Op de Zuidpool zijn er extreme weersomstandigheden waardoor het verstandig is om de juiste spullen mee te nemen tijdens je reis naar het koudste continent op aarde. Wij hebben een uitgebreide paklijst voor de Zuidpool voor je opgemaakt, zodat je niks vergeet tijdens een expeditiecruise!

Paklijst voor de Zuidpool

Kleding

Door de extreme kou is het vanzelfsprekend dat je warme kleding mee moet nemen. Dikke truien en sokken, lang ondergoed, muts, sjaal en goede handschoenen moeten ongetwijfeld meegenomen worden. Daarnaast is het handig om regenkleding mee te nemen en voor aan boord casuele kleding. Ook een warme trui of fleecetrui is van toepassing wanneer je snel naar buiten moet om walvissen te spotten of ijsbergen te bewonderen. Ga je in Ushuaia nog veel rondlopen dan is het verstandig om wandelschoenen mee te nemen.

Elektriciteit

De stopcontacten in Argentinië verschillen per huis daarom is het verstandig om een wereldstekker mee op reis te nemen. Net als in Nederland hebben de meeste huizen in Argentinië ook een type C stopcontact en stekkers. Echter kan het voorkomen dat er soms alleen de type I stopcontacten en stekkers beschikbaar zijn. Al met al wil je niet het risico lopen dat je mobiel niet opgeladen kan worden.

Alle stopcontacten in Argentinië leveren een standaard netspanning van 220V (voltage) met een frequentie van 50Hz (hertz). Kortom zit de Nederlandse apparatuur op 230V en kan dus gewoon gebruikt worden in Argentinië (220-240V).

Overig

Elektronica Verzorgingsartikelen Documenten Reisartikelen
Camera / GoPro

Telefoon / laptop

Opladers / accu’s

Geheugenkaarten

Oordopjes

Koptelefoon

Wereldstekker

Powerbank

Zaklamp

Horloge

Ipod

Tandenborstel

Tandpasta

Shampoo

Make up

Haarborstel

Handdoek

Deodorant

EHBO set

Nagelschaartje

Condooms

Medicijnen

Paracetamol

Contactlenzen / bril

Föhn

Parfum

Spiegeltje

Inlegkruisjes

Scheerartikelen

Lippenbalsem met UV-filter

Paspoort + kopie

Ticket

ESTA formulier

Zorgpas

Kopie verzekeringspolis

Creditcard

Pinpas

Contant geld (evt.)

Rijbewijs

ID kaart

Kleine rugzak

Backpack

Toilettas

Compressiezak

Heuptas / money belt

Offline kaart downloaden

Leesvoer

Pen

Hoed

Reisnaaiset

Zonnebril

Uitschuifbare wandelstok (evt.)