• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 8 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - september
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • vlucht Keflavík/Kopenhaven – Narsarsuaq en v.v.
 • Engelssprekende gids
 • transfers per boot
 • maaltijden o.b.v. volpension
 • kookgerei
 • gedeelde accommodaties
 • camping- en RIB boot uitrusting
 • Elmar reishandboek Groenland
 • informatiepakket Groenland

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • vlucht Amsterdam – Kevlavík/Kopenhagen en v.v.
 • alle transfers in IJsland/Denemarken
 • accommodatie in IJsland/Denemarken
 • airport tax en fee voor de vluchten vanaf Keflavík/Kopenhagen
 • slaapzak (is eventueel ook te huur)
 • optionele excursies Groenland/IJsland/Denemarken
 • persoonlijke uitgaven
 • alle niet genoemde reisonderdelen
 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Het beste van Zuid-Groenland

Periode 8 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - september

Tijdens deze 8-daagse groepsreis naar Groenland maak je kennis met de nog altijd authentieke levenswijze van de Inuit. Je leert over de geschiedenis van Groenland en de eerste bewoners. Naast de bijzondere cultuur ga je natuurlijk ook op verkenning naar de schitterende natuur. Bezoek mooie valleien en indrukwekkende ijsbergen en maak onvergetelijke wandelingen.

De natuur van Groenland staat natuurlijk vooral bekend om de enorme fjorden en gletsjers. Er is echter zoveel meer moois te zien. Denk aan de talloze walvissen, zeehonden en zeeleeuwen die hier voor de kust leven. De lokale bewoners leven hier nog altijd van de visvangst en de jacht en dat laten ze dan ook vol trots zien aan de bezoekers. Groepsreis naar Groenland is een authentieke beleving.

Deze groepsreis naar Groenland in het kort

Je komt aan op de luchthaven van Narsarsuaq. Dit is een kleine plaats met slechts 160 inwoners, waarvan de meesten werkzaam zijn op de luchthaven. Deze luchthaven kent een rijke geschiedenis, aangezien deze in de Tweede Wereldoorlog dienst heeft gedaan als basis voor de geallieerden.

Vanuit Narsarsuaq ga je per boot naar Qassiarsuk. Deze plaats telt slechts 100 inwoners en is van enorm historisch belang. Qassiarsuk is namelijk de eerste nederzetting die ooit op Groenland werd gesticht door Erik de Rode. Het was in het jaar 985 na Christus dat hij met zijn Noormannen op deze plaats de nederzetting Brattahlíð stichtte. Later kreeg de plaats de naam Qassiarsuk.

Je bezoekt Tasiusaq Bay waarbij je als optionele excursie een kajaktocht kunt maken tussen de vele ijsbergen die daar drijven. Deze baai is gelegen in een archipel van tientallen eilanden en hier komen diverse gletsjers uit in de zee.

Op dag drie en vier van deze groepsreis naar Zuid-Groenland maak je een wandeling naar het Tasersuatsiaq meer en een gletsjerwandeling.

Op dag 7 van deze groepsreis naar Groenland maak je een wandeling door de Flower Valley. Deze prachtige vallei is gevormd door de terugtrekkende Kiattut Gletsjer. Hier zie je sneeuwhazen, poolvossen en zeearenden en natuurlijk schitterende uitzichten.

Op de laatste dag reis je terug naar Narsarsuaq, waar je de terugreis inzet naar Nederland. Je groepsreis naar Groenland is hiermee tot een einde gekomen maar wel met een blijvende indruk. Als je in augustus of september vertrekt heb je zelfs al kans om het Noorderlicht te ervaren!

Dag 1 Aankomst Narsarsuaq – Qassiarsuk
Je vliegt van Keflavík of Kopenhagen naar Narsaqsuaq en wordt opgevangen door de gids. Per RIB boot vaar je gelijk naar Qassiarsuk, de hoofdstad van ‘Viking Groenland’, waar je een bezoek brengt aan een de vikingnederzetting Brattahlið. Dit is de locatie waar Erik de Rode vestigde in 985. De tocht door de Tunulliarfik Fjord is bijzonder tussen de ijsschotsen. Je overnacht in een hostel.

Dag 2 Narsaq – Qaleraliq Glacier Camp
Op weg naar het Qaleraliq kamp passeer je vele ijsbergen en maak je een stop in Narsaq. Dit is de derde meest bevolkte stad van zuid-Groenland met ca. 1500 inwoners. Je hebt wat tijd voor jezelf en kunt een wandeling gaan maken of een lokale markt bezoeken. Het Qaleraliq kamp ligt aan een zandstrand en biedt spectaculair uitzicht op drie gletsjerwanden van de gelijknamige gletsjer. Je overnacht in een tent.

Dag 3 Qaleraliq Glacier Camp – wandeling naar het Tasersuatsiaq meer
Genieten van een panoramisch uitzicht op de ijskap tijdens een sportieve wandeling, wie wil dat nou niet? De wandeling is door een woestijnachtige zandvallei en leidt naar een verrassend groen toendra landschap. Na een klim van ca. 400 meter kun je vanaf de top genieten van een betoverend uitzicht op het Tasersuatsiaq meer. Daarnaast heb je zicht op de Groenlandse ijskap. Tijdens de wandeling terug naar het kamp is er de mogelijkheid om kruiden, paddenstoelen en bosbessen te plukken. Met een beetje geluk spot je tevens rendieren! Je overnacht in een tent.

Dag 4 Qaleraliq Glacier Camp – Gletsjerwandeling
Je stapt weer aan boord van de snelle RIB boot en vaart dicht langs ijsschotsen en gletsjerwanden. Je zal aan wal gaan voor een gletsjerwandeling op zeer oud ijs met deskundige berggids. De gletsjerwandeling is voor iedereen (beginner of ervaren) mogelijk. Je overnacht in een tent.

Dag 5 Qaleraliq Glacier Camp – Igaliku – Qassiarsuk
Je laat het kamp achter je en vertrekt via Tunulliarfik naar Itilleq. We steken de weg van de koningen over richting Igaliku, een kleine Inuit-nederzetting bewoond door minder dan 40 mensen. Hier bevinden zich de ruïnes van Gardar, de aartsbisdom en religieuze hoofdstad van Viking Groenland. Na de lunch wandel je terug naar Itilleq en reis je per boot door naar Qassiarsuk. Onderweg kom je langs de meest actieve gletsjer van zuid-Groenland. Je overnacht in een hostel.

Dag 6 Qassiarsuk – Tasiusaq
Vanaf Qassiarsuk wandel je naar de boerderij Tasiusaq waar zeven mensen geïsoleerd leven. De boerderij ligt naast de fjord Sermilik, welke bijna het gehele jaar door vol ligt met ijsschotsen van de gletsjer. Hierdoor is de omgeving en de boerderij moeilijk bereikbaar. Je zult de omgeving te voer gaan verkennen, daarnaast is er de mogelijkheid om te vissen op zalm of kun je optioneel een kajaktocht maken in de baai. Je overnacht in een hostel.

Dag 7 Tasiusaq – Flower Valley – Kiattut gletsjer – Narsarsuaq
Voor de laatste keer deze reis stap je in de RIB boot en vaar je langs de zuid-Groenlandse kust naar  Narsarsuaq. Maar voordat je hier aankomt wandel je door de bekende bloemenvallei welke is gevormd door een teruggetrokken gletsjer. Voordat je in Narsarsuaq aankomt maak je nog een stop bij de indrukwekkende Kiattut gletsjer en de ijskap. Je sluit de dag af met een traditioneel Groenlands diner bereid met typische Inuit-producten zoals walvis, zeehond, rendier en narwal. Je overnacht in een hostel.

Dag 8 Narsarquaq
Helaas komt er een einde aan het avontuur op Groenland. Je vliegt vanaf Narsarquaq terug naar Keflavík of Kopenhagen.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • vlucht Keflavík/Kopenhaven – Narsarsuaq en v.v.
 • Engelssprekende gids
 • transfers per boot
 • maaltijden o.b.v. volpension
 • kookgerei
 • gedeelde accommodaties
 • camping- en RIB boot uitrusting
 • Elmar reishandboek Groenland
 • informatiepakket Groenland

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • vlucht Amsterdam – Kevlavík/Kopenhagen en v.v.
 • alle transfers in IJsland/Denemarken
 • accommodatie in IJsland/Denemarken
 • airport tax en fee voor de vluchten vanaf Keflavík/Kopenhagen
 • slaapzak (is eventueel ook te huur)
 • optionele excursies Groenland/IJsland/Denemarken
 • persoonlijke uitgaven
 • alle niet genoemde reisonderdelen
 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)

Voor deze reis Het beste van Zuid-Groenland geldt de prijs vanaf € 2.644 per persoon met vertrek vanaf Reykjavík, vertrekken vanaf Kopenhagen kost € 2.981 per persoon. Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Data

Juni 2021 (van Reykjavík en Kopenhagen)

Van 22 juni tot 29 juni

Juni 2021 (alleen mogelijk vanaf Reykjavík)

Van 26 juni tot 03 juli

Juli 2021 (vanaf Reykjavík en Kopenhagen)

Van 29 juni tot 06 juli
Van 06 juli tot 13 juli
Van 13 juli tot 20 juli
Van 20 juli tot 27 juli
Van 27 juli tot 03 augustus

Augustus 2021 (vanaf Reykjavík en Kopenhagen)

Van 03 augustus tot 10 augustus
Van 10 augustus tot 17 augustus (noorderlicht)
Van 17 augustus tot 24 augustus (noorderlicht)
Van 24 augustus tot 31 augustus (noorderlicht)
Van 31 augustus tot 07 september (noorderlicht)

September 2021 (alleen mogelijk vanaf Reykjavik)

Van 04 september tot 11 september (noorderlicht)
Van 07 september tot 14 september (noorderlicht)
Van 11 september tot 18 september (noorderlicht)
Van 14 september tot 21 september (noorderlicht)
Van 18 september tot 25 september (noorderlicht)

Additionele informatie

Moeilijkheidsgraad: makkelijk/gemiddeld
Min/Max deelnemers: 4/12
Minimale leeftijd: 18

Impressies

Het beste van Zuid-Groenland

Regio’s bij deze reis

Het beste van Zuid-Groenland
Zuid-Groenland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Barbara Kloosterman Specialisme: IJsland / Faeröer eilanden / Groenland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge