• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Nova Scotia

Een schiereiland
|

De provincie Nova Scotia is een schiereiland dat in het Westen grenst aan New Brunswick en verder wordt omgeven door zee. Na Prince Edward Island is Nova Scotia de kleinste provincie van Canada. De oppervlakte is iets groter dan Nederland en met nog geen miljoen inwoners, waarvan er ruim 400 duizend in de hoofdstad Halifax wonen, is de provincie relatief vrij dicht bevolkt.

In het Noorden van de provincie vormt een 1385 meter lange dijk de verbinding met Cape Breton Island. Door de vorm van het schiereiland is er geen plaats waar je verder bent verwijderd van de oceaan dan 67 kilometer.

Natuur in Nova Scotia

Nova Scotia is een vrij vlakke provincie en bestaat in het binnenland voor een groot deel uit heuvellandschap. Het landschap op Cape Breton Island is iets ruiger. Bijzonder aan de Bay of Fundy, de baai tussen het schiereiland en het vaste land, is het enorme getijdenverschil, het grootste in de wereld. Het verschil tussen eb en vloed is hier maar liefst 16,8 meter. Bij de Hopewell Rocks kun je bij eb over de bodem van de oceaan lopen, maar wees snel weer terug, want het water stijgt zeer rap.

Cape Breton Island is een prachtige bestemming. De Cabot Trail, een van de mooiste ‘scenic rides’ ter wereld, is een prachtige meanderende weg langs de steile kliffen van net eiland. Met adembenemende uitzichten vanaf de kliffen en mooie parken om te recreëren is Cape Breton Island een prima vakantiebestemming voor de natuurliefhebber.

 

Cultuur

Nadat de oorspronkelijke bewoners van Nova Scotia waren verdreven door de Fransen, werd de provincie later geconfisqueerd door de Engelsen. Deze Engelse cultuur is heden ten dage nog duidelijk te zien. De schilderachtige vissersdorpjes langs de Atlantische kust staan bol van de oude cultuur. Echte trekpleisters zijn de vuurtoren van Peggy’s Cove, Lunenburg en Mahone Bay.

 

Ocean’s playground

Het motto op de kentekenplaten van de auto’s in Nova Scotia is Ocean’s Playground, waarbij wordt gerefereerd aan de invloed van de omringende zeeën: de Atlantische oceaan, de Bay of Fundy, de Gulf of St. Lawrence en de Gulf of Maine.

Reizen langs deze regio

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland / Zweden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge