• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Natuur in en om Reykjavík

Prachtige natuur niet ver van de stad
|

IJsland staat natuurlijk bekend om zijn indrukwekkende natuur, maar je hoeft daarvoor niet altijd heel ver het binnenland in te gaan. Ook in (de buurt van) Reykjavík vind je mooie plekjes waar je van de natuur kunt genieten.

Zo vind je in Reykjavík zelf verschillende parken waar je kunt wandelen, zoals Laugardalur, waar je niet alleen een prachtig aangelegde botanische tuin kunt bezoeken maar ook een kleine dierentuin met veel verschillende dieren die op IJsland voorkomen. Je hoeft hier dus geen olifanten te verwachten, maar vossen, zeehonden en boerderijdieren zul je er vast en zeker zien.
Rondom het koepelvormige gebouw Perlan kun je wandelen tussen de berken en naaldbomen in een gebied dat Öskjuhlíð heet. Hier vandaan is het een korte wandeling naar het ‘gele strand’ van Reykjavík, genaamd Nauthólsvík. Er zijn niet veel plaatsen op IJsland waar je mensen op het strand zult zien liggen, maar dit is er één van. Waarschijnlijk is dat te danken aan het feit dat een deel van het water bij dit strand is opgewarmd.

Net buiten Reykjavík zijn ook verschillende wandelmogelijkheden, bijvoorbeeld in het voor IJslandse begrippen redelijk dichtbegroeide gebied Heiðmörk ten oosten van de stad, waar sinds 1950 meer dan vier miljoen bomen zijn geplant,  of natuurlijk de berg die je vanuit bijna elke plek in Reykjavík kunt zien: Esja. Het is een mooie wandeling naar de top van de berg en als je eenmaal boven bent, heb je een prachtig uitzicht over Reykjavík en de omgeving. Voor de IJslanders is dit een populaire plek om naar toe te gaan en je zult er weinig toeristen tegenkomen.

 
> Informatie over Reykjavík

Reizen langs deze regio

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Elvira Westerveld Specialisme: Verenigde Staten / Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Via ons liveblog houden we je up-to-date over de corona-omstandigheden per bestemming. Naar het liveblog
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge