• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Ontario

Dichtstbevolkte provincie van Canada
|

Ontario is veruit de dichtstbevolkte provincie van Canada. Met Manitoba aan de westkant, de Hudson Bay aan de noordzijde, Quebec in het Oosten en de Amerikaanse grens in het Zuiden, heeft Ontario een enorme kustlijn langs de Great Lakes, Lake Superior, Lake Huron en Lake Ontario. Met 13,6 miljoen inwoners is Ontario tevens de dichtstbevolkte provincie van Canada. Veruit de grootste stad van Ontario is Toronto, maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit niet de hoofdstad.

De grootste steden van Ontario zijn Toronto (2,6 miljoen inwoners), Ottawa (900.000 inwoners) en Mississauga (720.000 inwoners). Het zuidelijk deel van de provincie is relatief vrij dicht bevolkt. Het noordelijk deel daarentegen is zeer dun bevolkt, enkele kleinere steden uitgezonderd.

Klimaat in Ontario

Het klimaat in Ontario loopt vrij sterk uiteen per seizoen en per regio. De provincie heeft een landklimaat, dus de zomers zijn warm en de winters koud. Het Noorden staat onder invloed van polaire luchtstromen, terwijl het Zuiden warme lucht krijgt aangevoerd uit het Zuiden. Zuid- en Zuidoost-Ontario hebben een gemiddeld vochtig landklimaat, waardoor de zomers flink warm aanvoelen. Zomers in het Zuiden van Ontario waarbij het weken aaneengesloten boven de 25 graden is, zijn eerder regel dan uitzondering.

 

Landschap en natuur

Onder invloed van de warme zomers in Zuid-Ontario is in de regio ten Westen van Hamilton richting Niagara Falls een groot gebied te vinden met wijngaarden. Deze streek brengt veel goede wijnen voort. Verder naar het noorden wonen steeds minder mensen en krijgt de natuur steeds meer de overhand. In het uiterste Noorden en Noordoosten van Ontario, langs de Hudson Bay, zijn grote moerasgebieden die nauwelijks bewoond zijn.

Het westelijk deel van de provincie is rijkelijk bezaaid met talloze meren en kleinere meertjes. Het is dan ook niet voor niets dat in de westelijke regio van Ontario de watersportsector welig tiert.

 

De bevolking

Ontario heeft een zeer gevarieerde bevolking en de stad Toronto is dan ook de meest cultureel diverse stad ter wereld. Met name Zuidwest-Ontario heeft grote gemeenschappen die van Europese afkomst zijn. Zo heeft bijvoorbeeld Kitchener een grote Duitse community, waar jaarlijks Oktoberfesten worden georganiseerd. Als Nederlander voel je je altijd hartelijk verwelkomd wanneer je je nationaliteit kenbaar maakt, want het Zuiden van Ontario heeft enorm veel inwoners van Nederlandse afkomst en veel mensen spreken wel een paar woorden Nederlands.

Reizen langs deze regio

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Elvira Westerveld Specialisme: Verenigde Staten / Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge