• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Beste reistijd IJsland

Tussen juni en september
|

Wanneer je geen specifieke plannen hebt en je wilt kennismaken met IJsland is de zomer waarschijnlijk de beste tijd om te gaan. Het land staat in bloei, de dagen zijn lang en de temperatuur is over het algemeen aangenaam. Ook wanneer je het hele eiland rond wilt rijden, is de zomer waarschijnlijk de beste keuze, dit in verband met de begaanbaarheid van de wegen. De wegen in het hoogland zijn zelfs alleen in de zomermaanden geopend.

Tijdsverschil

Het is in IJsland tijdens zomertijd 2 uur vroeger, daarbuiten 1 uur vroeger

 

MIDZOMERNACHTZON

Van juni tot en met augustus gaat de zon nauwelijks onder en kun je optimaal genieten van de lange dagen: tot in de late uren kun je wandelen, fotograferen of er met de auto op uit gaan. Rond 21 juni, midzomernacht, gaat de zon helemaal niet onder.

 

GEMIDDELDE DAGLENGTE IN REYKJAVÍK EN IN AMSTERDAM

Temperatuur in Reykjavík

 

HEB JE EEN 4WD NODIG IN DE ZOMER?

Dit is afhankelijk van je reiswensen. De ringweg van IJsland is bijna helemaal geasfalteerd en is in het zomerseizoen prima te berijden voor auto’s zonder vierwielaandrijving. Veel van de hoogtepunten van IJsland liggen aan of vlakbij de ringweg. Wil je echter door het ruige binnenland van IJsland rijden, dan is een 4WD verplicht. De zogenaamde F-wegen in het binnenland, waar rivierdoorsteken geen uitzondering zijn, zijn uitsluitend geschikt voor 4WD auto’s.

 

Waarom in de winter naar IJsland?

In de winter naar IJsland gaan is een betoverende ervaring en de winterperiode is uitermate geschikt voor een korte winterreis naar IJsland. De uitgestrekte winterse sneeuwlandschappen en (gedeeltelijk) bevroren watervallen zijn adembenemend mooi. Met een gemiddelde temperatuur van rond het vriespunt is het ook lang niet zo koud als de naam doet vermoeden. December en januari hebben de kortste dagen met gemiddeld vijf uur daglicht (in Nederland is dit acht uur). Daar tegenover staat natuurlijk dat je in de donkere dagen de meeste kans hebt om het noorderlicht te zien.

 

NOORDERLICHT

Van oktober tot en met maart wordt het noorderlicht regelmatig gezien op IJsland. Heldere, donkere winternachten bieden de beste kansen om dit spectaculaire fenomeen te kunnen zien en qua locatie kun je het beste buiten de stad zijn, zonder afleidende verlichting. HIER vind je uitgebreidere informatie over het noorderlicht. Let wel: een reis naar IJsland geeft helaas geen garantie op het noorderlicht; het is een kwestie van de juiste omstandigheden en soms een beetje geluk.

 

AARDWARMTE

Het hele jaar door kun je op IJsland genieten van de aardwarmte waar het land bekend om staat, zoals geothermisch verwarmde zwembaden en natuurlijke warme badjes, maar in de winter is het contrast extra sterk. De kokende modderpoelen en stomende heetwaterbronnen in het koude winterlandschap leveren prachtige plaatjes op. En wat denk je van een avondje heerlijk ontspannen in een hot pot op de veranda van je eigen vakantiehuisje, terwijl je de hemel afspeurt naar het noorderlicht?

 

HEB JE EEN 4WD NODIG IN DE WINTER?

In de winter zijn veel wegen minder goed begaanbaar of zelfs afgesloten en de wegen in het binnenland zijn in de winter alleen toegankelijk voor omgebouwde Super Jeeps. Wij raden reizigers aan om in de winter te kiezen voor een 4WD, vanwege de onvoorspelbare weersomstandigheden. Het kan plotseling omslaan van onbewolkt en zonnig weer naar een stevige sneeuwbui, waarbij je de extra grip die een 4WD biedt zeker nodig zult hebben. Als je het niet prettig vindt om in deze omstandigheden te moeten rijden, kun je natuurlijk ook kiezen voor een groepsreis.

 

IJslandreizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
IJsland
Studiereis IJsland augustus 2018 Idy

Vandaag ben ik (Idy) naar IJsland vertrokken voor een intensieve kennismaking met IJsland. Deze reis ga ik niet alleen…

IJsland
De drie mooiste highlights van de Golden Circle

De Golden Circle bestaat uit drie prachtige locaties in het zuidwestelijke deel van IJsland:

IJsland
Húsavík, whale watching hoofdstad van IJsland

Húsavík is de afgelopen jaren aanzienlijk in populariteit toegenomen, zowel onder de IJslanders als onder buitenlandse…

IJsland
De Diamond Circle van IJsland

De vier hoogtepunten op de route van de Diamond Circle zijn de stad Húsavík, de Ásbyrgi Canyon, Lake Mývatn en de…

IJsland
Naar de vulkaan Askja reizen

In deze omgeving reis je door de meest extreme landschappen van IJsland, gevuld met de natuurlijke wonderen waarom IJsland…

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Jolanda van Cappellen Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.
Het is mogelijk om een reis op maat te maken. Wij hebben namelijk veel ervaring met reizen op maat maken. Heb je zelf een reis in gedachten, maar vind je deze niet terug in ons aanbod? Geen probleem! Graag stellen wij voor jou een reis samen die aan je wensen voldoen. Bel of mail ons dus gerust.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge