• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Wandelreizen IJsland

Jouw reisverhaal start hier
|
Zoeken Close Filter
Type reis
Zoeken
Laugavegur, foto: Gerrit Jan Vrieling

Wandelreizen IJsland

IJsland kent vele gebieden waar men prachtig kan wandelen. Je kunt er korte wandelingen maken maar ook dagwandelingen en zelfs meerdaagse wandelingen. Enkele bekende meerdaagse, gemarkeerde wandelroutes zijn de volgende:

1. Laugavegur: Landmannalaugar-Þórsmörk-Skógar (dit is de bekendste en meest gelopen wandelroute op IJsland; 4 – 6 wandeldagen)
2. Hornvík- Hesteyri in Hornstrandir (2 – 3 dagen)
3. Ásbyrgi-Dettifoss (2 – 3 dagen)
4. Seyðisfjörður-Borgarfjörður (3 – 4 dagen)
5. Kjölur: Fremstaver-Hvítárnes-Hveravellir (4 – 5 dagen)

Een goede conditie, wandelervaring, stevige wandelschoenen, eigen voedsel en soms een tentje (omdat niet overal hutten zijn) zijn onontbeerlijk. Het weer op IJsland is erg wispelturig en soms nogal heftig. Wat met mooi weer een makkie is, kan met slecht weer (zeer harde wind, regen of hagel en lage temperaturen) een fikse beproeving worden. Een goede uitrusting is daarom belangrijk. Houd er ook rekening mee, dat op sommige trajecten niet alle rivieren zijn overbrugd en dus te voet moeten worden doorwaad. Wandel niet alleen!

In ons aanbod hebben wij drie georganiseerde individuele wandeltochten IJsland en een groepswandelreis. Je slaapt bij alle reizen in je eigen slaapzak in berghutten. Bij de individuele reizen moet je zelf je bagage vervoeren en maak je zelf je eten klaar (het voedselpakket zit wel in de prijs inbegrepen). Bij de groepsreizen wandel je samen met een gids, wordt je bagage vervoerd en zijn alle maaltijden verzorgd.

Je wandelt buiten de reisdagen zo’n vier tot zes uur per dag. De bagage wordt niet vervoerd dus die moet je zelf in je rugzak meenemen! Voor alle wandelingen geldt dat een goede conditie en wandelervaring vereist zijn. Let wel, de wandelpakketten zijn alleen in juli en augustus mogelijk (dagelijks).

Tip: De periode is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo groot, dus snel boeken is gewenst!Wie langere, moeilijkere of eenzamere wandelingen wil maken, kan bellen voor advies of een afspraak maken; wij hebben namelijk al heel wat gewandeld op IJsland.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge