• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 10 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juli - september
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Engelstalige gids
 • transfers per boot op Groenland
 • vol pension van dag 1 t/m lunch dag 10
 • 7 overnachtingen in hostel
 • 2 overnachting in een berg hut
 • Elmar reishandboek Groenland
 • informatiepakket Groenland

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • de vlucht van en naar Groenland (de beste verbinding naar Kulusuk is via Reykjavík, IJsland)
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • alle niet genoemde reisonderdelen
 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • eventuele autocascoverzekering of Super-CDW

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Bevroren Reuzen, Oost-Groenland

Periode 10 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juli - september

Vakantie naar Groenland laat een blijvende indruk achter. Tijdens deze wandelreis op Oost-Groenland ontdek je de schoonheid van het verre noorden te voet! Het oosten van Groenland wordt getypeerd door de ruige kustlijn. Hier in Oost-Groenland stijgen steile bergen op uit de zee en de reusachtige witte en blauwe ijsbergen drijven in diepe fjorden. Deze ronddrijvende ijsbergen zijn afgebrokkeld van de talloze gletsjers die het gebied rijk is.

Hier is het prachtig wandelen, kajakken en rondreizen tussen al dat natuurschoon. Het is tevens een van de meest geïsoleerde delen van Groenland, maar geeft daarmee wel de mooiste kansen voor een typisch arctisch avontuur. Een vakantie naar Groenland wordt hiermee een authentieke beleving.

Met deze vakantie naar Groenland maak je kennis met de typisch Oost-Groenlandse cultuur en ontdek je al wandelend de adembenemende natuur van het oosten van Groenland. Als je in augustus vertrekt heb je zelfs al kans om het Noorderlicht te ervaren!

Deze wandelreis naar Oost-Groenland in het kort

Bij aankomst in Kulusuk word je opgewacht door de gids en maak je een boottocht in de Sermilikfjord. Deze fjord, waarvan de Groenlandse naam betekent ‘plaats met gletsjers’, is gelegen aan het uiteinde van King Christian IX Land, ten westen van de Ammassalik Fjord. Het is een van de grootste fjorden van de zuidoostelijke kust van Groenland en ligt volgepakt met ijsbergen.

Vervolgens vaar je naar de Amitsivartivafjord, een noordelijker gelegen nauwe fjord, waar we ons tentenkamp opzetten om hier drie nachten te verblijven en de omgeving te gaan verkennen. De fjorden aan de rand van het tentenkamp zijn gevuld met enorme ijsbergen en leveren adembenemende uitzichten op.

De tweede helft van de reis loop je door naar de Johan Petersenfjord. Dit majestueuze landschap biedt tal van afkalvende gletsjers die rechtstreeks vanuit het binnenland deze fjord vullen met gigantische ijsbergen en pakijs. De Johan Petersenfjord maakt je vakantie naar Groenland op en top!

Op de laatste dag van de trekking word je weer op gehaald door de boot die je weer terug brengt naar Kulusuk, waar je overnacht in een hostel. Vervolgens vlieg je vanuit Kulusuk terug naar Nederland en daarmee komt je vakantie naar Groenland ten einde.

Dag 1: Kulusuk

Na aankomst in Kulusuk lopen we naar het dorp, naar onze accommodatie (1u lopen). Kulusuk ligt op een eiland omringd in drie richtingen met andere eilanden en bergtoppen. Het is de thuisbasis van ongeveer 250 mensen, velen van hen jagers en vissers. Na de lunch maken we een wandeling in het dorp en de omgeving, leren het verhaal kennen en bewonderen het landschap en de ijsbergen in de zee (2 uur lopen). Vrije tijd in de late namiddag. Overnachting in een accommodatie in hutstijl in een traditioneel lokaal huis.

 

Dag 2: Kulusuk Eiland

Vertrek in de ochtend om het prachtige landschap van het eiland Kulusuk te ontdekken. Loop naar een heuvel met een buitengewoon uitzicht op het westen, met ijsbergen en drijfijs in overvloed op de oceaan. We bewonderen de groene kleur van een bergmeer voordat we naar de kust gaan om te genieten van de kliffen en rotsformaties van de kust. Nacht in hetzelfde huis als de avond ervoor. Wandelen: 6-7 uur

 

Dag 3: Kulusuk – Kuummiut

Ochtendboottransfer (ongeveer 1 uur) naar Kuummiit, het meest noordelijke dorp in de regio Ammassalik. Kuummiit staat aan de voet van hoge en steile granieten bergen in een zeer indrukwekkende omgeving. Nadat we ons hebben gevestigd in een accommodatie in lokale hutstijl maken we een middagwandeling in het dorp en langs de kust. Op een klein schiereiland ontmoeten we misschien een paar lokale jongens, vissend op arctische char met een hengel. Fantastisch uitzicht over de fjord naar de alpine-achtige toppen die het gebied omringen. Overnachting in een lokaal huis.

 

Dag 4: Mount Qeqqit Qaqqartivaat

Beklimming van de Qeqqit Qaqqartivaat, de Kuummiit berg. Deze bijna 1100m hoge berg is ons doel vandaag. We beginnen de klim door de bergkam net boven het dorp te beklimmen met een fantastisch uitzicht op wat de lokale bevolking Dunu of Tunu noemt, de achterkant die een prachtig klein fjord is, omringd door steile bergen. We slaan dan linksaf om een tweede bergkam te beklimmen tot aan de rand van een hangende vallei. Vanaf daar nog eens 200 m klimmen naar de top. Het uitzicht vanaf deze berg is (gewoon) adembenemend. Bergen, gletsjers, fjorden en valleien zover het oog reikt. Nacht in hetzelfde huis als de avond ervoor. Wandelen: 6-7 uur, Stijging: 1050m

 

Dag 5: Kuummiit – Tiniteqilaaq- Sermilik Icefjord

Prachtig zeilen van Kuummiit naar Tiniteqilaaq door de Ikaasatsivaq zeestraat. De zeestraat heeft torenhoge granieten pieken die aan elke kant naar de hemel wijzen. Aangekomen in Tiniteqilaq komen we aan de rand van de Sermilik ijsfjord. Tinit, zoals het soms wordt genoemd, is een klein jagersdorp aan de rand van de Sermilik fjord. De Sermilik fjord heeft een van de meest productieve gletsjersystemen ter wereld, beweegt meer dan 30 meter per dag en kalft voortdurend ijsbergen af. Na een bezoek aan Tinit gaat de reis verder tussen de ijsbergen van de Sermilik totdat we bij Camp Qaattu aan de oostkant van Ammassalik Island komen. Na een verfrissing op het kamp gaan we een middagwandeling maken. Nacht in Camp Qaattu.Zeilen: 3 uur, Wandelen: 7 uur

 

Dag 6: Sermilik Fjord

We maken een dagwandeling en maken een lus van het kamp naar een riviervallei met een kleine gletsjerrivier waar we waarschijnlijk de nationale bloem van Groenland de Niviarsiaq (jong meisje) in het westen van Groenland zullen vinden. Deze prachtige paarse bloem heet in het Engels Dwarf Fireweed of Arctic River Beauty. We beklimmen dan een kleine berg om uitzicht te krijgen over de Sermilik fjord voordat we teruggaan naar het kamp waar we een tweede nacht verblijven. Wandelen: 6-7 uur, Stijging: 500m

 

Dag 7: Semilikvejen, over Ammassalik naar Tasilaq

Vroeg in de ochtend krijgen we een korte boottransfer naar een plaats die soms het Gouden Strand wordt genoemd. Vanaf het Golden Beach volgen we het pad dat de heuvels naar het oosten beklimt. We passeren een meertje en dan een tweede en derde tot we aankomen bij een col op ca. 350m. Vanaf daar wandelen we langs verschillende veel grotere meren totdat we de Tasiilaq fjord raken. Hier volgt het pad de kustlijn tot we in Tasilaq komen, de grootste stad van Oost-Groenland met zijn 2000 inwoners. Overnachting in een guesthouse. Wandelen: 6-7 uur, Stijging: 350m

 

Dag 8: Somandsfjeldet/Qaqqartivakajik

Net achter de stad begint de beklimming van de 679m hoge Sailors berg. We volgen een steile bergkam tot we bij de onderste top van de berg komen en wat een uitzicht! We gaan verder naar de hogere top om meer te genieten van het uitzicht op bergen en gletsjers en ijsbergen, voordat we afdalen in een vallei aan de noordkant. We wandelen langs een meer naar de Flower valley waar we verschillende poolplanten in bloei kunnen zien (juli en begin augustus). Keer terug naar Tasiilaq en overnacht in hetzelfde guesthouse. Wandelen: 5-6 uur, Stijging: 650m

 

Dag 9: Tasiilaq – Kulusuk

Vrije dag in Tasiilaq met de mogelijkheid om het lokale museum, de lokale handwerkwinkel of het hart van de stad te bezoeken, de haven. In de middag krijgen we een boottransfer naar Kulusuk (1 uur) waar we in hetzelfde huis verblijven als aan het begin van de reis.

 

Dag 10: Kulusuk

Vandaag is het einde van je wandelavontuur in Oost-Groenland.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Engelstalige gids
 • transfers per boot op Groenland
 • vol pension van lunch dag 1 t/m lunch dag 10
 • 7 overnachtingen in hostel
 • 2 overnachtingen in een hut
 • Elmar reishandboek Groenland
 • informatiepakket Groenland

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • de vlucht van en naar Groenland (de beste verbinding naar Kulusuk is via Reykjavík, IJsland)
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • alle niet genoemde reisonderdelen
 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • eventuele autocascoverzekering of Super-CDW

Voor deze autorondreis Bevroren Reuzen, Oost-Groenland! geldt de prijs vanaf € 3.555 per persoon. Verdere prijzen zijn op aanvraag!

 

Uiteraard kunnen we ook de vluchten van en naar Groenland voor je regelen. Je kunt het beste kiezen voor een vlucht vanuit Keflavík in IJsland. Wil je het programma uitbreiden met een paar dagen IJsland, behoort dat uiteraard ook tot de mogelijkheden.

 

Vertrekdata 2023:
19 juni – 28 juni 2023
8 juli – 17 juli 2023
22 juli – 31 juli 2023
5 augustus – 14 augustus 2023
19 augustus – 28 augustus 2023
4 september – 13 september 2023

 

Additionele informatie

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Wandelen per dag: 5-7 uur
Min/Max deelnemers: 5/15
Minimale leeftijd: 18

Impressies

Bevroren Reuzen, Oost-Groenland

Regio’s bij deze reis

Bevroren Reuzen, Oost-Groenland
Oost-Groenland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil en een zomer- en wintertijd. In Nuuk (de hoofdstad) is het in de zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. In Pituffik (Qaanaaq) is het 3 uur vroeger. In Ittoqqortoormiit en Danmarkshavn is er geen tijdsverschil. Met de wintertijd blijft het tijdsverschil 2 uur in Nuuk, 4 uur in Pituffik en 1 uur in Ittoqqortoormiit. Met Danmarkshavn is er wederom geen tijdsverschil.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge