• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 33 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. januari - februari
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Alle maaltijden aan boord tijdens de reis, inclusief snacks, koffie en thee
 • Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door een ervaren expeditie team
 • Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen
 • Helikopter transfers
 • Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia
 • Uitgebreide informatie materialen voor vertrek
 • Groepstransfer van het schip in Bluff naar de luchthaven in Invercargill.

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • Vliegtickets
 • Maaltijden aan wal
 • Overige persoonlijke kosten
 • De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord
 • Paspoort en visum kosten
 • Arrangementen voor – en na de reis aan boord
 • Aankomst en vertrek belastingen
 • Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Ross Zee Fly & Sail

Periode 33 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. januari - februari

Verken één van de meest kenmerkende gebieden van het continent Antarctica, de Ross Zee. Ga mee op avontuur, op zoek naar bijzondere fauna zoals pinguïns. Zelfs op het koudste en meest geïsoleerde continent op aarde vind je een grote verscheidenheid in natuurschoon.

Ga mee op een lange expeditiecruise van Ushuaia in Argentinië tot aan Bluff in Nieuw-Zeeland. Vaar mee naar het Antarctische Schiereiland, Peter I eiland, Bellingshausen en Amundsen Zee in de Ross Zee. Bezoek het Ross IJsplateau, de ”Droge Valleien”, Campbell Eiland en de historische hutten van Scott en Shackleton.

Peter I Eiland – In het Noors Peter I Øy is een onbewoond vulkanisch eiland in de Bellingshausen Zee. Het eiland werd ontdekt in 1821 door Fabian von Bellingshausen. Daarbij werd het vernoemd naar de Russische Tsaar Peter I. Noorwegen claimt het eiland maar het is als zelfstandig territorium beschouwd.

 

Bay of Whales (Walvisbaai) – De Walvisbaai is deel van de Ross ijsplaat. Tevens is de baai door de Amerikaanse vliegenier Richard E. Byrd in 1934 vernoemd naar president Franklin D. Roosevelt. Op weg naar de Zuidpool vond de Noorse poolreiziger Amundsen hier een toegang tot het continent. Hij bereikte het uiteindelijk dan ook op 14 december 1911. Daarnaast had de Japanse poolreiziger Nobu Shirase in 1912 een kamp in het gebied bij de Kainan Bay.

 

Campbell Eiland – De flora en fauna van het eiland maakt dat het op de UNESCO werelderfgoedlijst gezet is. Er bestaat dan ook een grote kolonie Noordelijke koningsalbatrossen op het grootste eiland. Daarnaast heb je op de omliggende eilanden broedende Grote-, Campbell-, Grijskop-, Wenkbrauw- en Roetkopalbatrossen. Maar ook leven op het eiland drie soorten pinguïns, de Oostelijke rospinguïn, de Grote kuifpinguïn en de Geeloogpinguïn.

Dag 1: Ushuaia, Argentinië

De reis begint bij het einde van de wereld, in de zuidelijkste stad van Argentinië. ‘s Middags stap je aan boord van de Ortelius. Via het pittoreske, door ruige bergen omringde Beagle Kanaal vaar je richting Antarctica.

Dag 2-3: Op ontdekkingsreis

Je vaart deze twee dagen op de Drake Passage. Hier kun je het leven van de eerste poolreizigers een beetje ervaren. Er staat een stevige wind, de golven rollen langs de boot en mogelijk spot je al een walvis die plotseling opduikt!

Na de Antarctische Convergentie, Antarctica’s natuurlijke afbakening, bevinden we ons in de ”Circum-Antarctic Upwelling Zone”.

Zowel het zeeleven als het vogelleven verandert nu compleet. Je gaat verschillende albatrossen en stormvogels zien zoals de Kaapse duiven en Zuidelijke stormvogels. Wanneer we in de buurt van de Zuidelijke Shetlandeilanden komen zie je de eerste ijsbergen.

Dag 4: Pendleton Strait

We komen aan bij het Antarctisch Schiereiland dichtbij de Zuidpoolcirkel. Als de ijssituatie het toelaat varen we door de Pendleton Strait. Daarbij proberen we om op het zuidelijke punt van het zelden bezochte Renaud Island te landen. Er is hier de mogelijkheid om de eerste Adéliepinguïns te zien. Daarnaast heb je ook spectaculair uitzicht op de ijsbergen in dit surrealistische sneeuwlandschap.

Dag 5-6: Bellingshausen Zee

We varen verder vanaf het Antarctisch Schiereiland naar open zee. De koers is gezet richting Peter I Eiland.

Dag 7: Peter I Eiland

Door passagiersschepen wordt het Peter I Eiland zelden bezocht vanwege de afgelegen locatie. Ook de extreme natuurelementen in het gebied spelen hierin een rol. Indien de weersomstandigheden het toelaten is er de mogelijkheid om een helikopterlanding te maken op de vergletsjerde noordzijde van het eiland.

Dag 8-14: Amundsen Zee

We spenderen de komende dagen op de Amundsen Zee. Hier varen we langs en door het pakijs en profiteren van de westwaartse Antarctische kuststroming.

Dit is een ongelofelijk schouwspel en een schitterende ervaring. In de buurt van het pakijs zijn vaak Keizerpinguïns te zien. Maar ook groepen zeehonden op ijsschotsen, Orka’s en Dwergvinvissen.

Dag 15-17: De Ross ijsplaat

De volgende bestemming van de expeditiecruise is de Ross Zee. We naderen de Ross ijsplaat in de Walvisbaai bij Roosevelt Eiland. Deze ijsplaat is de grootste ter wereld en bestaat uit een drijvende massa landijs met een 30 meter hoge ijsrand.

Als de omstandigheden goed zijn kan een poging gedaan worden om met een helikopter te landen op de Ross ijsplaat. Als laatste passeren we ook de  Internationale Datumgrens.

Dag 18-20: Hoogtepunten van de Ross Zee

Vandaag varen we langs de Ross ijsplaat naar Ross Eiland. Op de achtergrond van het eiland zie je Mount Erebus, Mount Terror en Mount Byrd. Ook bevinden zich hier beroemde plaatsen die een rol speelden in de Britse expedities van de vorige eeuw. Denk aan Cape Royds met de hut van Ernest Shackleton.

Eveneens brengen we een bezoek aan Cape Evans waar de hut van Robert Falcon Scott gelegen is. Vanuit Hut Point vertrokken Scott en zijn mannen richting de Zuidpool. Tevens kunnen we met goede weersomstandigheden en genoeg ijs een helikopterlanding maken op één of meerdere plekken in het gebied.

Dan hebben we nog de Nieuw-Zeelandse Scott-basis die bezocht kan worden. Voor het McMurdo station kon geen vergunning toegekend worden aan Ortelius als gevolg van onderhoud op het station.

Ten slotte staat er een helikopterlanding op de planning in Taylor Valley, één van de Dry Valleys. Hier lijken de omstandigheden en landschappen op de planeet Mars.

Dag 21-22: Inexpressible Eiland

Deze dagen varen we noordwaarts langs de westkust van de Ross Zee. We passeren hierbij de Drygalski IJstong en Terra Nova Bay. Met een gunstige ijssituatie is er de mogelijkheid om te landen op Inexpressible Eiland. Dit eiland heeft een historische betekenis vanwege de ‘Northern Party’ van Scott’s expeditie. Je zal hier kolonies van Adéliepinguïns tegenkomen.

Mochten de ijs condities niet top zijn om toegang tot Terra Nova Bay te krijgen dan varen we richting het noorden. We varen verder naar het beschermde gebied van Cape Hallet waar tevens een Adéliepinguïn kolonie is.

Dag 23: Cape Adare

We proberen om aan land te gaan bij Cape Adare. Dit was de plek waar voor het eerst mensen op het Antarctische continent overwinterden. Hier ligt de grootste kolonie Adéliepinguïns wereldwijd! Daarnaast ligt de hut waar de Noor Borchgrevink verbleef in 1899.

Dag 24: Richting de Zuidelijke Oceaan

We varen vanaf hier weer door het zeeijs van de Ross Zee richting de Zuidelijke Oceaan. Afhankelijk van de weersomstandigheden varen we eerst naar Scott Eiland.

Dag 25: Winderige Balleny Eilanden

Vandaag passeren we Sturge Eiland waar we een indruk krijgen van dit afgelegen, winderige eiland. We passeren ook weer de Zuidpoolcirkel.

Dag 26-28: Zeevogels spotten

Deze dagen varen we door de Zuidelijke Oceaan waar zeevogels volop aanwezig zijn. De hoop is gevestigd op goede zeecondities.

Dag 29: Macquarie Island

Ontdekt in 1810 door de Australische zeehondenjager Frederick Hasselborough is Macquari Island oftewel ‘Macca’ een Tasmaans natuurreservaat en sinds 1997 een Werelderfgoed locatie. Bovendien heeft de ‘Australian Antarctic Division’ een permanent onderzoeksstation op het eiland vanwege de dierenrijkdom.

Zo vind je hier onder andere allerlei soorten pinguïns maar ook zeeolifanten en meerdere pelsrobsoorten zoals de Nieuw-Zeelandse pelsrob.

Dag 30: Naar het noordwesten

Vandaag varen we naar het noordwesten richting Campbell Eiland terwijl je onderweg weer zeevogels kunt spotten.

Dag 31: Campbell Eiland

De plannen zijn om vandaag een bezoek te brengen aan het ‘Sub-Antarctic New Zealand Reserve’ en UNESCO werelderfgoed-site Campbell Eiland. Er is hier veel fauna te vinden waaronder een kolonie Noordelijke koningsalbatrossen. Daarnaast ook andere soorten albatrossen en drie pinguïnsoorten; de Oostelijke rotspinguïn, Grote kuifpinguïn en de Geeloogpinguïn.

Als laatste zijn er ook populaties zeeolifanten, pelsrobben en zeeleeuwen te vinden rondom het eiland.

Dag 32: Zuidelijke Oceaan

Dit is de laatste dag op zee voordat we in Nieuw-Zeeland aankomen. Geniet nog van de prachtige uitzichten en al het moois wat dit gebied te bieden heeft.

Dag 33: Nieuw-Zeeland

Eenmaal aangekomen in de zuidelijke stad van Nieuw-Zeeland, Bluff ga je aan land. Ga lekker nagenieten van de bijzondere reis met ruige natuur en zeldzame flora en fauna.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Alle maaltijden aan boord tijdens de reis, inclusief snacks, koffie en thee
 • Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door een ervaren expeditie team
 • Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen
 • Helikopter transfers
 • Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia
 • Uitgebreide informatie materialen voor vertrek
 • Groepstransfer van het schip in Bluff naar de luchthaven in Invercargill.

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • Vliegtickets
 • Maaltijden aan wal
 • Overige persoonlijke kosten
 • De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord
 • Paspoort en visum kosten
 • Arrangementen voor – en na de reis aan boord
 • Aankomst en vertrek belastingen
 • Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij

De vanafprijs voor deze expeditiecruise Ross Zee Fly & Sail gaat vanaf € 23.900 per persoon. Tegen meerprijs zijn er andere huttypes beschikbaar.

Prijs per huttype

Viervoudige patrijspoort: Ligplaats delen € 23.900

Drievoudige patrijspoort: Ligplaats delen € 30.100

Dubbele patrijspoort: Ligplaats delen € 30.100

Twin venster: Ligplaats delen € 31.150

Twin deluxe: Ligplaats delen € 32.750

Superior: Single cabin € 58.650

Let op, beschikbaarheid voor vertrekdata en hutten is op aanvraag. Ben je geïnteresseerd? Bel of mail ons dan gerust om de beschikbaarheid te checken en de mogelijkheden te bespreken. Telefonisch via 010-7144453 of mail naar info@creatingstories.nl.

Vertrekdata 2022:

 • 13 januari (m/v Ortelius)
 • 16 februari (m/v Ortelius)

Impressies

Ross Zee Fly & Sail Tafel ijsberg, Cape Adare, Ross Zee Zeehond, Ross Zee

Regio’s bij deze reis

Ross Zee Fly & Sail
Vuurland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland / Spitsbergen / Faeröer eilanden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Via ons liveblog houden we je up-to-date over de corona-omstandigheden per bestemming. Naar het liveblog
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge