• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 10 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juli - september
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Engelstalige gids
 • transfers per boot op Groenland
 • vol pension van dag 1 t/m lunch dag 10
 • 7 overnachtingen in hostel
 • 2 overnachting in een berg hut
 • Elmar reishandboek Groenland
 • informatiepakket Groenland

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • de vlucht van en naar Groenland (de beste verbinding naar Kulusuk is via Reykjavík, IJsland)
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • alle niet genoemde reisonderdelen
 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • eventuele autocascoverzekering of Super-CDW

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Bevroren Reuzen, Oost-Groenland

Periode 10 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juli - september

Vakantie naar Groenland laat een blijvende indruk achter. Tijdens deze wandelreis op Oost-Groenland ontdek je de schoonheid van het verre noorden te voet! Het oosten van Groenland wordt getypeerd door de ruige kustlijn. Hier in Oost-Groenland stijgen steile bergen op uit de zee en de reusachtige witte en blauwe ijsbergen drijven in diepe fjorden. Deze ronddrijvende ijsbergen zijn afgebrokkeld van de talloze gletsjers die het gebied rijk is.

Hier is het prachtig wandelen, kajakken en rondreizen tussen al dat natuurschoon. Het is tevens een van de meest geïsoleerde delen van Groenland, maar geeft daarmee wel de mooiste kansen voor een typisch arctisch avontuur. Een vakantie naar Groenland wordt hiermee een authentieke beleving.

Met deze vakantie naar Groenland maak je kennis met de typisch Oost-Groenlandse cultuur en ontdek je al wandelend de adembenemende natuur van het oosten van Groenland. Als je in augustus vertrekt heb je zelfs al kans om het Noorderlicht te ervaren!

Deze wandelreis naar Oost-Groenland in het kort

Bij aankomst in Kulusuk word je opgewacht door de gids en maak je een boottocht in de Sermilikfjord. Deze fjord, waarvan de Groenlandse naam betekent ‘plaats met gletsjers’, is gelegen aan het uiteinde van King Christian IX Land, ten westen van de Ammassalik Fjord. Het is een van de grootste fjorden van de zuidoostelijke kust van Groenland en ligt volgepakt met ijsbergen.

Vervolgens vaar je naar de Amitsivartivafjord, een noordelijker gelegen nauwe fjord, waar we ons tentenkamp opzetten om hier drie nachten te verblijven en de omgeving te gaan verkennen. De fjorden aan de rand van het tentenkamp zijn gevuld met enorme ijsbergen en leveren adembenemende uitzichten op.

De tweede helft van de reis loop je door naar de Johan Petersenfjord. Dit majestueuze landschap biedt tal van afkalvende gletsjers die rechtstreeks vanuit het binnenland deze fjord vullen met gigantische ijsbergen en pakijs. De Johan Petersenfjord maakt je vakantie naar Groenland op en top!

Op de laatste dag van de trekking word je weer op gehaald door de boot die je weer terug brengt naar Kulusuk, waar je overnacht in een hostel. Vervolgens vlieg je vanuit Kulusuk terug naar Nederland en daarmee komt je vakantie naar Groenland ten einde.

Dag 1: Aankomst Kulusuk
Je komt aan in Kulusuk en wordt ontvangen door de gids. Je zult deze dag doorbrengen in Kulusuk, een klein dorp gelegen aan de kust en met een prachtig uitzicht op ijsbergen. Ontdek de stad en de omgeving voordat je zult overnachten in een hostel.

Dag 2: Wandeling Kulusuk Island
Al vroeg ga je op pad voor een prachtige wandeling over het eiland Kulusuk. Je ziet de resten van een muur die eeuwen geleden werd gebruikt om rendieren te vangen, en bezoekt de kust waar de kolonisten aan land kwamen. Vanaf de westelijke punt van het eiland kijk je uit op zee en kun je helemaal tot de Atlantische oceaan kijken. Het uitzicht zal je doen verbazen! Je overnacht in Kulusuk, in een hostel. Duur wandeling: ca. 6 á 7 uur.

Dag 3: Kulusuk – Kuummiut
Middels een boottocht vaar je van Kulusuk door de grote Ammassalik fjord richting Kuummiut. Dit dorp ligt aan het einde van een schiereiland en biedt wederom een prachtig uitzicht. Je overnacht in Kuummiut, in een hostel.

Dag 4: Kuummiut – fjord Tuno – Illitsiartik – Kuummiut
De wandeling door fjord Tuno is relatief gemakkelijk maar heeft wel 1 á 2 rivierdoorsteken. De vegetatie van deze omgeving is verrassend en zal je doen verbazen. Je overnacht in Kuummiut, in een hostel. Duur wandeling: ca. 5 á 6 uur.

Dag 5: Berg Kuummiut
Op dag 5 ga je de Kuummiut berg van 1050 meter hoog beklimmen. De hoogte valt mee maar de start is laag, vanaf de zeespiegel, waardoor dit een hele dag wandelen wordt. De klim zal beloond worden want vanaf de top van de Kuummiut kun je genieten van een fenomenaal uitzicht op fjorden, eilanden, bergen, ijsbergen en gletsjers. Je overnacht in Kuummiut, in een hostel. Duur wandeling: ca. 7 uur.

Dag 6: Kuummiut – Ikasartivaq fjord
Na het ontbijt verlaat je Kuummiut en vaar je tussen diverse grote en kleine ijsbergen naar de Ammassalik fjord, één van de kleinere fjorden van Ikasartivaq. In de middag verken je de omgeving. Je verblijft hier 2 nachten en zult slapen in een berghut.

Dag 7: Ikasartivaq fjord – Sermilik – Ikasartivaq
Vandaag wandel je over een kleine berg naar de Sermilik fjord, een fjord vol ontelbare enorme ijsbergen. Deze ijsbergen komen van de Groenlandse ijskap welke het grootste gedeelte van Groenland bedekt. Geniet van de bijzondere natuur en de rust in deze omgeving. Als je je ogen hebt uitgekeken keer je terug naar Ikasartivaq waar je wederom zult overnachten in een berghut. Duur wandeling: ca. 6 á 7 uur.

Dag 8: Ikasartivaq fjord – Sermilik – Tasiilaq
De dag begint met een boottocht langs de kleine vesting Tiniteqilaaq richting het zandstrand van de Sermilik ijsfjord. Geniet tijdens de tocht van de drijvende ijsschotsen en bergen voordat je begint aan de wandeling van vandaag. Nadat je een waterval passeert kom je bij de ‘Sermilik weg’. Deze weg honderden jaren gebruikt door de Groenlanders. Na de afdaling kom je langs een aantal grote en kleine meren voordat je in de vallei aankomt. Deze vallei wordt ook wel de bloemenvallei genoemd, dit door de weelderige groene natuur vol kleurrijke bloemen, planten en vlinders. Tegen het einde van de middag bereik je Tasiilaq, de grootste stad van Oost-Groenland. Je overnacht in Tasiilaq, in een hostel. Duur wandeling: ca. 5 á 7 uur.

Dag 9: Tasiilaq – Prestefjeld – Tasiilaq
Wil je Tasiilaq op eigen gelegenheid ontdekken en een bezoek brengen aan het museum of aan lokale winkels, of ga je toch voor een wandeling in de omgeving? De keuze is aan jou, deze dag is namelijk geheel naar wens in te delen. Wat wel zeker is, is dat je weer overnacht in Tasiilaq, in een hostel.

Dag 10: Tasiilaq – Kulusuk
Er staat nog een korte wandeling op het programma voordat je terug reist naar Kulusuk. De reis komt vervolgens helaas tot een einde.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Engelstalige gids
 • transfers per boot op Groenland
 • vol pension van lunch dag 1 t/m lunch dag 10
 • 7 overnachtingen in hostel
 • 2 overnachtingen in een hut
 • Elmar reishandboek Groenland
 • informatiepakket Groenland

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • de vlucht van en naar Groenland (de beste verbinding naar Kulusuk is via Reykjavík, IJsland)
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • alle niet genoemde reisonderdelen
 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • eventuele autocascoverzekering of Super-CDW

Voor deze autorondreis Bevroren Reuzen, Oost-Groenland! geldt de prijs vanaf € 3.150 per persoon. Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Vertrekdata 2021:
17 juni – 26 juni
26 juni – 5 juli
15 juli – 24 juli
28 juli – 6 augustus
10 augustus – 19 augustus
2 september – 11 september

 

Additionele informatie

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Min/Max deelnemers: 5/15
Minimale leeftijd: 18

Impressies

Bevroren Reuzen, Oost-Groenland

Regio’s bij deze reis

Bevroren Reuzen, Oost-Groenland
Oost-Groenland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge