• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Beren spotten in Alaska

Het ultieme land voor beren
|

Beren spotten in Alaska is natuurlijk een van de meest geliefde bezigheden bij je bezoek aan deze afgelegen wildernis. De beer is het ultieme symbool van Alaska, het wordt niet voor niks ”bear country” genoemd net zoals Canada.

Het zien van een enorme beer, ook al is het maar een vluchtig moment, is een zeldzame en magische ervaring.

Er leven zoveel beren in Alaska dat je ze op vrijwel elke plek wel kunt zien. Toch is de kans het grootst in de minder bewoonde gebieden zoals de nationale parken. Denk dan bijvoorbeeld aan Denali National Park of Katmai National Park.

Beren spotten in Alaska

Wanneer je beren gaat spotten in Alaska kun je ervoor kiezen om op eigen houtje op pad te gaan, maar een bear watching tour is absoluut aan te raden. Je gids weet precies waar je de beste kansen hebt om beren te zien, maar weet ook veel leuke en waardevolle informatie te vertellen.

In totaal leven er in de wildernis van Alaska ongeveer 50 duizend zwarte beren en 35 duizend grizzlyberen. Deze geoefende jagers dwingen respect af. Hun enorme omvang en brute kracht zijn geweldig om te bewonderen, maar toch houden we ze liever op gepaste afstand.

In tegenstelling tot elanden zal je beren waarschijnlijk niet snel langs de weg tegenkomen. Je zal naar ze op zoek moeten. Een goede optie is om Denali National Park te bezoeken, waar je met een tour beren gaat spotten.

Besluit je om op eigen houtje te gaan beren spotten in Alaska, dan raden we je wel aan om goed voorbereid op pad te gaan. Zorg dat je weet wat je moet doen als je een beer tegen het lijf loopt. Neem zeker bear spray mee en bear bells om de beren af te schrikken.

Soorten beren in Alaska

De zwarte beer: de zwarte beer komt verreweg het meest voor in Alaska. Schattingen gaan uit van 50 duizend exemplaren. De zwarte beren in Alaska leven vooral in de lager gelegen delen in de buurt van rivieren en laaglanden, waar ze bessen en vis kunnen eten. Hoewel ze ‘zwarte beer’ worden genoemd, kunnen de tinten erg variëren en uiteenlopen van zwart tot bruin en zelfs wit.

De grizzlybeer/bruine beer: de grizzlybeer leeft over het algemeen in hoger gelegen gebieden. Ze zijn een slag groter dan de zwarte beer en hebben een forsere bouw. Ook heeft de grizzly een platter en meer gedrongen gezicht, korte ronde oren en vooral bredere klauwen dan een zwarte beer.

Kodiak beer: De Kodiak beer komt voor op het Kodiak Island Archipel voor de zuidkust van Alaska. Deze ondersoort heeft 12 duizend jaar geïsoleerd geleefd en is aanzienlijk groter dan de grizzlybeer. Mannetjes kunnen aan het eind van het seizoen tot wel 700 kilo wegen. Lees meer over de Kodiak beer.

IJsberen: IJsberen vind je uitsluitend in het uiterste noorden van Alaska, waar zij via het drijfijs het vasteland bereiken. In verband met de begaanbaarheid van de wegen en de aanwas van poolijs, kun je het best aan een ijsberenexpeditie deelnemen. Deze vertrekken meestal tussen midden augustus en eind september-begin oktober.

Beren spotten in Alaska is natuurlijk een van de mooiste bezigheden om de natuur goed in je op te nemen en te genieten van de wildernis. Wees altijd voorzichtig en ga bij voorkeur op pad met een gids.

Ook beren spotten in Alaska?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Alaska af te reizen is in de maanden mei t/m september. Tijdens deze periode ben je vrijwel verzekerd dat je leuke excursies kunt ondernemen. Door de noordelijke ligging van Alaska heb je gedurende deze maanden het meeste profijt van het aantal zonuren. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Alaska heb je een geldig paspoort nodig, die minstens drie maanden na terugkomst geldig moet zijn. Omdat Alaska bij de Verenigde Staten hoort dien je ook een ESTA aan te vragen. Lees hier meer over de reisdocumenten in Alaska.
Het weer in Alaska is vooral veelzijdig en verschilt nog al per regio. Ongeveer een derde van Alaska ligt boven de poolcirkel. De temperaturen in die gebieden zijn daar dan ook in de zomer een stuk koeler en in de winter ijskoud. In het zuiden langs de kust en in het westen heb je te maken met een zeeklimaat hier is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 20 graden en in de winter -15 graden. In het oosten en het midden van Alaska heb je te maken met een landklimaat en dus hogere temperaturen. In de zomer kan het 25 graden worden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Alaska.
Alaska behoort tot de Verenigde Staten hierdoor betaal je in Alaska met de Amerikaanse dollar. Lees hier meer over de munteenheid in Alaska
Ben jij een outdoor liefhebber en/of een avontuurlijk reiziger dan is een Alaska daar een perfecte bestemming voor. Met 20 nationale parken, 14 verschillende bergketens, meer dan 3 miljoen meren, een oppervlakte van ruim 1,7 miljoen vierkante kilometer en bijna 22 miljoen hectare nationaal bos, is Alaska gemakkelijk een van de wildste plaatsen in de VS – zo niet de hele wereld. Een reis naar Alaska biedt garantie op prachtige en extreme natuur, veel wilde dieren, gletsjers en vulkanen.
In Alaska heb je te maken met tijdsverschil. Er zijn twee verschillende tijdzones in Alaska. In het grootste deel van Alaska is het tijdens de wintertijd 10 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd 9 uur vroeger. Op de Aleoeten is het tijdens de wintertijd 11 vroeger dan in Nederland en tijdens de zomer tijd 10 uur vroeger.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge