• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Corona en Verzekeringen

Je bestemming is groen, geel, oranje of rood. Wat betekent dat voor je verzekering?
|

Creating Stories werkt nauw samen met reisverzekeringsspecialist Europeesche Verzekeringen en je kunt dan ook je verzekeringen direct bij boeking via ons afsluiten. Zeker in deze tijden van Corona vinden wij het belangrijk je zo gedetailleerd mogelijk te informeren. Heb je vragen bel of mail ons gerust. Wij geven je graag verzerkeringsadvies op maat!

Corona en Verzekeringen

Sinds maart 2020 wordt het feit dat Covid-19 bestaat niet meer gezien als een onverwachte gebeurtenis. Voor wat er wel of niet onder de dekking valt met betrekking tot Covid-19 kun je terugvinden in de Q&A van de Europeesche. Je kunt hierbij denken aan vragen als:

  • Is er dekking op mijn annuleringsverzekering als ik een reis boek naar een land met het reisadvies code geel?
  • Is er dekking op de annuleringsverzekering als ik thuis in quarantaine moet blijven en niet op reis mag omdat ik in aanraking ben geweest met iemand met het virus?

CORONA GERELATEERDE DEKKING

Belangrijk om te weten:

  • voor Duitsland en België geldt het reisadvies van de eigen overheid
  • sinds maart 2020 wordt Corona niet meer gezien als een onverwachte gebeurtenis

 

VOORDELEN ALLRISK ANNULERINGSVERZEKERING

De Allrisk Annuleringsverzekering heeft wel een aantal voordelen ten opzichte van de standaard annulering met betrekking tot Covid-19 gerelateerde zaken. Bijvoorbeeld wanneer je geboekt hebt in een periode waarin je bestemming groen of geel is en de kleurcode na boeking veranderd. Graag verwijzen we je voor de actuele voorwaarden ook naar de website van de Europeesche. Hierop staat alle informatie die van belang is met betrekking tot de dekking.

 

ADVIES OP MAAT

Wat dit voor jouw reis betekent en welk verzekeringspakket voor jou/jullie de beste oplossing is, vertellen we je graag tijdens een advies op maat.

CORONA GERELATEERDE DEKKING ANNULERINGSVERZEKERING

Wanneer je hebt geboekt in een periode waarin je bestemming groen of geel is (www.nederlandwereldwijd.nl), geldt de volgende dekking:

(klik op de afbeelding, wanneer je hem niet geheel in beeld hebt)

* wanneer je hebt geboekt in een periode waarin je bestemming kleurcode groen of geel was (www.nederlandwereldwijd.nl), dan ontvang je WEL vergoeding. Heb je echter geboekt in een periode waarin je bestemming al oranje of rood had, dan verandert er eigenlijk niets en ontvang je dus ook GEEN vergoeding!

ALGEMENE INFORMATIE ANNULERINGSVERZEKERING

ANNULERINGSVERZEKERING

Het is raadzaam om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Niets is zo vervelend als op het laatste moment je geplande vakantie te moeten afzeggen of je vakantie vroegtijdig te moeten afbreken. Het is niet alleen een teleurstelling, maar vaak ook een financiële tegenvaller.

 

GOED VERZEKERD MET DE STANDAARD OF ALLRISK VERZEKERING

Je kunt de Kortlopende Annuleringsverzekering volledig aanpassen aan jouw wensen. Kies voor een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering. Beide gelden voor vertrek én tijdens je vakantie. Je bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.

 

LET OP: je kunt alleen een beroep doen op je kortlopende annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking. Heb je al een reis geboekt? Zorg er dan voor dat je de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken afsluit. Sluit je de kortlopende annuleringsverzekering later af? Houd dan rekening met het volgende: de Europeesche vergoedt geen schade als je je reis wilt annuleren of afbreken om een reden die al bestond of bekend was in de 3 maanden voordat je de kortlopende annuleringsverzekering afsloot.

 

ALLRISK ANNULERINGSVERZEKERING

Met de Allrisk Annuleringsverzekering bepaal je zelf om welke reden je je vakantie annuleert of eerder beëindigt.  Zo kun je je vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat je beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat je onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van je annuleringskosten vergoed. In de voorwaarden van de Europeesche lees je wat je vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn.  Je kunt géén beroep doen op de Allrisk Annuleringsverzekering wanneer je geen zin hebt in de vakantie, je vindt dat het te veel regent, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of wanneer je vanuit het Calamiteitenfonds al recht hebt op een uitkering.

REISVERZEKERING

Wanneer je op reis gaat, raden wij ten zeerste aan een reisverzekering af te sluiten. Er kan tenslotte altijd wel wat gebeuren. Je bent dan in het algemeen verzekerd voor S.O.S. kosten, ongevallen, diefstal en verlies van bagage en medische kosten.

 

CORONA GERELATEERDE DEKKING

Belangrijk om te weten:

  • Kosten van vervroegde terugkeer als gevolg van een veranderd reisadvies NIET gedekt
  • Let op: Clausule Extra Reis- en Verblijfkosten bij verplichte quarantaine ter plekke
  • Creating Stories is verplicht om de klant die een pakketreis heeft geboekt, kosteloos naar huis te brengen wanneer het reisadvies naar rood verandert, terwijl de klant nog op locatie is.

Disclaimer: elke situatie is anders. En elke schade wordt individueel beoordeeld. Aan bovenstaande vragen en antwoorden kunnen daarom geen rechten worden ontleend.

 

 

Alle verzekeringen

HIER vind je informatie over de verschillende verzekeringen die je via ons kunt afsluiten. Je vindt er ook en hoe de premies berekend worden.

 

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: Noorwegen / Zweden / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Via ons liveblog houden we je up-to-date over de corona-omstandigheden per bestemming. Naar het liveblog
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge