• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Zuiderlicht op Zuidpool

|

Het Zuiderlicht of ook wel Aurora Australis is de zuidelijke tegenhanger van het befaamde Noorderlicht. Vandaar dat het ook een stuk minder bekend is maar zeker niet minder prachtig. De beste plekken om dit geweldige natuurfenomeen te spotten zijn Antarctica, Nieuw-Zeeland en Patagonië.

Wanneer

Je kunt de Aurora Astralis het beste waarnemen in de maanden tussen maart en september, de winter van het zuidelijk halfrond. Tijdens die periode zijn de nachten lang en in het donker heb je betere mogelijkheden om het licht te zien.

 

Aangezien het grootste deel van de wereldbevolking op het noordelijk halfrond leeft en het noorderlicht dus veel populairder is, zijn er vele apps en tools ontwikkeld die aangeven wanneer er een grote kans is het Noorderlicht te zien.

Op het zuidelijk halfrond is dat anders. Omdat het Zuiderlicht een stuk minder bekend is dan het Noorderlicht, zijn er veel minder apps en websites hierover te vinden, waardoor het lastiger wordt om informatie te verkrijgen.

Beste plekken

De best toegankelijke plek om het Zuiderlicht te kunnen zien is in Nieuw-Zeeland, vanuit zowel het vliegtuig als op de grond. Antarctica is de perfecte plek om het Zuiderlicht te kunnen zien, maar in de winter ontoegankelijk voor mensen. Met veel geluk kun je het Zuiderlicht ook zien in het zuiden van Patagonië.

 

Kleuren Zuiderlicht op de Zuidpool

De kleuren van de Aurora Astralis kunnen net zo variëren als bij het Noorderlicht. De vaakst voorkomende kleur is groen, aangezien die kleur het makkelijkst wordt waargenomen door het menselijk oog.

Naast groen zijn ook gele, blauwe, roze en rode kleuren waar te nemen, maar die meestal alleen waarneembaar via een gevoelige cameralens en bij hoge intensiteit. Bekijk deze video voor een indruk van de Aurora Astralis.

Zuidpoolreizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Vakantie boeken in coronatijd met omboek- en annuleringsgarantie

Je kunt bij ons in deze onzekere tijden je reis kosteloos omboeken of annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Meer informatie over de omboek- en annuleringsgarantie. Wij doen er alles aan dat je zorgeloos je vakantie kunt gaan boeken en kunt genieten van de voorpret!

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste reistijd om naar de Zuidpool te gaan zijn de maanden december en januari, voor ons de winterperiode. Het seizoen voor de cruises naar Antarctica gaan van november t/m maart. Lees meer over de beste reistijd
Voor de expedities wordt gebruik gemaakt van verschillende schepen. Dit zijn de m/v Ortelius, m/v Hondius en de Spirit of Enderby. Deze schepen zijn allemaal ijsversterkte schepen, die speciaal zijn ontworpen voor de expeditie reizen in het Zuidpoolgebied, zodat de schepen makkelijk door een pakijs kunnen varen.
De reizen naar de Zuidpool vertrekken vanuit Argentinië, Chili of Nieuw-Zeeland. Vanuit Argentinië vertrekken de expedities in Ushuaia. In Chili begint de expeditie in Punta Arenas. De expedities vanuit Nieuw-Zeeland gaan vanuit de haven van Bluff. Bekijk hier de reizen naar de Zuidpool
Voor een reis naar de Zuidpool dien je een paspoort te hebben die nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkeer van de reis. Lees hier meer over reisdocumenten voor de Zuidpool
Een reis naar de Zuidpool brengt je naar ongerepte, ruige sneeuwlandschappen, gletsjers, drijvende ijsbergen. Ook kom je veel wildlife tegen zoals pinguïns, orka’s en walvissen. De reis naar het witte continent toe is al schitterend. Zo kom je onderweg over de Drake Passage, één van de wildste zeeën op aarde. Middels expeditie cruises kan je kennis maken met deze schitterende natuur.
De gemiddelde temperatuur op het koudste gebied op aarde ligt op -50 graden, die in de winter zelfs naar de -90 graden kan zakken. De gevoelstemperatuur kan zelfs dalen tot ver beneden -100 graden Celsius. Het klimaat op de Zuidpool kan je dus omschrijven als ijskoude vlaktes, gierende wind en extreme droogte. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Zuidpool

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge