• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Bereikbaarheid en vervoer Argentinië

Infrastructuur en wegennet
|

Mocht je in Buenos Aires beginnen met de reis dan is het mogelijk een rechtstreekse vlucht via KLM te boeken met een duur van tussen de 12 en 15 uur. Als je naar andere plekken in Argentinië reist, dan kan je met een binnenlandse vlucht verder reizen. Met een overstap duurt de reis dan wat langer. Afhankelijk van externe factoren en naar welke stad je vliegt kan de reistijd dan oplopen tot rond de 20 a 30 uur.

Argentinië heeft een goede infrastructuur en het vervoer in Argentinië is door het goed onderhouden wegennet goed te doen. Vergeleken met andere Latijns-Amerikaanse landen heeft Argentinië één van de beste infrastructuren. De grote steden in het land zijn goed bereikbaar via snelwegen met meerdere banen, het binnenland heeft druk bereden verharde tweebaanswegen. Behalve de nationale en regionale wegen zijn er vele onverharde wegen die beter met een terreinvoertuig bereden kunnen worden. Deze onverharde wegen bevinden zich voornamelijk in de afgelegen gebieden zoals Patagonië, Vuurland en in het noorden van Argentinië. In Argentinië wordt rechts gereden en links ingehaald net zoals in Nederland het geval is.

 

Een van de weinige tolvrije autowegen is de ringweg rond Buenos Aires. De meeste autowegen in Argentinië hebben tolposten waar met contant geld tol betaald moet worden. Sommige tolmaatschappijen gebruiken een systeem met elektronische pasjes om de tol te innen.

 

De Ruta 40 is een bekende weg die van Noord-Argentinië helemaal parallel aan het Andesgebergte naar het uiterste zuiden loopt. Deze route van 4000 km lang biedt afwisselende landschappen en avontuur in overvloed en is een grote uitdaging voor zowel motorrijders als andere bestuurders. De Ruta 40 doorkruist de provincies Santa Cruz, Chubut, Rio Negro, Neuquén, Mendoza, San Juan, La Rioja, Catamarca, Tucumán, Salta en Jujuy.

 

Vervoer in Argentinië

Huurcamper / caravan

Een camper of caravan huren in Argentinië is goed te doen aangezien je op veel plekken vrij mag kamperen, naast de vele campings. Voornamelijk Patagonië is aantrekkelijk door de prachtige landschappen en natuur om met de huurcamper of caravan doorheen te reizen in de Argentijnse zomer.

 

Motor

Zuid-Amerika is de ideale bestemming voor motorrijders en daar doet Argentinië zeker niet aan onder. Door het uitgestrekte land met de rijke variatie aan zowel landschappen, klimaten als fascinerende steden is het ideaal voor motorliefhebbers. Het is mogelijk om je eigen motorvoertuig te verschepen, een motor te huren of met een groepsreis mee te gaan. De motorrijder is hierdoor zelf in staat te beslissen welke keuze geschikt is op niveau van avontuurlijkheid.

Bus netwerk

Het busstation Terminal de Omnibus in de wijk Retiro is het belangrijkste centrum van het lange afstandsbusnetwerk van Buenos Aires. Vanaf deze plek vertrekken en arriveren meer dan 2000 bussen per dag van verschillende busmaatschappijen van en naar meerdere bestemmingen. De bussen zijn allemaal vrij comfortabel wat ook wel nodig is voor de lange afstanden die ze meestal afleggen. Mocht je meer dan 200 km reizen dan wordt er gewoonlijk eten geserveerd, bij kortere afstanden wordt alleen voor een klein etenspakket gezorgd. Naast het feit dat er meestal genoeg beenruimte is, zijn er meerdere soorten klassen beschikbaar voor de wat luxere reizigers of degenen die tijdens een nachtbus fatsoenlijk zijn stoel achterover wil kunnen gooien.

Argentinië reizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Palacio Barolo Buenos Aires, Argentinië
Argentinië | Patagonië
Culturele gebruiken in Argentinië
De Afrikaanse invloeden komen vanuit Cuba en is ontstaan uit een mix van muziektradities van de nakomelingen van Afrikaanse slaven in Argentinië en Uruguay. De exacte herkomst van het woord tango heeft geen algemene erkenning. Een aannemelijke assumptie is dat het van een Afrikaanse taal afstamt en ‘gesloten ruimte’ betekent. De slavenhandelaren gebruikten dit woord voor de plekken waar slaven werden verhandeld, al werd het daarna gebruikt in Amerika als benaming  voor de plek waar slaven samenkwamen om te dansen.
Patagonië
Argentinië | Chili | Patagonië
Highlights van Patagonië
Dit deel van Zuid-Amerika beslaat een groot deel van Argentinië en Chili en strekt zich uit over een oppervlakte van maar liefst een miljoen vierkante kilometer, zo’n 23 keer de oppervlakte van Nederland.
Ruta 40
Argentinië | Patagonië
Highlights Ruta 40 in Argentinië
Niet alleen is Ruta 40 één van de langste wegen ter wereld, het is ook één van de spectaculairste. Voor het grootste deel is de weg geasfalteerd, behalve het zuidelijke deel dat zeer dunbevolkt is. Daar kan het zo maar dat je 100 kilometer lang niemand tegenkomt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een deel van de totale route af te leggen.
San Carlos de Bariloche, Argentinië
Argentinië | Patagonië
Bariloche, Argentinië

De stad met ruim 100 duizend inwoners ligt in de provincie Rio Negro en is gelegen aan de flanken van de ruige Andes aan de zuidelijke oever van het Nahuel Huapi meer. De hoge bergpieken van Cerros Catedral, López, Nireco en Shaihuenque overstijgen alle de 2.000 meter en omringen de stad.

Perito Moreno gletsjer
Argentinië | Patagonië
Perito Moreno gletsjer
Het park is een samenstelling van bergen, gletsjermeren en uitgestrekte bossen. Kortom, in het westen ligt een groot deel van het park onder een dik pak ijs en sneeuw. Wanneer je verder naar het oosten gaat vind je dorre Patagonische steppes.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: IJsland / Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.
Het is mogelijk om een reis op maat te maken. Wij hebben namelijk veel ervaring met reizen op maat maken. Heb je zelf een reis in gedachten, maar vind je deze niet terug in ons aanbod? Geen probleem! Graag stellen wij voor jou een reis samen die aan je wensen voldoen. Bel of mail ons dus gerust.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge