Wanneer je op reis wilt gaan, ontstaan er vanzelf veel vragen. Graag beantwoorden wij alvast de meest gestelde vragen die onze reizigers hebben wanneer ze een reis bij ons willen gaan boeken. Staat jouw vraag er niet bij, laat het ons gewoon even weten. 

Wist je dat je, wanneer je bij ons je reis boekt, je een zeer uitgebreid informatiepakket ontvangt? Daarin zit een reisgids van je bestemming(en) en talloze andere wetenswaardigheden voor je reis. Heb je een autorondreis geboekt met accommodatie dan krijg je ook een Nederlandstalige routebeschrijving, op maat voor jou gemaakt.

Heb je na het lezen van dit informatiepakket en/of je routebeschrijving nog vragen, dan horen we dat graag. Een goede voorbereiding is het halve werk. We ervaren steeds weer hoeveel voorpret onze reizigers hebben en helpen daar natuurlijk zoveel mogelijk bij.

Bekijk algemene vragen

Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.

De reisvoorwaarden hebben we netjes op een rij voor je gezet. Lees hier meer over de reisvoorwaarden.

Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist.

Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).

Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Het is mogelijk om een reis op maat te maken. Wij hebben namelijk veel ervaring met reizen op maat maken. Heb je zelf een reis in gedachten, maar vind je deze niet terug in ons aanbod? Geen probleem! Graag stellen wij voor jou een reis samen die aan je wensen voldoen. Bel of mail ons dus gerust.

Alles over het aanbetalen van je reis vind je in onze reisvoorwaarden terug. Lees hier meer over de reisvoorwaarden.

Zorg dat voordat je op reis gaat controleert of je bankpas en/of creditcard wordt geaccepteerd op je bestemming. Veel banken zetten standaard je bankpas ‘uit’ buiten Europa. Check dus op tijd of dit het geval is, zodat je voldoende tijd hebt om hem ‘aan’ te zetten.

Wij raden altijd aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering kan uitkomst bieden bij een eventueel gedwongen afzegging van de reis, maar ook als je door ziekte tijdens de reis vakantiedagen mist. Een reisverzekering is noodzakelijk omdat een ziektekostenverzekering over het algemeen niet voldoende dekking biedt. Naar onze verzekeringen.

Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere regels met betrekking tot het meenemen van hand- en ruimbagage. Hanteer daarom altijd de website van de luchtvaartmaatschappij om de voorwaarden door te lezen. Bij je reisbescheiden staat tevens altijd vermeldt hoeveel hand- en ruimbagage is inbegrepen.

Creating Stories biedt reizen aan in 18 verschillende landen. Van autorondreizen in Amerika tot paardrijtochten in IJsland. Het kan allemaal! Kijk snel bij onze bestemmingen of er voor jou iets tussen zit.

Al ruim 23 jaar ontdekken wij de wereld op onze eigen manier, onze specialisten kennen de bestemmingen als geen ander. Wanneer je ons een offerte aanvraag stuurt, reageren we doorgaans binnen 1 werkdag. Door middel van ons maatwerk maken wij jouw reis helemaal naar wens. Lees hier meer over ons specialisme maatwerk.