• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

10 redenen om naar IJsland te reizen

Ontdek de mooie natuur
|

Het coronavirus zal nog een lange periode invloed hebben op het reisgedrag. Juist IJsland biedt de ideale omstandigheden om weer te gaan reizen wanneer we dat weer mogen. Er is veel ruimte, een schone lucht, schoon water en een uitstekend zorgstelsel. In dit artikel geven we je 10 redenen om de rust in IJsland op te zoeken.

1. Zelfontplooiing op IJsland

In deze crisisperiode kom je als mens tot nieuwe inzichten en besef je al snel wat er voor jou echt toe doet in het leven. In IJsland kun je nog meer van jezelf ontdekken. Maak contact met de wonderschone en pure natuur van IJsland of ga spannende uitdagingen aan om jezelf nog beter te leren kennen. In de afgelopen quarantaineperiode (blijf zoveel mogelijk thuis) heb je je binnenshuis al veel al zelf verder kunnen ontdekken. Dus wat let je om dit ook buiten in het wonderschone IJsland te ontdekken? Neem bijvoorbeeld deel aan de Laugavegur wandeling, maak een avontuurlijke autorondreis met een 4×4 voertuig door het robuuste binnenland of ontdek het wonderbaarlijke noorderlicht in de winter.

 

2. IJsland dichtbij Nederland

IJsland is met zijn gunstige ligging ideaal, ten midden van de Atlantische Oceaan en in verbinding met de Verenigde Staten, Canada en Europa. IJsland ligt op circa 3 uurtjes vliegen van Nederland. Even helemaal ontsnappen aan het vaste land van Europa. Luchtvaartmaatschappijen doen er alles aan om reizigers zo snel en soepel mogelijk weer de lucht in te krijgen. En een van onze hypotheses over hoe ze dat precies gaan doen, is door het aanbieden van gereduceerde vliegtarieven.

 

3. Minder toeristen

Er zal enige tijd overheen gaan voordat de toerisme weer is hersteld. De plekken die voorheen druk werden bezocht door toeristen, zijn nu vrijwel leeg. De krachtige watervallen, geothermische warmwaterbronnen, bijzondere architectuur en ongekend landschap zijn allemaal onveranderd. Het enige dat nu verandert is dat er veel minder mensen van genieten. In Nederland moet je erg opletten dat je niet binnen 1,5 meter van elkaar komt, tijdens je vakantie op IJsland hoef je je daar geen zorgen over te maken. Geniet van de diverse regio’s op IJsland.

4. Genoeg ruimte

Wanneer je in deze periode toch in Nederland er even op uit wilt om de ruimte en rust op te zoeken, zul je waarschijnlijk wel even verder moeten rijden. In IJsland kun je optimaal genieten van de ruimte, met ruim 103.000 km² aan prachtige natuur en slechts 360.000. inwoners. Geniet van de open ruimtes, fantastische uitzichten en adem even diep in en uit. Op IJsland is genoeg ruimte voor iedereen.

5. Hygiëne

IJslanders baden ongelofelijk veel in de geothermische badjes. Tijdens en waarschijnlijk ook na de coronacrisis zijn we meer bezig met hygiëne. Gun jezelf tijdens je bezoek aan IJsland dan ook een lange douche of bezoek aan een geothermisch bad.

 

6. Kleine gemeenschap

IJslanders zijn gebaat bij de kleine gemeenschap. Al snel was het coronavirus onder controle. Maar ook als toerist profiteer je van de kleine gemeenschap. Er zijn geen gigantische hotels, vaak zijn er maar enkele kamers die dan wel vrij ruim zijn. Hetzelfde geldt voor restaurants, bars en musea. Ontsnap op IJsland van grote en drukke plaatsen.

 

7. Ieder seizoen heeft zijn eigen charmes

Afhankelijk van je wensen biedt IJsland ieder seizoen weer wat anders. In de winter kun je genieten van sneeuwlandschappen,(half)bevroren watervallen en heb je kans op het noorderlicht. Terwijl in de zomer zijn de temperaturen wat aangenamer en geniet je van het lange daglicht. Voor meer informatie over alle seizoenen en de beste reisperiode bij jouw wensen kijk je hier.

Ooit al eens IJsland bezocht in de zomer? Dan is het ook zeker de moeite waard om terug te gaan in de winter. Je zult een heel ander IJsland ervaren.

8. Herstel van de natuur

Het landschap heeft soms veel te verduren gehad. De natuur is natuurlijk erg sterk door de wisselende weersomstandigheden, vulkanische activiteit en aardbevingen. Deze “break” zorgt ervoor dat de natuur weer de mogelijkheid heeft om te herstellen.

9. Quality time met elkaar

Veel mensen hunkeren ernaar om tijd door te brengen met geliefden, samen reizen met je familie of vrienden. IJsland biedt voor ieder wat wils, van jong tot oud. Wat denk je bijvoorbeeld van een reis door IJsland met kinderen? Ook qua activiteiten is IJsland erg divers, zo kun je bijvoorbeeld walvissen spotten, een gletsjerwandeling ondernemen, een boottocht maken over het IJsbergenmeer of paardrijden.

 

10. IJslandse strategie tegen de pandemie

Zowel de kleine gemeenschap als natuurlijk ook de IJslandse regering en gezondheidsdeskundigen hebben er voor gezorgd dat het coronavirus op IJsland snel onder controle was. IJsland bereikte begin april zijn hoogtepunt en ze beginnen al de beperkingen te versoepelen. Door de kleine populatie is het makkelijker om iedereen de instructies op te laten volgen.

 

Deze 10 drijfveren geven je genoeg reden om straks IJsland te bezoeken. IJsland is voorbereid om je te verwelkomen en we helpen je na de crisis graag bij het samenstellen van jouw ideale reis.

Interesse in een reis naar IJsland?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge