• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

New Brunswick

Ontstaan in 1784 als een Britse kolonie
|

New Brunswick is een kleinere provincie die deel uitmaakt van de drie kustprovincies “de Maritimes”, New Brunswick, Prince Edward Island (kortweg PEI) en Nova Scotia. De provincie is constitutioneel tweetalig, Engels en Frans. New Brunswick is ontstaan ten gevolge van de afscheiding van Nova Scotia in 1784 als een Britse kolonie.

New Brunswick grenst in het Noorden aan het Gaspé schiereiland van Québec en de Chaleur Bay. De oostelijke grens wordt gevormd door de Golf van Saint Lawrence en de Northumberland Strait. De zuidoostelijke hoek van de provincie is verbonden met het schiereiland Nova Scotia. Het zuiden van de provincie wordt begrensd door de Bay of Fundy, een stuk kust met de sterkste getijdenverschillen ter wereld. De Amerikaanse staat Maine vormt de westelijke grens.

Geschiedenis van New Brunswick

De geschiedenis van New Brunswick karakteriseert zich vooral door het koloniale tijdperk dat aanvankelijk werd beheerst door de Fransen en later door de Engelsen. Verspreid over de provincie zijn dan ook prachtige historische plaatsen te bezoeken.

Uiteraard gaat de geschiedenis van deze regio veel verder terug dan het koloniale tijdperk. Nog altijd zijn er etnische minderheden, de First Nations, waaronder de Mi’kmaq and Maliseet, de oorspronkelijke bewoners van deze regio.

 

Toerisme

De provincie New Brunswick heeft zeer toeristische trekpleisters, waaronder de Hopewell Rocks, waar je door de sterke getijdenverschillen de mogelijkheid hebt om bij eb over de oceaanbodem te lopen. Ook de Village historique acadien is absoluut het bezoeken waard. Dit dorp is een historische reconstructie en portretteert de leefwijze van de Acadiens in de periode 1770-1939.

Daarnaast is de provincie rijk aan 8 provinciale parken, twee nationale parken en een internationaal park. Het Anchorage Provincial Park is een absolute aanrader. Het is gelegen aan de Bay of Fundy en is een prachtig park om te wandelen en mountainbiken. Vanuit het park worden vele excursies georganiseerd, zoals sea kayaking, whale watching en ook voor vogelliefhebbers is dit park een must: op Grand Manan Island zijn meer dan 275 soorten vogels gespot.

Geïnteresseerd in een reis langs deze regio?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Elvira Westerveld Specialisme: Verenigde Staten / Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge