• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 8 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. augustus - november
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Retourvlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq – Sisimiut met Air Greenland
 • Eten en drinken aan boord van de Air Greenland-vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage
 • Transfers
 • Welkomstbijeenkomsten in Kangerlussuaq en Sisimiut
 • Welkomstdiner Hotel Sisimiut (excl. drankjes)
 • Overnachtingen (privé badkamer) inclusief ontbijt
 • Bijdrage aan het reisgarantiefonds
 • Belastingen en toeslagen

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Retour vlucht Nederland – Denemarken
 • Lunch & diner
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • Reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • Excursies

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Arctische herfst in Kangerlussuaq & Sisimiut

Periode 8 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. augustus - november

Tijdens deze herfstreis naar Groenland bezoek je de Arctische wereld vol met onvergetelijke ervaringen. Ervaar Groenland aan de rand van het binnenlandsijs in Kangerlussuaq en in de meest noordelijke stad van Groenland tijdens de herfstperiode; Sisimiut.

Kangerlussuaq – de grote fjord

Kangerlussuaq staat niet alleen bekend als de toegangspoort tot Groenland maar tevens om de kuddes muskusossen, rendieren en de imponerende ijskap. De ijskap is makkelijk toegankelijk voor bezoekers waardoor er klimmogelijkheden zijn onder begeleiding van een waakzame gids. Je verblijft drie nachten in Kangerlussuaq.

Tijdens deze herfstreis naar Groenland kun je zelfs het noorderlicht gaan ervaren met een beetje geluk, aangezien dit fenomeen natuurlijk vooral tijdens de herfst en winter zichtbaar is. Tijdens een heldere avond zonder wolken heb je de meeste kans om de ongelofelijke lichtshow te ervaren.

Sisimiut – “de mensen bij de vossen”

Sisimiut is de tweede grootste stad in Groenland met zo’n 5.500 inwoners. De stad kan beschreven worden als traditioneel en levendig door de sledehonden die je in overvloed vindt, gekleurde gebouwen en een museumgebied dat ook de thuisbasis is van de oudste kerk van Groenland.

Ten noorden van de poolcirkel ligt Sisimiut, daarmee de meest noordelijke stad met open water maar de meest zuidelijke hondensledestad in Groenland. Sisimiut beschikt hierdoor over meerdere activiteit-mogelijkheden zoals zeilen op de diepe fjorden en hondensleeën als er sneeuw ligt.

Dag 1 aankomst Kangerlussuaq, sightseeing (optioneel)
Vanuit Kopenhagen kom je aan op Kangerlussuaq en word je ontvangen door een lokale gids en naar je hotel gebracht waar een korte informatiebijeenkomst volgt. Hier zal je informatie ontvangen over de stad, omgeving, restaurants en de excursies.

Optioneel: Bezienswaardigheden in Kangerlussuaq 
Je gaat tijdens deze excursie de nederzetting Kangerlussuaq en omgeving verkennen. Kangerlussuaq is een voormalige Amerikaanse vliegbasis maar nu is het de belangrijkste luchthaven van Groenland. De gids vertelt alles over de historie van de luchthaven tot hoe de moderne luchthaven van nu ontstaan is. De omgeving van Kangerlussuaq is prachtig, je kunt meteen de Groenlandse natuur ervaren!

Bij de haven heb je uitzicht op een prachtig fjord, je bezoekt Kellyville, een wetenschappelijk station waar een rondleiding gedaan wordt en gaat naar de kennel van het dorp waar je kennismaakt met de Groenlandse sledehonden.

Dag 2 Kangerlussuaq, Groenlandse ijskap (optioneel)
De tweede dag van je herfstreis naar Groenland kan je op eigen houtje Kangerlussuaq gaan ontdekken of de excursie naar de Groenlandse ijskap ondernemen.

Optioneel: Groenlandse ijskap
Kangerlussuaq staat bekend als toegangspoort tot de ijskap. Deze tour gaat per 4×4 bus naar een immense ijskap ter grootte van West-Europa.

Dicht bij het binnenlands ijs passeren we de Russell Glacier en een fantastisch morenelandschap. Als de bus niet meer verder kan nader je zelf de ijskap via Punt 660, een unieke kans om op de ijskap te staan. Tijdens de reis is er tevens een goede kans om rendieren en muskusossen te spotten.

Optioneel: noorderlichttour (oktober – november)
Om het noorderlicht goed te kunnen zien in Kangerlussuaq moet de avond helder zijn. Tijdens deze excursie ga je zover mogelijk het platteland in om alle kunstmatige verlichting te vermijden voor de fenomenale lichtshow.

Terwijl de gids alles vertelt over het noorderlicht en de Groenlandse mythen die door de eeuwen heen over het noorderlicht zijn ontstaan rijd je terug. Je krijgt een heerlijke ‘Groenlandse koffie’ om op te warmen.

Dag 3 Kangerlussuaq, Russell Glacier tour (optioneel)
De derde dag is ook aan jezelf om te besteden of je kan mee met de excursie naar de Russell Glacier.

Optioneel: The Russell Glacier 
Over een gedeeltelijk off-road terrein rijd je een spannende route naar de indrukwekkende, 40 meter hoge Russell Glacier. De omgeving is spectaculair en er is een grote kans om muskusossen en zelfs ptarmigan (alpensneeuwhoen) en sneeuwhazen te spotten.

Dag 4 vlucht naar Sisimiut, sightseeing (optioneel) 
Op dag vier van je herfstreis naar Groenland vlieg je naar de kustplaats Sisimiut, een halfuur ten westen van Kangerlussuaq. Per transfer word je naar je hotel gebracht waarna een informatiebijeenkomst georganiseerd is met de lokale gids. Ook hier ontvang je informatie over de stad, omgeving, restaurants en de excursies. De mogelijkheid hierna is om de begeleide bustour door de stad te ondernemen.

Optioneel: Begeleide bustour door de stad
Als introductie van de stad en het lokale leven is er deze bustour door Sisimiut. Het begint bij de oude helihaven, de enige luchtweg tot 1998 naar Sisimiut. Tegenwoordig wordt het gebruikt als hondenkennel.

Er wordt een stop gemaakt bij de verse vis- en vleesmarkt van de stad. De weg wordt vervolgt naar het hoogste uitkijkpunt van de stad wat een adembenemend uitzicht bied op het zuiden. Op weg naar het zuiden van de stad passeren we het stadhuis waar nog veel oorspronkelijke jacht- en vissershuizen te bezichtigen zijn. Als laatste bezoek je het oude gedeelte van de stad in het centrum.

Dag 5 Sisimiut, zeesafari (optioneel)
Je kan Sisimiut verder gaan verkennen vandaag. Ga de natuur in en kijk uit over de prachtige bergen of leer over de cultuur in de steden. Een andere optie is om de zeesafari te ondernemen.

Optioneel: zeesafari in Sisimiut
Je gaat de archipel en fjorden rond Sisimiut binnenvaren waar je kan genieten van het fantastische uitzicht op het vasteland en de berg Nasaasaaq. Ondertussen zal je een glimp opvangen van het zeeleven waaronder zeehonden en walvissen en de zeevogels in het gebied.

* voor deze excursie geldt een minimum aantal van zes deelnemers. Als de excursie niet kan worden gedaan is er volledige terugbetaling.

Dag 6 Sisimiut, cultuurhistorische wandeling (optioneel)
Weer een mooie dag om Sisimiut te verkennen. Een andere optie is de cultuurhistorische wandeling.

Optioneel: cultuurhistorische wandeling
Ondanks de uitgestrektheid van Groenland hebben de bewoners door de eeuwen heen ervoor gekozen om zich in dezelfde gebieden te vestigen. Een van de plekken waar heden en verleden elkaar ontmoeten ga je bezoeken tijdens deze excursie; Tele Island, Sallinnguit.

Het gebied is bewoond door verschillende Inuit-culturen de afgelopen 4000 jaar. Tegenwoordig zijn er nog altijd objecten te vinden die getuigen van deze telecommunicatie-installaties die de stad zijn naam gegeven hebben, Tele Island.

Bekijk hier de ruïnes en geniet van het uitzicht over de stad en de oude jachtgebieden. Leer meer over de Inuit voordat de Europeanen naar Groenland kwamen.

Dag 7 Sisimiut
Vandaag is er nog tijd om Sisimiut te gaan verkennen. Breng een bezoek aan het museum over de lokale geschiedenis, dwaal rond in de stad, geniet van de atmosfeer of ga lekker in een hot tub genieten in de buitenlucht.

Dag 8 vlucht via Kangerlussuaq naar huis
Vandaag vlieg je via Kangerlussuaq en Denemarken weer terug naar huis.

Deze herfstreis naar Groenland samengevat

Deze herfstreis naar Groenland is een geweldige manier om de prachtige natuur van de westkust te ervaren en om te leren over de rijke geschiedenis van de lokale bevolking.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Retourvlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq – Sisimiut met Air Greenland
 • Eten en drinken aan boord van de Air Greenland-vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage
 • Transfers
 • Welkomstbijeenkomsten in Kangerlussuaq en Sisimiut
 • Welkomstdiner Hotel Sisimiut (excl. drankjes)
 • Overnachtingen (privé badkamer) inclusief ontbijt
 • Bijdrage aan het reisgarantiefonds
 • Belastingen en toeslagen

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Retour vlucht Nederland – Denemarken
 • Lunch & diner
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • Reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • Excursies

Voor deze reis Arctische herfst in Kangerlussuaq & Sisimiut geldt de prijs vanaf € 2.115 per persoon (bij 2 pers). De prijs voor 1 persoon is vanaf € 2.565. Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Voor je reis stellen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na de Groenlandreis.

Vertrekdata 2022:

 • 20.09. – 27.09.2022
 • 27.09. – 04.10.2022 (volgeboekt)
 • 04.10. – 11.10. 2022

Impressies

Arctische herfst in Kangerlussuaq & Sisimiut

Regio’s bij deze reis

Arctische herfst in Kangerlussuaq & Sisimiut
West-Groenland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge