denk hierbij aan hoogvlaktes tot hoge bergtoppen, schitterende gletsjers en ravijnen. Vier nationale parken in het land bestaan uit mariene wateren, dit betekent dat 98% van deze beschermde gebieden onder water ligt. Hieronder worden een aantal van de nationale parken beschreven.
Jostedalsbreen gletsjer, Noorwegen
Noorwegen
De 7 grootste Gletsjers van Noorwegen
Noorwegen kent naast de vele fjorden die het land rijk is, natuurlijk nog meer verschillende schitterende natuurverschijnselen. Een van deze verschijnselen zijn de gletsjers. De fjorden in het land zijn ook mede gevormd door de gletsjers. Een gletsjer bestaat uit lage sneeuw die in de loop van de tijd zijn samengeperst tot ijs. Deze ijsmassa’s zorgen ervoor dat sommige gletsjers verschuiven.   De zeven grootste gletsjers van het land hebben we voor je op een rijtje gezet. Let op de gletsjers staan niet op volgorde van grootte.
Uitzicht op het Lysefjord vanaf de Preikestolen, Noorwegen
Noorwegen
De mooiste fjorden van Noorwegen
Een fjord kan worden omschreven als een smalle, diepe en lange zee- of meerarm. De fjorden worden vaak omringd door een schitterend berglandschap. De langste fjorden ter wereld bevinden zich in Noorwegen.   In de regio West-Noorwegen, ook wel mede door de vele fjorden Fjord-Noorwegen genoemd, zijn de meeste fjorden van het land. Sommige fjorden zijn ook vertakkingen van juiste andere grotere fjorden. Maar vaak zijn het juist te vertakkingen de meest spectaculaire fjorden. Voorbeelden van deze fjorden zijn het Geirangerfjord en het Lysefjord.   Twee fjorden in Noorwegen hebben een plekje weten te bemachtigen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Dit zijn het Geirangerfjord en het Nærøyfjord.
Noorwegen
De populairste bergwandelingen van Noorwegen
Elk jaar komen er veel toeristen naar Noorwegen om de mooiste bergwandelingen te maken. Een aantal van deze mooie en populaire bergwandelingen in Noorwegen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: IJsland / Noorwegen / Zweden / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Noorwegen betaal je met de Noorse kroon. Deze wordt aangeduid met NOK. Lees hier meer over de munteenheid in Noorwegen
Voor een reis naar Noorwegen dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Noorwegen
In Noorwegen heb je niet te maken met tijdsverschil.
Noorwegen ligt op dezelfde hoogte als Siberië, Alaska en Groenland, maar in tegenstelling tot deze landen is het klimaat in Noorwegen mild. Het klimaat varieert enorm tussen de verschillende regio's in het land. Lees hier meer over het weer en klimaat in Noorwegen
Noorwegen is een land met een schitterende uiteenlopende natuur. Denk aan de fjorden, gletsjer, hoge bergtoppen en lege vlaktes.
De maanden mei tot en met augustus worden vaak gezien als de beste maanden om naar Noorwegen af te reizen. Dit komt doordat de temperaturen in deze maanden het meest aangenaam zijn. Lees hier meer over de beste reistijd van Noorwegen

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge