• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Direct contact met een van onze specialisten? 31(0) 10 71 444 53 Bestel brochure
|

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 8 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Vlucht Reykjavík-Ilulissat v.v.
 • Boottocht Ilulissat- Qeqertarsuaq v.v.
 • Overnachtingen op basis van 2-persoonskamer met d/t inclusief ontbijt.
 • Alle transfers van en naar het vliegveld, hotel en boot op Groenland
 • Welkomst – en afscheidsdiner Hotel Arctic
 • Gids in Ilulissat en Qeqertarsuaq

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen

Ontdek Disko Eiland, West-Groenland

Periode 8 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september

Disko Eiland is het grootste eiland voor de kust van Groenland en wordt omgeven door de meest indrukwekkende ijsbergen van de Arctic! De Groenlandse naam ‘Qeqertarsuaq’ betekent ‘Het grote eiland’ en dat is ook niet vreemd, aangezien het na Groenland zelf, het grootste eiland is.

De reis begint in Ilulissat (in de lokale taal Kalaallisut betekent het ijsbergen), de kuststad waar het eiland voor de kust ligt. Vanuit Ilulissat vaar je naar Qeqertarsuaq, de naam van de enige stad op het eiland. Vanaf het eiland heb je mooie uitzichten over de voorbijdrijvende ijsschotsen in de Disko Bay. Dit is nog onontgonnen gebied voor het massatoerisme. Het landschap is extreem en wordt getypeerd door lavavelden, granieten bergwanden en talloze natuurlijke warmwaterbronnen. Met name in het voorjaar is het groene landschap bezaaid met bloeiende toendra begroeiing.

Dit eiland heeft een oppervlakte die vergelijkbaar is met twee maal de oppervlakte van de provincie Gelderland.

Wandelen tijdens deze korte reis naar Disko Eiland

Na aankomst op Disko Island ga je wandelend de prachtige natuur van Qeqertarsuaq ontdekken en loop je door de kleurrijke nederzetting. De volgende dag maak je een wandeling  naar de Lyngmark Gletsjer. Deze gletsjer torent hoog uit boven de stad en bovenop is de ultieme plaats om een sledehondentocht te maken in de zomer.

De natuurlijke omgeving rond Qeqertarsuaq is zo vruchtbaar met Engelwortel en diverse andere plantensoorten, dat er letterlijk geen andere plaats in Noord-Groenland is die zó vruchtbaar is.

De volgende dag ga je voor een eenvoudige wandeling van beginnersniveau naar het prachtige Kuannit. Deze wandeltocht naar Kuannit is een “must”. Kuannit is het Groenlandse woord voor quantum “Kuan”. Naast dat het bekend staat om zijn weelderige en groene natuur, is Kuannit ook bekend om zijn karakteristieke bergen en warmwaterbronnen.

Deze reis is een echte ‘once in a lifetime’ ervaring!

Dag 1 Aankomst
Vlucht van Reykjavik naar Ilulissat, ontvangst door gids, inchecken hotel (zaterdag).

Dag 2 Vrije besteding
Vrij te besteden aan excursies.

Dag 3 Vrije besteding
Vrij te besteden aan excursies.

Dag 4 Qeqertarsuaq (Disko Eiland)
Boot naar Qeqertarsuaq langs de ijsbergen in Diskobaai.

Dag 5 Vrije besteding
Vrij te besteden aan excursies.

Dag 6 Vrije besteding
Vrij te besteden aan excursies.

Dag 7 Ilulissat
Met de boot terug naar Ilulissat

Dag 8 Vertrek
Vlucht van Ilulissat naar Reykjavík

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Vlucht Reykjavík-Ilulissat v.v.
 • Boottocht Ilulissat- Qeqertarsuaq v.v.
 • Overnachtingen op basis van 2-persoonskamer met d/t inclusief ontbijt.
 • Alle transfers van en naar het vliegveld, hotel en boot op Groenland
 • Welkomst – en afscheidsdiner Hotel Arctic
 • Gids in Ilulissat en Qeqertarsuaq

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Voor de reis Ontdek Disko Eiland, West-Groenland geldt de prijs vanaf € 2.413 per persoon. Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Je bericht is verzonden Je bericht is niet verzonden, er is iets fout gegaan, probeer later nog eens

Impressies

Ontdekt Disko Eiland, West-Groenland

Regio’s bij deze reis

Ontdek Disko Eiland, West-Groenland
West-Groenland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Argentinië / Chili / Canada / Faeröer / Groenland / IJsland / Spitsbergen / Zuidpool
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.