Ross Zee Fly & Sail

Verken één van de meest kenmerkende gebieden van het continent Antarctica, de Ross Zee. Ga mee op avontuur, op zoek naar bijzondere fauna zoals pinguïns. Zelfs op het koudste en meest geïsoleerde continent op aarde vind je een grote verscheidenheid in natuurschoon.

Ga mee op een lange expeditiecruise van Ushuaia in Argentinië tot aan Bluff in Nieuw-Zeeland. Vaar mee naar het Antarctische Schiereiland, Peter I eiland, Bellingshausen en Amundsen Zee in de Ross Zee. Bezoek het Ross IJsplateau, de ”Droge Valleien”, Campbell Eiland en de historische hutten van Scott en Shackleton.

Peter I Eiland – In het Noors Peter I Øy is een onbewoond vulkanisch eiland in de Bellingshausen Zee. Het eiland werd ontdekt in 1821 door Fabian von Bellingshausen. Daarbij werd het vernoemd naar de Russische Tsaar Peter I Noorwegen claimt het eiland maar het is als zelfstandig territorium beschouwd.

Bay of Whales (Walvisbaai) – De Walvisbaai is deel van de Ross-ijsplaat. Tevens is de baai door de Amerikaanse vliegenier Richard E. Byrd in 1934 vernoemd naar president Franklin D. Roosevelt. Op weg naar de Zuidpool vond de Noorse poolreiziger Amundsen hier een toegang tot het continent. Hij bereikte het uiteindelijk dan ook op 14 december 1911. Daarnaast had de Japanse poolreiziger Nobu Shirase in 1912 een kamp in het gebied bij de Kainan Bay.

Campbell Eiland – De flora en fauna van het eiland maakt dat het op de UNESCO werelderfgoedlijst gezet is. Er bestaat dan ook een grote kolonie noordelijke koningsalbatrossen op het grootste eiland. Daarnaast heb je op de omliggende eilanden broedende grote-, Campbell-, grijskop-, wenkbrauw- en roetkopalbatrossen. Maar ook leven op het eiland drie soorten pinguïns, de oostelijke rospinguïn, de grote kuifpinguïn en de geeloog-pinguïn.

Dag 1: Ushuaia, Argentinië

De reis begint bij het einde van de wereld, in de zuidelijkste stad van Argentinië. ’s Middags stap je aan boord van de Ortelius. Via het pittoreske, door ruige bergen omringde Beagle Kanaal vaar je richting Antarctica.

Dag 2-3: Op ontdekkingsreis

Je vaart deze twee dagen op de Drake Passage. Hier kun je het leven van de eerste poolreizigers een beetje ervaren. Er staat een stevige wind, de golven rollen langs de boot en mogelijk spot je al een walvis die plotseling opduikt!

Na de Antarctische Convergentie, Antarctica’s natuurlijke afbakening, bevinden we ons in de ”Circum-Antarctic Upwelling Zone.”

Zowel het zeeleven als het vogelleven verandert nu compleet. Je gaat verschillende albatrossen en stormvogels zien zoals de Kaapse duiven en Zuidelijke stormvogels. Wanneer we in de buurt van de Zuidelijke Shetlandeilanden komen zie je de eerste ijsbergen.

Dag 4: Pendleton Strait

We komen aan bij het Antarctisch Schiereiland dichtbij de zuidpoolcirkel. Als de ijssituatie het toelaat varen we door de Pendleton Strait. Daarbij proberen we om op het zuidelijke punt van het zelden bezochte Renaud Island te landen. Er is hier de mogelijkheid om de eerste adéliepinguïns te zien. Daarnaast heb je ook spectaculair uitzicht op de ijsbergen in dit surrealistische sneeuwlandschap.

Dag 5-6: Bellingshausen Zee

We varen verder vanaf het Antarctisch schiereiland naar open zee. De koers is gezet richting Peter I Eiland.

Dag 7: Peter I Eiland

Door passagiersschepen wordt het Peter I Eiland zelden bezocht vanwege de afgelegen locatie. Ook de extreme natuurelementen in het gebied spelen hierin een rol. Indien de weersomstandigheden het toelaten is er de mogelijkheid om een helikopterlanding te maken op de vergletsjerde noordzijde van het eiland.

Dag 8-14: Amundsen Zee

We spenderen de komende dagen op de Amundsen Zee. Hier varen we langs en door het pakijs en profiteren van de westwaartse Antarctische kuststroming.

Dit is een ongelofelijk schouwspel en een schitterende ervaring. In de buurt van het pakijs zijn vaak keizerpinguïns te zien. Maar ook groepen zeehonden op ijsschotsen, orka’s en dwergvinvissen.

Dag 15-17: De Ross ijsplaat

De volgende bestemming van de expeditiecruise is de Ross Zee. We naderen de Ross ijsplaat in de Walvisbaai bij Roosevelt Eiland. Deze ijsplaat is de grootste ter wereld en bestaat uit een drijvende massa landijs met een 30 meter hoge ijsrand.

Als de omstandigheden goed zijn kan een poging gedaan worden om met een helikopter te landen op de Ross ijsplaat. Als laatste passeren we ook de internationale datumgrens.

Dag 18-20: Hoogtepunten van de Ross Zee

Vandaag varen we langs de Ross-ijsplaat naar Ross Eiland. Op de achtergrond van het eiland zie je Mount Erebus, Mount Terror en Mount Byrd. Ook bevinden zich hier beroemde plaatsen die een rol speelden in de Britse expedities van de vorige eeuw. Denk aan Cape Royds met de hut van Ernest Shackleton.

Eveneens brengen we een bezoek aan Cape Evans waar de hut van Robert Falcon Scott gelegen is. Vanuit Hut Point vertrokken Scott en zijn mannen richting de Zuidpool. Tevens kunnen we met goede weersomstandigheden en genoeg ijs een helikopterlanding maken op één of meerdere plekken in het gebied.

Dan hebben we nog de Nieuw-Zeelandse basis van Scott die bezocht kan worden. Voor het McMurdo station kon geen vergunning toegekend worden aan Ortelius als gevolg van onderhoud op het station.

Ten slotte staat er een helikopterlanding op de planning in Taylor Valley, één van de Dry Valleys. Hier lijken de omstandigheden en landschappen op de planeet Mars.

Dag 21-22: Inexpressible Eiland

Deze dagen varen we noordwaarts langs de westkust van de Ross Zee. We passeren hierbij de Drygalski IJstong en Terra Nova Bay. Met een gunstige ijssituatie is er de mogelijkheid om te landen op Inexpressible Eiland. Dit eiland heeft een historische betekenis vanwege de ‘Northern Party’ van Scott’s expeditie. Je zal hier kolonies van adéliepinguïns tegenkomen.

Mochten de ijs condities niet top zijn om toegang tot Terra Nova Bay te krijgen dan varen we richting het noorden. We varen verder naar het beschermde gebied van Cape Hallet waar tevens een adéliepinguïn kolonie is.

Dag 23: Cape Adare

We proberen om aan land te gaan bij Cape Adare. Dit was de plek waar voor het eerst mensen op het Antarctische continent overwinterden. Hier ligt de grootste kolonie sdéliepinguïns wereldwijd! Daarnaast ligt de hut waar de Noor Borchgrevink verbleef in 1899.

Dag 24: Richting de Zuidelijke Oceaan

We varen vanaf hier weer door het zee-ijs van de Ross Zee richting de Zuidelijke Oceaan. Afhankelijk van de weersomstandigheden varen we eerst naar Scott Eiland.

Dag 25: Winderige Balleny Eilanden

Vandaag passeren we Sturge Eiland waar we een indruk krijgen van dit afgelegen, winderige eiland. We passeren ook weer de zuidpoolcirkel.

Dag 26-28: Zeevogels spotten

Deze dagen varen we door de Zuidelijke Oceaan waar zeevogels volop aanwezig zijn. De hoop is gevestigd op goede zeecondities.

Dag 29: Macquarie Island

Ontdekt in 1810 door de Australische zeehondenjager Frederick Hasselborough is Macquari Island oftewel ‘Macca’ een Tasmaans natuurreservaat en sinds 1997 een werelderfgoed locatie. Bovendien heeft de ‘Australian Antarctic Division’ een permanent onderzoeksstation op het eiland vanwege de dierenrijkdom.

Zo vind je hier onder andere allerlei soorten pinguïns maar ook zeeolifanten en meerdere pelsrobsoorten zoals de Nieuw-Zeelandse pelsrob.

Dag 30: Naar het noordwesten

Vandaag varen we naar het noordwesten richting Campbell Eiland terwijl je onderweg weer zeevogels kunt spotten.

Dag 31: Campbell Eiland

De plannen zijn om vandaag een bezoek te brengen aan het ‘Sub-Antarctic New Zealand Reserve’ en UNESCO werelderfgoed-site Campbell Eiland. Er is hier veel fauna te vinden waaronder een kolonie noordelijke koningsalbatrossen. Daarnaast ook andere soorten albatrossen en drie pinguïnsoorten; de oostelijke rotspinguïn, grote kuifpinguïn en de geeloog-pinguïn.

Als laatste zijn er ook populaties zeeolifanten, pelsrobben en zeeleeuwen te vinden rondom het eiland.

Dag 32: Zuidelijke Oceaan

Dit is de laatste dag op zee voordat we in Nieuw-Zeeland aankomen. Geniet nog van de prachtige uitzichten en al het moois wat dit gebied te bieden heeft.

Dag 33: Nieuw-Zeeland

Eenmaal aangekomen in de zuidelijke stad van Nieuw-Zeeland, Bluff ga je aan land. Hier kun je nog even nagenieten van deze immens bijzondere reis met ruige natuur en zeldzame flora en fauna.

 • Alle maaltijden aan boord tijdens de reis, inclusief snacks, koffie en thee
 • Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door een ervaren expeditie team
 • Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen
 • Helikopter transfers
 • Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia
 • Uitgebreide informatie materialen voor vertrek
 • Groepstransfer van het schip in Bluff naar de luchthaven in Invercargill.

 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • Vliegtickets
 • Maaltijden aan wal
 • Overige persoonlijke kosten
 • De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord
 • Paspoort en visum kosten
 • Arrangementen voor – en na de reis aan boord
 • Aankomst en vertrek belastingen
 • Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

De vanafprijs voor deze expeditiecruise Ross Zee Fly & Sail gaat vanaf € 24.400 per persoon. Tegen meerprijs zijn er andere huttypes beschikbaar.

Prijs per huttype
Viervoudige patrijspoort: Ligplaats delen € 24.400
Drievoudige patrijspoort: Ligplaats delen € 30.700
Dubbele patrijspoort: Ligplaats delen € 30.700
Twin venster: Ligplaats delen € 31.800
Twin deluxe: Ligplaats delen € 33.400
Superior: Single cabin € 59.840

Wil je een hele hut voor jezelf, vraag ons naar de prijzen.

Vertrekdata 2023:

 • 14 januari – 16 februari 2023 (m/v Ortelius)

Zuidpool-Ross-Zee-Fly-Sail-met-logo

Impressies

Ross Zee Fly & Sail

Regio's bij deze reis

Ross Zee Fly & Sail
Antarctica
Sub-Antarctische eilanden
Vuurland

Populaire reizen naar de Zuidpool

Bekijk hier onze meest populaire Zuidpoolreizen
Zuidpool | Argentinië
Antarctica Basecamp
13 dagen november – maart

Ushuaia, gelegen in het zuiden van Argentinië is de zuidelijkste stad ter wereld. Voor deze expeditiecruise is Ushuaia het begin van de reis naar Antarctica waar je op de boot stapt en uiteindelijk ook weer eindigt. Ushuaia heeft daarnaast andere leuke activiteiten te bieden zoals een boottocht over het Beagle Kanaal, het Tierra del Fuego (Vuurland) nationaal park, het Maritiem Museum of een huskysledetocht. Ushuaia wordt vanwege de locatie ook wel ''El Fin del Mundo'' genoemd wat betekent: ''het einde van de wereld.'' Je vaart met de m/v Plancius, de m/v Ortelius of de m/v Hondius richting Antarctica en aan boord is de reisleiding Engelstalig. Tijdens dag 4 t/m 10 bezoek je onder andere de volgende plaatsen: Neumayer Channel - per Zodiac of met de kajaks verkennen we de beschutte wateren rond Wiencke Island. De bergachtige omgeving maakt plaats voor kustwandelingen met sneeuwschoenen en 'soft' alpinisme. Daarnaast is het ook mogelijk beklimmingen naar uitzichtpunten te maken. Echter zijn alle activiteiten slechts mogelijk wanneer de weersomstandigheden goed zijn. Port Lockroy - we varen verder en komen uit bij het oude Britse onderzoeksstation 'Port Lockroy'. Dit is tegenwoordig een museum en postkantoor op Goudier Island. Vlakbij Port Lockroy ligt Jougla Point, een plek waar ezelspinguïns en keizeraalscholvers broeden. Hier zijn onder andere mogelijkheden om te kajakken en te kamperen. Om meer van de landschappen en fauna te kunnen zien vertrekken we met sneeuwschoenen onder de voeten langs de kust. Ook deze wandeling is alleen mogelijk onder goede weersomstandigheden. Port Lockroy - we varen verder en komen uit bij het oude Britse onderzoeksstation 'Port Lockroy'. Dit is tegenwoordig een museum en postkantoor op Goudier Island. Vlakbij Port Lockroy ligt Jougla Point, een plek waar ezelspinguïns en keizeraalscholvers broeden. Hier zijn onder andere mogelijkheden om te kajakken en te kamperen. Om meer van de landschappen en fauna te kunnen zien vertrekken we met sneeuwschoenen onder de voeten langs de kust. Ook deze wandeling is alleen mogelijk onder goede weersomstandigheden. Neko Harbour - hier gaan we zelf het Antarctische continent op en verkennen we het landschap dat bestaat uit reusachtige gletsjers en uitgeslepen rotswanden. We gaan ook weer per Zodiac de zee op bij Neko Harbour waar Alpine pieken te bewonderen zijn. Paradise Bay - we varen hier naar Paradise Bay, een plek van ongeëvenaarde schoonheid. Hier kun je buiten overnachten als een echte poolreiziger om zo de ultieme Antarctische nacht te ervaren. Errera Channel - de omgeving van Errera Channel is indrukwekkend en bied plaats voor sportieve activiteiten bij Danco Island en Cuverville Island of bij Orne Islands en Georges Point op Rongé Island. Aktiviteitenprogramma Tijdens deze reis kun je heel veel activiteiten ondernemen. Let op: je moet wel voorafgaande aan de reis reserveren. Ben je geïnteresseerd, vraag ons naar de mogelijkheden. Kamperen (gratis) Kajakken (gratis) Sneeuwschoenwandelen (gratis) Hiking (gratis) Alpinisme (gratis) Fotoworkshop (gratis)

Vanaf 7.850 p.p.
Zuidpool | Argentinië
Zuidpoolcirkel Antarctica
11 dagen februari – maart

Deze rondreis Zuidpoolcirkel Antarctica gaat door wateren die regelmatig door walvissen bezocht worden zoals de bultruggen, dwergvinvissen en andere soorten vinvissen. De meest prachtige plekken worden bezocht waar we ook aan land gaan om wandelingen te maken, te kajakken of te duiken in de met ijsbergen bezaaide wateren. Je vaart met de m/v Plancius richting Antarctica en aan boord is de reisleiding Engelstalig. Tijdens dag 4 t/m 9 bezoek je onder andere de volgende plaatsen: Livingstone Island - op Livingstone Island bij Hannah Point spotten we veel wilde dieren zoals ezelspinguïns, kinbandpinguïns en zuidelijke zeeolifanten. Deception Island - we varen ook langs Deception Island, een subductie krater die via een nauwe opening verbonden is aan zee waardoor er een natuurlijke haven ontstaan is voor schepen. Via de spectaculaire Neptune's Bellow varen we met het schip de krater in. De krater bestaat uit vulkanisch maanlandschap en de indrukken die je te zien krijgt omvat een verlaten walvisvaarders station, warmwaterbronnen, Kaapse duiven, kelpmeeuwen, grote jagers en zuidpoolsternen. In de ruïnes van het verlaten walvisvaarders station vindt je nesten van Wilson stormvogels en zwartbuikstormvogels. De geothermisch verwarmde stranden bieden plaats voor pinguïns en zeehonden. Livingstone Island - op Livingstone Island bij Hannah Point spotten we veel wilde dieren zoals ezelspinguïns, kinbandpinguïns en zuidelijke zeeolifanten. Deception Island - we varen ook langs Deception Island, een subductie krater die via een nauwe opening verbonden is aan zee, waardoor er een natuurlijke haven ontstaan is voor schepen. Via de spectaculaire Neptune's Bellow varen we met het schip de krater in. De krater bestaat uit vulkanisch maanlandschap en de indrukken die je te zien krijgt omvat een verlaten walvisvaarders station, warmwaterbronnen, Kaapse duiven, kelpmeeuwen, grote jagers en zuidpoolsternen. In de ruïnes van het verlaten walvisvaarders station vindt je nesten van Wilson stormvogels en zwartbuikstormvogels. De geothermisch verwarmde stranden bieden plaats voor pinguïns en zeehonden. Pléneau en Petermann Island - als het ijs het toelaat varen we zuidwaarts richting het beroemde Lemaire Channel. De eilanden ten zuiden van het Lemaire Channel beschikken over adéliepinguïns en blauwoog-aalscholver kolonies. Daarnaast is er nog meer fauna te spotten zoals zeeluipaarden, bultruggen, orka's en dwergvinvissen. Hier zijn er mogelijkheden voor serieuze bergsporttochten naast kajakken en gletsjertochten. Crystal Sound - via de Argentine Islands zetten we koers naar de met ijs bezaaide wateren van de Crystal Sound. In de ochtend verwachten we de zuidpoolcirkel over te steken. Detaille Island - hier bereiken we het zuidelijkste punt van de reis en maken we een landing bij een verlaten Brits station op Detaille Island. Het landschap bestaat uit hoge bergen en enorme gletsjers, een spectaculair uitzicht! Fish Islands - nog verder noordwaarts komen we een van de zuidelijkste kolonies adéliepinguïns en keizeraalscholvers van het Antarctic Peninsula tegen. Melchior Islands - hier komen we aan bij een eilandengroep met schitterende met ijs bedekte landschappen en ijsbergen. De omgeving is ideaal om te kajakken en te duiken. Daarnaast is het wilde dierenleven waanzinnig waarbij zeeluipaarden, krabbeneters en walvissen vaak gespot worden.

Vanaf 6.550 p.p.
Zuidpool | Argentinië
Laatste wildernissen op aarde
21 dagen oktober – november

Met deze reis ga je op expeditiecruise naar Antarctica, je vaart onder andere langs de Falkland eilanden, South Georgia en Antarctic Peninsula. Voor natuurliefhebbers de perfecte droomreis die de laatste echte wildernissen op aarde verkent. Je komt langs gebieden van ongetemde, ruige schoonheid en een ontzettend bijzonder gevarieerde biodiversiteit. Je vaart met de m/v Hondius of de m/v Ortelius richting Antarctica en aan boord is de reisleiding Engelstalig. Tijdens dag 8 t/m 11 bezoek je onder andere de volgende plaatsen: Prion Island - Prion Island is één van de hoogtepunten van de expeditie als het mogelijk is om te bezoeken. Hier zijn broedende grote albatrossen te spotten en volwassen dieren die hun partner van de vorige jaren begroet (het eiland is echter gesloten voor bezoekers tijdens het begin van het broedseizoen tussen 20 november en 7 januari). Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gold Harbour - Deze plekken hebben de grootste koningspinguïn kolonies van South Georgia. Ook Antarctische pelsrobben zijn hier in de grootste aantallen ter wereld te vinden. December en januari zijn de maanden waarin miljoenen pelsrobben op South Georgia te vinden zijn. Gedurende deze tijd waken de mannetjes over de bevallende vrouwtjes en is het verstandig om op te letten waar je loopt en je rustig te houden tijdens een strandwandeling. Fortuna Bay -  Bij Fortuna Bay zijn een groot aantal koningspinguïns en zeehonden te vinden. Voornamelijk op de vlakte van de Fortuna-gletsjer. Er bestaat een kans om de laatste etappe van Shackleton's route te volgen. Deze heet de Stromness en ging naar een verlaten walvisvaarders nederzetting. Je komt daarbij langs de Shackleton-waterval en snijdt over de bergpas met moerassig terrein. Grytviken - Grytviken is een verlaten Noorse walvisvaarders station waar koningspinguïns door de straten lopen en zeeolifanten hun intrek hebben genomen. Hier is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het walvisvaart- en natuurmuseum en/of het nabijgelegen graf van Shackleton.

Vanaf 11.500 p.p.
Zuidpool | Chili | Argentinië
Op zoek naar de bijzondere keizerspinguïn bij de Weddell Zee
11 dagen november – november

Deze prachtige expeditiecruise begint in de stad Ushuaia in Argentinië.  De reis gaat naar Snow Hill Island in de Weddell Zee. In dit gebied leeft de keizerspinguïn. Tijdens de reis wordt er gebruik gemaakt van helikopters. Naast het zien van de keizerspinguïn, kan je deze reis ook de ezels- en adéliepinguïn zien. Bekijk Antarctica vanuit een vogelperspectief Ervaar het uitzicht in vogelperspectief van Antarctica! Onze helikoptercapaciteit op m/v Ortelius geeft u de zeldzame kans om de beroemde keizerspinguïnkolonie ten zuiden van Snow Hill Island te zien, met ongeveer 4.000 broedparen. Zwaar ijs kan de toegang tot dit gebied vanuit de Weddell Zee verhinderen, en het ijs bij de kolonie zelf kan eerder dan verwacht afbreken en beginnen smelten. Met dit in het achterhoofd is het de bedoeling om het schip tussen de Antarctic Sound en James Clark Ross Island, dicht bij de ijsrand, te stoppen en keizerspinguïns te vinden op weg naar open water. De spectaculaire helikoptervluchten maken deze zoektocht mogelijk, en stellen u in staat te landen op locaties die anders zo vroeg in het seizoen onbereikbaar zouden zijn. Als de ijsomstandigheden gunstig zijn en de route naar Snow Hill Island vrij is van meerjarig pakijs, bestaat de kans op een schip-naar-kust helikoptertransfer naar Snow Hill Island (op ongeveer 45 minuten wandelen van de keizerspinguïnkolonie). Als dit lukt, is dit een ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt. Maar vergeet niet dat de natuur hier de uiteindelijke route bepaalt: Pogingen om Snow Hill Island te bereiken tijdens de reizen van 2012 – 19 zijn niet altijd gelukt. In 2013 en drie jaar op rij (2017 – 2019) waren de omstandigheden echter gunstig om per helikopter op Snow Hill Island te landen en de keizerspinguïnkolonie te bezoeken.

Vanaf 10.400 p.p.
Zuidpool | Chili | Argentinië
Ontdekkingsreis Antarctica
11 dagen december – maart

Reizen naar Antarctica beginnen en eindigen in de zuidelijkste stad ter wereld Ushuaia in Argentinië. Zo ook deze reis. Daarnaast heeft Ushuaia andere leuke activiteiten te bieden zoals een boottocht over het Beagle Kanaal, het Tierra del Fuego (Vuurland) nationaal park, het Maritiem Museum of een huskysledetochten. Ushuaia wordt vanwege de locatie ook wel ”El Fin del Mundo” genoemd wat betekent: ”het einde van de wereld”. Je vaart met de m/v Hondius, de m/v Ortelius of de m/v Plancius richting Antarctica en aan boord is de reisleiding Engelstalig. Tijdens dag 4 t/m 7 bezoek je onder andere de volgende plaatsen: Danco Island – dit eiland dat geheel bestaat uit ijs is gefocust op de kolonies van ezelspinguïns die zich hier gevestigd hebben. Daarnaast bevinden zich hier aan de kust Weddell en krabbeneter zeehonden. Een plek om prachtige wilde dieren te spotten en te fotograferen dus! Neko Harbour – hier gaan we zelf het Antarctische continent op en verkennen we het landschap. Paradise Bay – we varen hier naar Paradise Bay, een plek van ongeëvenaarde schoonheid. Hier kun je buiten overnachten als een echte poolreiziger om zo de ultieme Antarctische nacht te ervaren. Port Lockroy – we varen verder en komen uit bij het oude Britse onderzoeksstation ‘Port Lockroy’. Dit is tegenwoordig een museum en postkantoor op Goudier Island. Vlakbij Port Lockroy ligt Jougla Point, een plek waar ezelspinguïns en keizeraalscholvers broeden. Hier zijn onder andere mogelijkheden om te kajakken en te kamperen. Om meer van de landschappen en fauna te kunnen zien vertrekken we met sneeuwschoenen onder de voeten langs de kust. Ook deze wandeling is alleen mogelijk onder goede weersomstandigheden.

Vanaf 6.800 p.p.
Zuidpool
Een reis naar de reuzen van de zee – walvissafari
14 dagen maart – april

Met deze reis maak je een expeditiecruise naar het Antarctische schiereiland en de zuidpoolcirkel. Je gaat tijdens deze reis zelfs over de zuidpoolcirkel. Deze reis brengt je door wateren waar frequent walvissen, zoals bultruggen, dwergvinvissen en vinvissen een bezoekje aan brengen. Daarom kan de reis met recht een walvissafari worden genoemd. Er wordt op verschillende punten gestopt om de walvissen te bewonderen en mooie wandelingen te maken, te kajakken of een duik te nemen met ijsbergen bezaaide wateren. Je expeditiereis begint in de zuidelijke gelegen Argentijnse stad Ushuaia. Hier stap je aan boord van het expeditieschip. Via de Drake Passage vaar je richting Antarctica. Deze reis brengt je langs de mooiste plekjes van Antarctica. En natuurlijk ga je op zoek naar de reuzen van de zee, de walvissen.  

Vanaf 7.850 p.p.
Zuidpool
In de voetsporen van Scott en Shackleton: Ross Zee
28 dagen januari – februari

De fascinerende Ross Zee-regio van Antarctica bestaat uit ijsbergen, pakijs en schitterende natuur. Ga mee op pad naar één van de meest afgelegen plekken op aarde! Je gaat mee met het volledig uitgeruste en met ijs versterkte schip Spirit of Enderby. Een unieke ervaring om dit bijzondere natuurschoon te beleven. Ross Zee - De naam Ross Zee is vernoemd naar Sir James Clark Ross die de zee in 1841 ontdekt heeft. Uiteindelijk werd de Ross Zee gekozen voor de Britse National Antarctic Expedition in 1901-04 onder leiding van Robert Falcon Scott. Deze werd de 'race naar de pool' genoemd. In 1907-09 slaagde Ernest Shackleton er bijna in. In 1910-12 probeerde de Japanse ontdekkingsreiziger Nobu Shirase het. Echter werd Scott verslagen door zijn rivaal, de Noor Roald Amundsen in 1911. Shackleton Trans-Antarctische expeditie in 1914-17 was het einde van deze pool verkenning. Desondanks zijn er veel hutten en overblijfselen van dit tijdperk nog altijd te vinden in het gebied. Auckland Eilanden - De Auckland Eilanden bestaat uit een afgelegen plek in de Zuidelijke Stille Oceaan, 725 km ten zuiden van Nieuw-Zeeland. Tevens is het een toevluchtsoord voor duizenden vogels en zeeleeuwen. Daarnaast heeft het een prachtig verleden van schipbreuk, schatten en pogingen tot nederzetting. Andere eilanden in de groep zijn Adams Eiland in het zuiden, Enderby, Disappointment Island en de Rose Eilanden. Campbell Eiland - De Campbell-eilanden zijn de meest zuidelijke van de sub-antarctische eilanden van Nieuw-Zeeland. Ten zuiden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland ligt het Campbell-plateau. Voor de kust liggen de eilanden Dent Eiland, Jacquemart Eiland en Île de Jeanette Marie. Een aantal andere belangrijke eilanden zijn Survey Eiland, Monowai Eiland, Wasp Eiland en de Hook Keys. Macquari Eiland - Met een oppervlakte van wel 12.875 hectare is dit één van de Australisch sub-Antarctische eilanden. Het eiland ligt zo'n 1500 km ten zuidoosten van Hobart, Tasmanië. Daarnaast is het een natuurreservaat dat wordt beheerd door de Tasmaanse regering. Echter onderhoudt de Antarctische divisie van de Australische regering een onderzoeksstation op het eiland. Als laatste, het eiland werd in 1977 uitgeroepen tot een UNESCO biosfeer-reservaat. De Strikken, Nieuw-Zeeland - Deze Antipodes-eilanden liggen in de Stille Zuidzee. Ze bestaan uit één hoofdeiland die omringd zijn door verschillende kleinere eilanden, rotsen. Maar ook een groep eilanden die bekend staan als de "Western Chain." Deze eilanden dragen allemaal Maori-namen zoals Tahi (één), Rua (twee), Toru (drie), Wha (vier) en Rima (vijf). Alle groepen van de Snares-eilanden hebben steile kliffen eromheen. Toegang voor de eilanden is slechts mogelijk voor onderzoek of per boot op een afstand van de wilde dieren.

Vanaf 26.594 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact Argentinië

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: Argentinië, Patagonië, Zuidpool, IJsland, Groenland

+31(0)10 7144453

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

In Argentinië heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.

Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Argentinië heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Argentinië.

In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Deze wordt met een dollarteken aangeduid. Lees hier meer over de munteenheid in Argentinië.

De beste periode om af te reizen naar Argentinië is tijdens de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Lees hier meer over de beste reistijd.

Het weer in Argentinië is per regio verschillend. Zo heb je in het noordoosten van Argentinië te maken met een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden. In het midden van Argentinië is de gemiddelde temperatuur het gehele jaar zo rond de 20 graden. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 22 graden en in de winter rond de 5 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Argentinië.

Argentinië is een land met vele landschappen. Een reis naar Argentinië is heel divers en veelbelovend. Zo kan je in het noorden van Argentinië het subtropische regenwoud gaan ontdekken. De ongerepte natuur van Patagonië gaan bewonderen in het zuiden. Of ga de cultuur ontdekken in Buenos Aires. Er valt genoeg te beleven in het grootste Spaanse sprekende land.